Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

«Υπάρχει κίνδυνος. Πώς να πούμε όχι;»

Η τραγική οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ ΑΕΚ υπαγόρευσε στη διοίκηση να μπει σε συζητήσεις για δάνειο άγνωστης προέλευσης, όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος, Ηλίας Μπρουσιανός, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Υπάρχει κίνδυνος. Πώς να πούμε όχι;»

Όπως εξήγησε, η δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ και το γεγονός ότι δεν διακινδύνευε τίποτα υπαγόρευε στη διοίκηση να αναζητήσει πόρους από όπου ήταν δυνατό. Πάντως παραδέχτηκε πως αν γνώριζε εξ αρχής την εμπλοκή του Βασίλη Ξενιάδη, τουλάχιστον ο ίδιος δεν θα ήταν θετικός στη συνέχεια των συζητήσεων. Άφησε, δε, ανοικτό «παράθυρο» εφόσον μπουν τα χρήματα τη Δευτέρα να γίνουν δεκτά από την ΠΑΕ.

Αναλυτικά, ο Ηλίας Μπρουσιανός μίλησε στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη για:

-το αν η διοίκηση της ΠΑΕ γνώριζε εξ αρχής την προέλευση των χρημάτων: «Εμείς μάθαμε για τον κ. Ξενιάδη από τον ίδιο χθες. Ήρθε ο εκπρόσωπός του, ήθελε να κρατήσει την ανωνυμία του, κάναμε μια σύμβαση που δεν έχει απολύτως κανένα κόστος για την ΑΕΚ και περιμέναμε τρεις μέρες για να εμφανιστούν τα χρήματα ή να λήξει η σύμβαση. Τα πράγματα είναι απλά. Όταν μάθαμε ότι επρόκειτο για τον κ. Ξενιάδη, τα πράγματα άλλαξαν».

-το αν θα έμπαινε σε διαδικασία συζήτησης για το δάνειο αν γνώριζε την προέλευσή του εξ αρχής: «Πιθανότατα δεν θα ξεκινούσαμε καν συζητήσεις αν ξέραμε εξ αρχής πως επρόκειτο για τον Βασίλη Ξενιάδη. Προσωπικά δεν θα την έκανα τη συζήτηση, αλλά αυτό είναι προσωπική μου άποψη, γιατί δεν θα πίστευα ότι θα έρχονταν ποτέ τα χρήματα. Επομένως γιατί να καταναλώνουμε το χρόνο μας; Από τη στιγμή που δεν εμφανίζεται επίσημα το όνομα κι εμείς σαν ΑΕΚ δεν έχουμε να διακινδυνέψουμε απολύτως τίποτα, από τη στιγμή που η κατάσταση είναι απελπιστική, γιατί να πούμε όχι; Σε τρεις μέρες θα εμφανίζονταν τα χρήματα ή όχι. Αν τα παίρναμε, θα ήταν άτοκα. Για μένα ήταν καθαρό».

-το τι θα πράξει η διοίκηση αν εμφανιστούν τα χρήματα: «Αν εμφανιστούν τα χρήματα, θα κάνουμε ένα ΔΣ και θα αποφασίσουμε αν θέλουμε να πάρουμε αυτά τα χρήματα, που πλέον ξέρουμε την προέλευσή τους. Για την επίσημη ΑΕΚ το θέμα έχει λήξει. Η σύμβαση παύει να ισχύει».

-την ανακοίνωση που είχαν εκδώσει οι παίκτες για το δάνειο την περασμένη εβδομάδα: «Τα παιδιά πήραν μόνα τους μια πρωτοβουλία, ήταν αναστατωμένα από αυτό που έγινε. Αισθάνομαι πολύ άσχημα που έγινε όλη αυτή η ιστορία».

-την οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ: «Αυτή την ομάδα άλλοι θέλουν να τη βοηθήσουν και δεν μπορούν κι άλλοι μπορούν και δεν θέλουν. Είναι δραματική η κατάσταση. Σε άλλες περιπτώσεις θα καθόταν η ομάδα να ζητά δανεικά; Έρχονται διάφοροι άνθρωποι και δίνουν χρήματα από το υστέρημά τους. Είναι κατάσταση αυτή; Προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθια την ομάδα μέχρι να βρεθεί λύση. Υπάρχει κίνδυνος για κάθε μέρα στα Σπάτα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα. Και δεν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορούμε να υπολογίζουμε. Γι’ αυτό συζητάμε για δανεικά και εκχωρήσεις».

-το ενδιαφέρον του Δημήτρη Βιντιάδη: «Ο κ. Βιντιάδης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, ένας τεχνοκράτης. Ο χρόνος είναι αμείλικτος, το ξέρει και ο κ. Βιντιάδης αυτό. Όλοι το ξέρουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: