Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ρόκο δεν είναι πλέον… ροκ!

Διαβάστε στο www.sport-fm.gr πώς η αγωνιστική μετάλλαξη του Ρόκο Λένι Ούκιτς έχει προσφέρει στον Δημήτρη Διαμαντίδη ένα πολύ καλό στήριγμα στην περιφέρεια και στον Παναθηναϊκό έναν δεύτερο ηγέτη.

Ο Ρόκο δεν είναι πλέον… ροκ
Ο πατέρας του ήταν ντράμερ σε ροκ συγκρότημα. Ο ίδιος έχει για χόμπι το άλλοτε επάγγελμα του πατέρα του και ακούει μανιωδώς ροκ μουσική. Μόλις το Σεπτέμβριο είχε πάρει σύσσωμη την ομάδα της εθνικής Κροατίας για να παρακολουθήσουν τη συναυλία των Red Ηot Chili Peppers. Μοιραία το παιχνίδι του είχε επηρεαστεί από τα ακούσματά του. Γνωρίσαμε τον Ρόκο Λένι Ούκιτς ως έναν πολύ ταλαντούχο, γοργοπόδαρο πλην όμως άναρχο και απερίσκεπτο γκαρντ, που μέχρι τώρα για το λόγο αυτό δεν είχε κάνει την καριέρα που θα μπορούσε.

Εσχάτως, ωστόσο, ο Κροάτης γκαρντ έχει αρχίσει να μεταλλάσσεται. Το ένστικτο έχει πάψει να αποτελεί τον μοναδικό οδηγό στο παιχνίδι του και η σκέψη έχει μπει στην εξίσωση. Ο άνθρωπος που εκνεύριζε στις αρχές της σεζόν και μέχρι πρόσφατα την εξέδρα στο ΟΑΚΑ ταλαιπωρώντας την μπάλα με αχρείαστες ντρίμπλες, βραχυκυκλώνοντας και εξαντλώντας χρονικά την επίθεση της ομάδας του, έχει πλέον μετατραπεί σε έναν σκεπτόμενο γκαρντ, που διαβάζει με υπομονή την αντίπαλη άμυνα, κάνει ώριμες επιλογές και δίνει πού και πού τον απαραίτητο τόνο «τρέλας». Η συμβολή του Αργύρη Πεδουλάκη στη μετάλλαξή του ήταν καθοριστική…

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει βρει-επιτέλους-ένα καλό στήριγμα μετά την αποχώρηση των Καλάθη και Γιασικεβίτσιους, το κενό των οποίων τουλάχιστον στην εκκίνηση της σεζόν έμοιαζε δυσαναπλήρωτο. Η νέα βερσιόν του Ούκιτς προσφέρει στον αρχηγό του Παναθηναϊκού έναν συμπαραστάτη, ένα έξτρα σφουγγάρι που απορροφά την πίεση στην περιφέρεια. Ο Κροάτης δίνει ανάσες στο Διαμαντίδη, που έχει απαλλαχθεί από το κουραστικό κουβάλημα της μπάλας στην επίθεση και το κυνηγητό των ταχύτερων γκαρντ στην άμυνα, ενώ παράλληλα συμβάλλει πλέον στο σκοράρισμα και τη δημιουργία.

Οι δυο τους, γκαρντ με μπόι κοντά στα δύο μέτρα, συνθέτουν πλέον ένα πανίσχυρο δίδυμο στα γκαρντ. Και το απέδειξαν στα δύσκολα. Αρχικά στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, όπου ήταν δύο από τους βασικότερους λόγους της νίκης της ομάδας τους, κι εν συνεχεία στη χθεσινή μεγάλη νίκη επί της Ζαλγκίρις στο Κάουνας.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: