Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Και τελικά 0-4 αντί για 4-0…!

«Ντου στα Αποδυτήρια» αμέσως μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Λεβάντε στο Καραϊσκάκη. Γράφει ο γνωστός – άγνωστος του sportdog. Αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η Λεβάντε ήταν σαφώς ανώτερη και γι’ αυτό πήρε την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός, δηλαδή, ήταν λίγος σ’ αυτά τα δυο ματς του γιουρόπα.
Ούτε, βέβαια, γίνεται να ζητάς ανατροπή με τέτοια εμφάνιση σαν την αποψινή. Ο Ολυμπιακός υποτίθεται μπήκε στο παιχνίδι για να βάλει ένα γρήγορο γκολ και να κάνει την Λεβάντε να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Αντ’ αυτού είδαμε το ακριβώς ανάποδο. Την Λεβάντε να κάνει εύκολα το 0-1 και τον Ολυμπιακό να ψάχνει τα πατήματά του.
Δεν το ζύγισαν σωστά
Εγώ, λοιπόν, δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός μπορούσε να κάνει το 4-0, όπως λέγανε κάποιοι που μάλλον δεν είχαν ζυγίσει σωστά ούτε την ελληνική ομάδα, ούτε την ισπανική. Αυτό που γνωρίζω είναι τι έγραψε ο φωτεινός πίνακας. Κι έγραψε 0-3 στο α’ ματς, συν 0-1 στο β’, άρα στην σούμα 0-4.
Κανένα άλλοθι απόψε
Κι αν ο Ολυμπιακός είχε μερικά άλλοθι για το 3-0 του πρώτου αγώνα με την διαιτησία και τα δοκάρια, σήμερα δεν είχε κανένα.
Δεν είναι μόνο ότι έχασε, δηλαδή. Είναι και ότι μετά το 0-1 έμοιαζε να έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Έκανε μερικές φάσεις που και που και αυτό ήτανε. Έφαγε, δηλαδή, τόσος κόσμος την βροχή για να δει τέτοιο θέαμα; Και πώς να μην πέσουν αποδοκιμασίες μετά; Κάνε κάτι, βρε παιδί μου, έστω για να κερδίσεις. Δείξε λίγο τσαγανό. Ουσιαστικά μόνο ο Βλαχοδήμος σκιζότανε που έδειξε ένα καλό πρόσωπο.
Ούτε ο Μίτσελ σε καλή μέρα
Και να πω και κάτι; Και ο Μίτσελ δεν ήταν σε καλή μέρα. Και για την ενδεκάδα, αλλά και γενικά στην διαχείριση του παιχνιδιού. Είναι δυνατόν, για παράδειγμα, σε ένα τέτοιο παιχνίδι να μην ξεκινάει ο Ιμπαγάσα; Σε ό,τι κατάσταση κι αν είναι. Κι ας αντέξει ένα ημίχρονο. Αφού στο ξεκίνημα ποντάρεις μήπως προηγηθείς με το καλημέρα.
Ποιος, λοιπόν, θα βγάλει μια κάθετη στον Μήτρογλου ή την Τζιμπούρ μπας και γίνει νωρίς το 1-0; Ποιος θα βάλει λίγη έμπνευση στην πάσα; Ο Μασάντο που είναι της εύκολης πασίτσας; Ο Γκρέκο που συνήθως μένει μακριά από την φωτιά; Ποιος; Μόνο ο Ιμπαγάσα βγάζει πάσες μισό γκολ.
Φρέσκος είναι ακόμα
Τέλος πάντων. Έτσι το είδε, έτσι έκρινε ο Μίτσελ. Ούτως ή άλλως φρέσκος είναι ακόμα στην Ελλάδα και δεν έχει προλάβει καλά, καλά να μάθει ακόμα την ομάδα, έτσι όπως έπεσε με την μια στα βαθιά.
Από εκεί και πέρα, με την εικόνα που είχαν τα δυο παιχνίδια, δεν το συζητάμε ότι δίκαια πέρασε εν τέλει η Λεβάντε. Ήταν πιο ομάδα. Ανεξάρτητα από τα σκορ. Τι έδειξε μέσα στο γήπεδο, λέω εγώ. Και ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών σ’ αυτές τις δυο αναμετρήσεις.


πηγή: sportdog.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: