Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

H μεγάλη πρόκληση του Σιμεόνε!!

Ο Χουάν Κασάνιες της AS αρθρογραφεί στο Gazzetta.gr για τον Ντιέγκο Σιμεόνε και την μεγάλη πρόκλησή του για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό!
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε μπορεί να είναι τιμωρημένος και να μην έχει καν την δυνατότητα επικοινωνίας με τους συνεργάτες του, καθώς δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί ούτε το κινητό του στο ματς της Τρίτης, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η αγωνία του θα είναι μικρότερη. Ο «Τσόλο» ετοιμάζεται ψυχολογικά και όχι μόνο για την πρώτη και σημαντική φετινή δοκιμασία της φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης.
ADVERTISEMENT
Μία μεγάλη πρόκληση και για τον ίδιο και την ομάδα του. Δεν είναι υπερβολή πως το πρώτο φετινό ματς των Μαδριλένων είναι και το πιο σημαντικό! Εάν η Ατλέτικο περάσει από την έδρα του Ολυμπιακού θα έχει από την πρεμιέρα το πάνω χέρι για την πρόκρισή της. Ο Σιμεόνε θα ρίξει στον αγωνιστικό χώρο την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, έχοντας ζητήσει από τους παίκτες του το μάξιμουμ των δυνάμεών τους.
Η μόνη του... αμφιβολία είναι ο Τουράν. Ο Τούρκος άσος που με τα... μαγικά του στο γήπεδο αποτελεί μία υπερπολύτιμη μονάδα για την Ατλέτικο είναι πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης και μπορεί να μην ξεκινήσει βασικός. Όταν όμως ο Τουράν παίζει η Ατλέτικο δεν είναι απλά καλύτερη. Είναι άλλη ομάδα. Ένας παίκτης που έδωσε ποικιλία, ουσία και θέαμα στο παιχνίδι της Ατλέτικο με την Ρεάλ Μαδρίτης.
Με τον Αρντά Τουράν η Ατλέτικο γίνεται πιο δημιουργική και πιο επικίνδυνη στην επίθεση. Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να κάνει ανά πάσα ώρα και στιγμή την διαφορά. Τώρα λοιπόν είναι η πρώτη μεγάλη στιγμή του Σιμεόνε. Η ομάδα του είναι φαβορί για απόψε, όμως δεν μπορεί να επαναπαυθεί. Ούτε να στηριχθεί σε εκτιμήσεις.
Ο Σιμεόνε δεν μιλά για φαβορί. Δεν πιστεύει σε αυτά ειδικά σε πρεμιέρες ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Τα φαβορί φαίνονται στο γήπεδο και το moto του Σιμεόνε είναι άλλωστε πως «πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Μία... μάχη την φορά». Έτσι έφτασε πέρυσι στον τελικό. Αντιμετωπίζοντας κάθε αγώνα χωριστά. Ο κόουτς της Ατλέτικο θέλει πάνω απ' όλα ένα πράγμα: να βρεθεί ξανά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτή είναι πιο μεγάλη φετινή του πρόκληση: να μπορέσει να διεκδικήσει ξανά και αυτήν την φορά να κατακτήσει το πιο βαρύτιμο τρόπαιο. Εκείνο του Τσάμπιονς Λιγκ! Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να περιμένει. Πρώτα είναι ο Ολυμπιακός. Ένας πολύ υπολογίσιμος και επικίνδυνος αντίπαλος σε μία καυτή έδρα, το Καραϊσκάκη, που θα παίξει τον ρόλο της.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: