Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Οι πρωτάρες είναι επικίνδυνες!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το παιχνίδι με τη Μάλμε από μία άλλη σκοπιά… 
ADVERTISEMENT
Έχει μία μεγάλη ιδιαιτερότητα το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Είναι το πρώτο της Μάλμε μέσα στο γήπεδό της για το Τσάμπιονς Λιγκ…
Και μπορεί σ΄ εμάς να μην λέει πολλά, όμως για φανταστείτε να ήταν ο Ολυμπιακός στη θέση της Μάλμε-και να έπαιζε για πρώτη φορά Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο σπίτι του. Πολύ μεγάλο γεγονός. Ιστορικό. Έτσι, για να καταλάβουμε πως όλη η πόλη του Μάλμε σήμερα είναι στο πόδι. Και…οκέϊ φιλήσυχη χώρα η Σουηδία, αλλά να ξέρετε πως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο…ψιλοκλουβί της Μάλμε είναι μεσογειακή! Θα το διαπιστώσετε κι από την τηλεόραση. Ειδικά οι φανατικοί της Μάλμε κάνουν πολύ δυνατό πέταλο, αλλά κι όλο το γήπεδο έχει μεγάλη ζωντάνια. Με έντονες αποδοκιμασίες όταν επιτίθεται ο αντίπαλος η, σε κόντρα σφύριγμα του διαιτητή κλπ, κλπ.
Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει απόψε να είναι όσο συγκεντρωμένος, πειθαρχημένος και δυναμικός ήταν όταν έπαιξε με την Ατλέτικο και τη Γιουνάϊτεντ και την Μπενφίκα (στην Πορτογαλία)! Υπερβολές, θα πουν κάποιοι. Μακάρι να πέσω έξω, αλλά αν δεν είναι ακριβώς έτσι ο Ολυμπιακός, δεν πρόκειται να πάρει αποτέλεσμα στη Σουηδία. Η Μάλμε είναι πολύ aggressive ομάδα μέσα στο γήπεδό της. Κι αν προηγηθεί, θα κάνει ό,τι κι ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη: Θα τραβηχτεί πίσω, θα ασφαλίσει την άμυνά της και θα κτυπάει στην κόντρα επίθεση-και καλά ξεμπερδέματα μετά.
Ο δε Ολυμπιακός ιστορικά έχει «θέμα» με τις πρωτάρες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προφανώς δεν ζυγίζει σωστά τα παιχνίδια, τα θεωρεί πιο εύκολα και την πατάει. Δεν υπολογίζει ότι η αντίπαλη ομάδα έχει μεγάλο όπλο τον ενθουσιασμό και τα δίνει όλα, το 110%. Να σας θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός είχε χάσει και στο Μόλντε 2-3 (ενώ κέρδιζε 2-0 στη Νορβηγία) και στην Κύπρο από τη Μακάμπι και στην Ολλανδία από τη Χέρενβεν και στο Σοσιεδάδ από την τοπική Ρεάλ και στη Γαλλία από τη Λιλ και στη λιέγη από την Σταντάρ…Όλες οι ήττες του ήταν από ομάδες που έπαιξαν πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, από πρωτάρες.
Θέλω, όμως, να πιστεύω ότι κι αυτό το πράγμα ο Ολυμπιακός με την εμπειρία που παίρνει μέσα από τις πολλές συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ το έχει ξεπεράσει. Ήδη τις δύο τελευταίες φορές που έχει πάει κι έχει παίξει με πρωτάρες στη διοργάνωση, έχει φέρει ισοπαλία στην Ολλανδία με την Άλκμααρ κι έχει κερδίσει στη Γαλλία τη Μονπελιέ, έστω με το γκολ στο 90’,, δείχνοντας ένα άλλο χαρακτήρα.
Κι αν η Μάλμε θέλει να γράψει απόψε ιστορία, παράγοντας που αν υποτιμηθεί θα προκαλέσει 100% ήττα του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός με διπλό γίνεται ισοδύναμος διεκδικητής της πρόκρισης με Γιουβέντους κι Ατλέτικο, ενώ με ισοπαλία γίνεται φαβορί για το Γιουρόπα Λιγκ και παραμένει εν ζωή και στη μάχη της πρόκρισης στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.
Δεν είναι και μικρό πράγμα αυτό το κίνητρο…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: