Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Με το μυαλό στο 2015…!!

Ο Κώστας Φιλιππίδης «έκλεισε» τις υποχρεώσεις του μέσα στο 2014 με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Σόποτ και την έβδομη θέση στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού της Ζυρίχης.

Με το μυαλό στο 2015…
Ο 28χρονος πανελλήνιος ρέκορντμαν του επί κοντώ αντιμετώπισε και ένα τραυματισμό και πλέον ξεκουράζεται και ανασυγκροτεί δυνάμεις, ενόψει της νέας σεζόν, η οποία περιλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Πράγας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου του Πεκίνου.

«Μετά το χειμώνα, είχα δύσκολη χρονιά εξαιτίας της σχολής, καθώς είχα αρκετές υποχρεώσεις, πολλά μαθήματα και, φυσικά, την εξεταστική. Εκτός αυτού, υπήρχε και το ζήτημα του τραυματισμού που είχα από τον χειμώνα στον προσαγωγό, Ναι μεν γυμναζόμουν, όμως, οι ενοχλήσεις με άφηναν πίσω», τόνισε αρχικά ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα.

Συνεχίζοντας, τόνισε πως: «Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βρέθηκα κοντά στο μετάλλιο, θα μπορούσα να είχα ανέβει στο βάθρο. Η δεύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία των Diamond League είναι πολύ σημαντική διάκριση για μένα, γιατί δείχνει πως είσαι ένας αθλητής που ξεκινάει να αγωνίζεται από τον Μάιο και πηδάει καλά έως το Σεπτέμβριο».

Για τo Σόποτ, τόνισε πως: «Το πώς ζήσαμε μαζί με τον προπονητή μου τη διαδρομή και πως φτάσαμε έως εκεί νομίζω πως είναι η σημαντικότερη στιγμή για εμένα. Βέβαια, το κάθε τι συμβαίνει στη διάρκεια μιας σεζόν έχει τη δική του σημασία».

Κλείνοντας, τόνισε πως: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν σου επιτρέπουν να περάσεις ένα ύψος, ανάμεσα σε αυτούς είναι και οι καιρικές συνθήκες. Σε πολλούς αγώνες στη διάρκεια της σεζόν, θα μπορούσα να είχα ανέβει υψηλότερα από ότι τελικά πήδηξα. Το σημαντικό είναι να προχωράς και να μην αφήνεις να σε επηρεάζει ένα αποτέλεσμα και να πηγαίνεις για τον επόμενο αγώνα. Εγώ αυτό κάνω». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: