Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Πάτε στα λεξικά να μάθετε περί «φόρου τιμής»

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης απορεί με το διαδικτυακό μένος κατά της υπουργικής απόφασης, αποκαλεί αήθη καπηλεία τις διαρροές του ΠΑΟΚ και στοιχηματίζει για αλλαγή προσώπου του Ολυμπιακού στο Μάλμε.Την αδιανόητη οπαδική-συλλογική καπηλεία του αδικοχαμένου φίλου του Εθνικού που μεταχειρίστηκε ο ΠΑΟΚ στο βωμό της (άνευ ορίου) άθλιας πολεμικής και κατασυκοφάντησης του Ολυμπιακού, δεν αξίζει καν να τη σχολιάσω και να μας απασχολήσει πέραν των αρχικών δευτερολέπτων που διαρκεί το σοκ (ομολογώ) από τη «διαρροή» της ΠΑΕ.

Η υπουργική απόφαση για αναβολή διεξαγωγής κάθε δραστηριότητας το ερχόμενο σαββατοκύριακο, κατά τον ΠΑΟΚ, ήταν προμελετημένη και σκηνοθετημένη με απώτερο σκοπό την… ευνοϊκή διαχείριση του βεβαρημένου αγωνιστικού και ψυχολογικού project των Ερυθρολεύκων μέσα στην τρέχουσα βδομάδα!

Το άκρον άωτον βεβήλωσης, δηλαδή, του τραγικού συμβάντος της απώλειας ενός συνανθρώπου μας από τα τυφλά χτυπήματα χουλιγκάνων της εξέδρας, χάρη της επικοινωνιακής συνέχισης της… τακτικής αποκαλύψεων της «ειδικής μεταχείρισης» που (δήθεν) απολαμβάνει ο Ολυμπιακός από το «σύστημα».
Το γνωστό «σύστημα» ΕΠΟ, Λίγκας, φορέων, θεσμικών οργάνων, ορατών και αόρατων δυνάμεων που συμμαχούν για την στήριξη και υποστήριξη του «κατεστημένου» το οποίο συντηρείται, ελέγχεται και κατευθύνεται – παντού, πάντα και… εις το διηνεκές - ο Ολυμπιακός!
Οι αθεόφοβοι διατυμπάνισαν ότι «αυτή η αναβολή βολεύει τον Ολυμπιακό καθώς μετά το αρνητικό αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο, το κλίμα στον Πειραιά δεν είναι καλό και ενόψει των αγώνων με Μάλμε και ΠΑΟΚ».

Πραγματικά δεν έχουν το Θεό τους! H σύνδεση των αγωνιστικών αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού και του πρώτου μεγάλου ντέρμπι της
χρονιάς με μια από τις πιο τραγικές σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι το λιγότερο μια τοποθέτηση που σε βγάζει από τα ρούχα σου!
Άνω ποταμών! Ντροπή. ΑΙΣΧΟΣ!

Όσο για μια μερίδα νεοελλήνων, που έχει κάνει ιδιαίτερη εξάσκηση στην… επαναστατική δράση από τον καναπέ επικρίνοντας, χλευάζοντας και υβρίζοντας οτιδήποτε του καπνίσει με «ποσταρίσματα» στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταφέρθηκε εναντίον της υπουργικής απόφασης, ένα έχω να πω: «’Αρες μάρες κουκουνάρες».
Ο υφυπουργός Αθλητισμού (σ.σ. δεν ποιούμαι τον συνήγορο του Γ. Ανδριανού) και η εκάστοτε πολιτειακή ηγεσία αποτελούν πάντα τον εύκολο στόχο.

Για όλα φταίει το κράτος. Πόσο μάλλον τώρα και αυτά τα ιστορικά δύσκολα χρόνια της παρακμής της ελληνικής οικονομίας, της εκτόξευσης της ανεργίας, των αποκαλύψεων της λοβιτούρας διαφόρων λαμόγιων της πολιτικής και της υπέρβασης του ορίου της φτώχειας εκατομμυρίων Ελλήνων, βάση των οποίων ο καθείς αποκτά αναφαίρετο δικαίωμα να στέλνει στην πυρά όποιον του… κάθεται στραβά, βλέποντάς τον φάτσα κάρτα στον υπολογιστή του…

Πολλοί δεν κατανόησαν ή απέφυγαν να κατανοήσουν την σημειολογική απόφαση που πήρε το υπουργείο Αθλητισμού.
Αφορά υποχρεωτική ενέργεια ως απότιση ελάχιστου φόρου τιμής στο θάνατο ενός 46χρονου από τα εγκληματικά χτυπήματα κάποιων αποβρασμάτων των γηπέδων.
Το αν έχει ευθύνη το κράτος – που έχει όπως και η αστυνομία σε ορισμένες περιπτώσεις – ή διάφοροι φορείς του ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού για το τραγικό θύμα που θρηνούμε, εξαιτίας της γηπεδικής βίας, δεν γίνεται λόγος.
Φυσικότατα. Όλοι έχουν τις ευθύνες και τη συμμετοχή τους. Όλοι. Το γεγονός ότι πέρασαν δεκαετίες από το θάνατο του Μπλιόνα στο Αλκαζάρ και εξακολουθούμε να πενθούμε σήμερα για το χαμό ενός ακόμα φιλάθλου σε γήπεδο, αποδίδεται σε αδράνεια των αρμοδίων να
επιλύσουν το σοβαρό ζήτημα της βίας στο ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό («σφάζονται» σε όλα τα γήπεδα, στις κερκίδες μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ).

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι υπεύθυνοι της εξακολούθησης του «θεάρεστου» έργου των κοινωνικών απόβλητων που στριμώχνονται μέσα στο ανώνυμο πλήθος των εξεδρών των αθλητικών εγκαταστάσεων του τόπου.
Πολλές από τις ηγεσίες συλλόγων και σωματείων που συντηρούν «στρατούς» και «πολεμοχαρείς μάζες», πού τους βάζουμε;
Μας… διαφεύγουν και για όλα φταίνε οι… Ανδριανοί, τα υπουργεία, η αστυνομία και η δικαιοσύνη;

Προειδοποιητική οδηγία και Μάλμε

Η εμφάνιση του προέδρου του Ολυμπιακού στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, την αποδίδω σε προειδοποιητική «κατσάδα».
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προέβη σε μια απλή υπενθύμιση, ήπιων και φιλικών τόνων, σε αρχηγούς και ποδοσφαιρικό τμήμα, ούτως ώστε να υπενθυμίσει και να καταστεί συνείδηση σε όλους – ένας λόγος παραπάνω με τόσους «φρέσκους αλλοδαπούς» στο Ρέντη – ποιος είναι ο Ολυμπιακός, πού βρίσκονται, ποιες είναι οι ευθύνες τους, αλλά και ποιοι είναι οι ίδιοι.
Αφύπνιση εγωισμού θα το έλεγα αυτό.

Την οποία εκτιμώ ότι, σε συνδυασμό με το προεδρικό «καμπανάκι», θα την έχουν οι Ερυθρόλευκοι στο Μάλμε.
Θα στοιχημάτιζα ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος θα παρουσιαστούν (ξανά) αλλιώτικοι την Τετάρτη το βράδυ στη Σουηδία.
«Πειραγμένοι» μεν από την πρώτη ήττα τους στο πρωτάθλημα, αλλά κυρίως αναστηλωμένοι από τη σπουδαιότητα της αποστολής τους και την «ευρωπαϊκή λαγνεία».

Όπως και θεωρώ σίγουρο ότι ο Μίτσελ δεν θα στηριχτεί στην 11άδα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός θα έχει λίγες αλλά επιβεβλημένες αλλαγές φρεσκαρίσματος στη σύνθεση του, ενισχύοντας την ανασταλτική αντίδραση στα άκρα, από όπου η ομάδα εμφάνισε σε κάποια διαστήματα – ιδίως του 1ου ημιχρόνου – με την Ατλέτικο και φυσικά στο Περιστέρι, ιδιαίτερες αδυναμίες. «Τρώγοντας» κατά κόρον φάσεις από τη δεξιά πλευρά.
Κατά συνέπεια βλέπω «σαπορτάρισμα» του Ελαμπντελαουί με Μανιάτη να καλύπτει αμυντικά το άκρο μπροστά του ή πιθανά να περάσει και η σκέψη προώθησης του Νορβηγού με επανεμφάνιση του αποθεραπευμένου (αλλά χωρίς παιχνίδια στα πόδια του) Σαλίνο στη θέση του.*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: