Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Προβλήματα η Μπαρτσελόνα, στον πάτο η Μπιλμπάο!!

Ο Tim Stannard γράφει για τις εμφανίσεις των ισπανικών ομάδων στο Champions League.
«Χα, αυτό δεν συμβαίνει όταν η Μπαρτσελόνα παίζει με την Γρανάδα! Χα!», άκουγα να λέει ένα καλός φίλος από την Γαλλία μετά τη νίκη της Παρί με 3-2 επί της Μπαρτσελόνα.
ADVERTISEMENT
Φυσικά, ο παραπάνω... μονόλογος δεν είναι αληθινός. Ήταν η φανταστική συνομιλία με έναν Γάλλο για τις ανάγκες της στήλης. Όπως και να το κάνουμε ήταν μία πολύ πιθανή αντίδραση για την πρώτη ήττα της Μπαρτσελόνα στη σεζόν – και το πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του Λουίς Ενρίκε. Ίσως να είναι και η συνέχεια των κακών εκτός έδρας εμφανίσεων των Καταλανών στην Ευρώπη.
Κάτι που συνέβαινε ακόμη και στις καλύτερές τους μέρες περίπου 5 χρόνια νωρίτερα. Μπορεί, βέβαια, να ήταν και απλά μία κακή βραδιά για τους μπλαουγκράνα απέναντι σε μία ομάδα γεμάτη ποιότητα, που δεν είχε άλλη επιλογή από τη νίκη μετά τα πρώτα αποτελέσματα στη σεζόν στην Ligue 1.
«Ο Λουίς Ενρίκε θα πρέπει να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη είναι πολύ πιο διαφορετική από το πρωτάθλημα και τίποτα δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο όταν περνάει τα Πυρηναία», έγραψε ο Φρανσέσκ Αγκιλάρ στην Mundo Deportivo.

Στην ίδια εφημερίδα διεξήχθη ψηφοφορία, που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η Μπαρτσελόνα έπαιξε «πολύ άσχημα». Παραδόξως, το 4% θεώρησε ότι η εμφάνιση ήταν πολύ καλή. Ίσως ο παίκτης που πέρασε το χειρότερο βράδυ να ήταν ο Ζεράρ Πικέ, που για ακόμη μία φορά δεν κατάφερε να ξεκινήσει και μετά το ματς πέρασε και από έλεγχο ντόπινγκ, χάνοντας το αεροπλάνο της επιστροφής από το Παρίσι.
Πάτωσε η Μπιλμπάο
Δυστυχώς η Αθλέτικ είχε ακόμη ένα εφιαλτικό βράδυ στην Ευρώπη και μοιάζει να είναι πολύ κοντά στην έξοδο από το ξεκίνημα του Champions League, έχοντας μόλις έναν βαθμό από τους πιθανούς έξι. «Έπιασε πάτο», έγραψε η Marca μετά την ήττα με 2-1 από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. «Είναι εύκολο να το εξηγήσω. Η ΜΠΑΤΕ ήταν πολύ καλύτερη», είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Συνήθως ποτέ δεν συμφωνώ με τους προπονητές , παίκτες και δημοσιογράφους που χαρακτηρίζουν κάποιο ματς «τελικό» (χωρίς φυσικά να είναι όντως ο τελικός). Παρόλα αυτά, ο μοναδικός που πάντα παραμένει ίδιος και θα το πει για κάθε ματς είναι ο Ντιέγο Σιμεόνε. Είναι μία ψυχολογική τεχνική που έχει κάνει θαύματα.

Ο τεχνικός της Ατλέτικο το είπε και πάλι, περιμένοντας την Γιουβέντους στην Μαδρίτη. Παραμένουν οι ροχιμπλάνκος το φαβορί για την πρόκριση; Ο Σιμεόνε χαρακτήρισε το ματς «τελικό», όμως πρόσθεσε ότι και το επόμενο παιχνίδι με την Βαλένθια για το πρωτάθλημα είναι επίσης «τελικός». Είναι και ένας από τους λόγους που αναμένεται να επιλέξει ξανά τον Μογιά στο Νο 1 και όχι τον Ομπλάκ, που δέχθηκε 3 γκολ στην Ελλάδα.
Η Ρεάλ είναι η τελευταία ισπανική ομάδα που παίζει είναι η Ρεάλ και ταξιδεύει στην Βουλγαρία για το ματς με την Λουντογκόρετς. Δεν πρόκειται να κάνω καμία πρόβλεψη. Θα το αφήσω στην Marca, που περιμένει κάτι ανάμεσα σε «Ο τρόμος της Ευρώπης» και «Το παραμύθι του Δράκου»...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: