Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Για τον Μάρτιο η ρύθμιση των χρεών!

Εμπόδια αντιμετωπίζονται στο θέμα των οφειλών και κατ' επέκταση της οριστικής ρύθμισης των χρεών του ΠΑΟΚ στο Ελληνικό δημόσιο, καθώς η Κυβέρνηση φαίνεται πως αδυνατεί να δώσει από μόνη της το "πράσινο φως" στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και την πρόταση της διοίκησης της για πληρωμή του πρωτογενούς κεφαλαίου των 11.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως συνάγεται το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να πάρει απόφαση από μόνο του για το θέμα αυτό, αν δεν λάβει και το ίδιο την έγκριση της τρόικας, που σε κοινωνικό επίπεδο, δεν δίνει την συγκατάθεση του ούτε και για την ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αν οι δόσεις δεν είναι περιορισμένου χρονικού ορίζοντα.

Ο ΠΑΟΚ μετά τις επαφές που είχε ο μεγαλομέτοχος του Ιβάν Σαββίδης, με τους κυβερνητικούς παράγοντες, και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, είναι έτοιμος να καταβάλει το ποσό που προσδιορίζει για την εξόφληση αυτών των χρεών, όταν κληθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου για να το κάνει. Όμως δεν είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο ίδιος. Θα πρέπει η Κυβέρνηση να πάρει την έγκριση της τρόικας και αυτό θα γίνει μετά την επόμενη έλευση των υπαλλήλων της, που αναμένονται στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα. Για το ζήτημα αυτό, της νέας άφιξης των υπαλλήλων της τρόικας βεβαίως και όχι απλά του ΠΑΟΚ, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και όσο οι μέρες περνούν τόσο αυξάνεται και ο πονοκέφαλος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Κατόπιν τούτων και το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ετοιμάσει σχέδιο νόμου το οποίο απέστειλε στην τρόικα, ενώ ταυτόχρονα η Τράπεζα της Ελλάδος υπολογίζει τις επιπτώσεις από τη ρύθμιση στις τράπεζες. Στο διά ταύτα, το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα θέματα ρυθμίσεων και περιμένει και ο ΠΑΟΚ απ' ό,τι φαίνεται, μετατίθεται για τον Μάρτιο και κυρίως χωρίς να γνωρίζουν οι άνθρωποι του ακόμα τι θα αποφανθούν οι απεσταλμένοι της τρόϊκας και αν οι ρυθμίσεις αυτές θα είναι προς όφελος της ομάδας.

Ο κ. Σαββίδης μιλώντας με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών πήρε κάποιες διαβεβαιώσεις για την συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος και για τον λόγο αυτό, έθεσε το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ στην τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Όμως είναι εμφανές πως ούτε ο πρωθυπουργός ούτε και ο υπουργός Οικονομικών μπορούν να δώσουν λύση από μόνοι τους, κάτι που αν συνέβαινε θα το είχαν κάνει ήδη.

Ετσι στον ΠΑΟΚ περιμένουν τις επόμενες μέρες ή και εβδομάδες για την επίλυση του προβλήματος που θα απαλλάξει τον σύλλογο από ένα βραχνά 15 και πλέον ετών, αφού η συσσώρευση αυτών των οφειλών έχει δημιουργήσει κατά την τελευταία αυτή 15ετία, πλήθος προβλημάτων, από τον αποκλεισμό της ευρωπαϊκής συμμετοχής, ως και αυτήν ακόμα την επιβίωση του συλλόγου, για την οποία ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης αγωνίζεται εδώ και χρόνια.


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: