Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

«Το είπα πρώτος, να μαζευτούμε κι άλλοι »

Πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι το αυριανό για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Η "Μ" συνομίλησε μαζί του κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Βενετία στην Γαλλία. Ο έμπειρος επιθετικός αναφέρθηκε στον αγώνα με την Γκινγκάμπ, παραδεχόμενος ότι η αναβολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τους επιτρέπει απερίσπαστοι να επικεντρωθούν σε αυτόν. Μίλησε για την ιδανική ατμόσφαιρα που επικρατεί στα αποδυτήρια, το μυστικό των εύκολων  νικών ενώ αναρωτήθηκε «αν δεν πάει ο ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα ποια ομάδα μπορεί να πάει;».  


- Ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη παίζει με την ουραγό του γαλλικού πρωταθλήματος. Λέει κάτι αυτό;

"Απολύτως τίποτε. Και με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς παίξαμε και χάσαμε. Δεν πρέπει να κοιτάμε σε ποια θέση είναι η γαλλική ομάδα αλλά να δούμε ότι αγωνίζεται σε ένα καλό πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης."

- Σας διευκολύνει ενόψει του αγώνα της Πέμπτης ότι στην άκρη του μυαλού σας δεν έχετε πλέον το ματς με τον Ολυμπιακό από την στιγμή που αναβλήθηκε η αγωνιστική;

"Θα είμαι ειλικρινής. Δεν το κρύβω ότι σκεπτόμασταν τον αγώνα της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που δε θα γίνει την Κυριακή, νομίζω ότι θα είμαστε πιο άνετοι και συγκεντρωμένοι για το ματς με την Γκινγκάμπ".

- Έχει την ευκαιρία ο ΠΑΟΚ αύριο να κάνει βήμα πρόκρισης;

"Πρωταρχικός μας στόχος είναι να περάσουμε τη φάση των ομίλων. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι απέναντι στον πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου, εμείς πάμε να το κερδίσουμε αλλά δεν νομίζω ότι και η ισοπαλία θα είναι κακό αποτέλεσμα."

- Είναι το πρώτο σου ευρωπαϊκό ταξίδι με τον ΠΑΟΚ

"Χαίρομαι για αυτό. Πάντα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι σου δίνει κίνητρο αλλά και ευκαιρία να αποδείξεις πράγματα και σε ατομικό επίπεδο."

- Μετά από ένα χρονικό διάστημα παρουσίας σου στην ομάδα, ποια είναι τα συναισθήματά που σου δημιουργεί  το ότι είσαι μέλος του ΠΑΟΚ;

"Το κυριότερο είναι ότι αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ, μια ομάδα που έχει στόχους. Επειδή από μικρός έχω μάθει να κάνω πρωταθλητισμό, είναι σημαντικό ότι είμαι σε μια ομάδα που έχει αυτόν τον στόχο. Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι ιδανικά, υπάρχει μια ωραία ατμόσφαιρα στην ομάδα. Πολλοί Έλληνες αλλά και σημαντικοί ξένοι και αυτό είναι πολύ καλό."

- Τα βρήκες όπως ακριβώς τα περίμενες πριν πάρεις την απόφαση να φορέσεις τα ασπρόμαυρα;

"Ακριβώς όπως τα περίμενα είναι τα πράγματα. Η ομάδα διαθέτει έμπειρους παίκτες, Έλληνες και ξένους και τα βρίσκουμε στα αποδυτήρια".

- Ο ΠΑΟΚ όχι απλά κερδίζει τα παιχνίδια αλλά τα "καθαρίζει" από νωρίς. Είναι κάτι που έχει εξήγηση δεδομένου ότι βρισκόμαστε στις αρχές της σεζόν;

"Δεν νομίζω ότι αυτές οι νίκες με τα μεγάλα σκορ πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Στο πρωτάθλημα νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε όλες τις ομάδες. Όταν παίζεις καλά και επειδή ακριβώς είσαι ΠΑΟΚ, δεν σταματάς στο 1-0 ή στο 2-0 αλλά συνεχίζεις. Έχουμε καλή ψυχολογία, είμαστε καλά μεταξύ μας και αυτό βγαίνει στο γήπεδο".

 - Καλές εμφανίσεις, άνετες νίκες. Είναι στοίχημα για εσάς να παίζετε σε γεμάτη Τούμπα κάθε ματς;

"Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο και τον ευχαριστούμε για αυτό. Έχει αποδείξει ότι είναι κοντά μας και αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό θα είναι συνεχώς μαζί μας".

- Το "χαμηλά τη μπάλα" πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το τέλος;

"Εννοείται πως ναι. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε. Δεν τέλειωσε κάτι μόλις άρχισε... Να είμαστε συγκεντρωμένοι συνεχώς και να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά."

- Τελικά πάει ο ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα;

"Αν δεν πάει ο ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα ποιος θα πάει; Ποιος θα πει ότι έχει στόχο το πρωτάθλημα αν δεν το πει ο ΠΑΟΚ; Εγώ πρώτος το είπα ότι ήρθα εδώ για να πάρουμε τον τίτλο".

- Η αλήθεια είναι ότι εσύ το είπες πρώτος μετά το ματς στο Αγρίνιο

"Το είπα πρώτος, καιρός να μαζευτούμε και άλλοι... (χαμογελώντας)"

- Πώς αισθάνεται ένας ποδοσφαιριστής όταν μαθαίνει ότι στον χώρο εργασίας του σκοτώνεται φίλαθλος; Αναφέρομαι στον άτυχο Κώστα Κατσούλη, τον φίλο του Εθνικού

- "Εγώ θα πω ότι ήταν αναμενόμενο να συμβεί αυτό όσο δεν υπάρχουν νόμοι και τιμωρίες. Από εκεί και πέρα και επειδή σέβομαι τη μνήμη του άτυχου φιλάθλου θέλω να αφήσω ασχολίαστο το αν η αναβολή του πρωταθλήματος ήταν πράξη υποκρισίας."

- Η απόφαση σου να φύγεις από τον Ατρόμητο ήταν καθαρά προσωπική;

"Έφυγα γιατί ήθελα κάτι παραπάνω στην καριέρα μου''.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: