Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Στην πρεμιέρα πρέπει τουλάχιστον να μη χάνεις!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο, τονίζοντας πως το να προκριθείς δεν εξαρτάται από ένα ματς, ούτε από μια νίκη.

Στην πρεμιέρα  πρέπει τουλάχιστον να μη χάνεις
Πρεμιέρα και πάλι λοιπόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ολυμπιακό να έχει το πιο δύσκολο ματς απ' όλα τα προηγούμενα που είχε ποτέ πρώτη αγωνιστική στην έδρα του αυτά τα χρόνια. Και η απλοϊκή ανάλυση τού τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία. Αν έχεις ηττηθεί από τη Μαρσέιγ ή τη Σάλκε, πώς μπορείς να ελπίζεις κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, λένε κάποιοι και αυτό είναι κάτι που πραγματικά δεν έχει λογική!

Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, τότε δεν θα χρειαζόταν να γίνουν τα ματς! Ο Ολυμπιακός θυμίζω πως πριν από ένα χρόνο έκανε το καλύτερο 45λεπτό του στη διοργάνωση εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν και τελικά έχασε με το βαρύ 1-4. Ομως η εικόνα του έδινε υποσχέσεις και φυσικά τις εξάντλησε στα επόμενα παιχνίδια. Το να προκριθείς δεν εξαρτάται από ένα ματς ούτε από μία νίκη, αλλά πρέπει να έχεις συνέχεια και συνέπεια. Ο Μίτσελ έδειξε από τα ματς στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ πως δεν πετά στα σύννεφα, αλλά ούτε είναι κάποιος μεμψίμοιρος που φοβάται. Είναι άνθρωπος  με ισχυρή προσωπικότητα, σμιλεμένη στο τεράστιο κλαμπ που είναι η Ρεάλ και δεν υπάρχει περίπτωση να τον ακούσεις να ψάχνει για δικαιολογίες!

Η Ατλέτικο λοιπόν αν έκανε ένα καλό στον Ολυμπιακό με τη νίκη της κόντρα στη Ρεάλ το Σάββατο, ήταν πως περιόρισε στο ελάχιστο τα όποια υπερβολικά θα διαβάζαμε αυτές τις ημέρες. Το ότι είναι σε κρίση, λείπουν βασικά στελέχη από πέρυσι, δεν είναι η ίδια ομάδα που πήρε τον τίτλο και έφτασε στον τελικό (και μία ανάσα από το Κύπελλο) του Τσάμπιονς Λιγκ και όλα αυτά τα χαριτωμένα! Μπορεί να διαβάζαμε για το πού είναι το ασθενές σημείο των «ροχιμπλάνκος» και πού ακριβώς οφείλει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός και όλα αυτά που γεμίζουν τις στήλες των εφημερίδων, αλλά επί της ουσίας δεν έχουν πολλή σχέση με την πραγματικότητα.

Γιατί ο Μίτσελ, έτσι κι αλλιώς, ξέρει πως η Ατλέτικο πρέπει να είναι σε κακή μέρα και ο Ολυμπιακός σε πολύ καλή για να γίνει η ζημιά, οπότε αυτό που οφείλουν όλοι να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι πως ακόμη και η ισοπαλία για τον πρωταθλητή Ελλάδας θα είναι χρυσάφι. Αν δεν έρθει ωστόσο, μικρό το κακό. Το επόμενο ματς στη Σουηδία με τη Μάλμε θα είναι κομβικό.

Το  αποψινό, ακριβώς επειδή είναι πρεμιέρα, αυτό που οφείλει να θυμάται ο Ολυμπιακός είναι πως και ο αντίπαλος δεν «σκοτώνεται»  ποτέ για τους τρεις πόντους, εκτός και αν του δώσεις τα δώρα που έγιναν είτε με την Παρί πριν από δώδεκα μήνες είτε με τη Σάλκε πριν από δύο χρόνια! Οταν δεν μπορείς να νικήσεις συμβιβάζεσαι με την ισοπαλία και αυτό ισχύει διαχρονικά και για τους δύο αντιπάλους. Στις πρεμιέρες πρέπει να μη χάνεις και αυτό τα τελευταία χρόνια το ξεχνάνε στο λιμάνι. Οπότε αυτό που θέλει πάνω απ' όλα ο Ολυμπιακός απόψε είναι καθαρό μυαλό και την τύχη που πάντα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος, όταν όμως έχεις καταθέσει (όπως έγινε πέρυσι με την Μπενφίκα) όλο το είναι σου στο χορτάρι!    *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: