Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η άμυνα θα κρίνει τα πάντα!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για το βασικό όπλο που θα πρέπει να επιστρατεύσει ο Ολυμπιακός, ώστε να πάρει τη νίκη που θα τον βάλει για τα καλά «σφήνα» σε Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η άμυνα θα κρίνει τα πάντα
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη Σουηδία έπειτα από 32 χρόνια. Τότε ήταν η ανώδυνη ήττα (1-0 στις 29/9/1982) από την Έστερ που σε συνδυασμό με τη νίκη στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ (2-0) τον έφερε στην επόμενη φάση του Πρωταθλητριών.

Τώρα είναι αλλιώς τα πράγματα. Είναι όμιλος για το Τσάμπιονς Λιγκ και δεν είναι ματς που κρίνει πρόκριση. Για την ακρίβεια κρίνει, αλλά όχι σε απόλυτο βαθμό.

Ο Ολυμπιακός με νίκη, θα κάνει μεγάλο βήμα για την κατάληψη μιας εκ των δυο προνομιούχων θέσεων του γκρουπ. Τουλάχιστον, θα έχει καπαρώσει την τρίτη θέση που οδηγεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η επιτυχία επί της Ατλέτικο του έχει δώσει αυτό το δικαίωμα.

Αυτό το ματς όμως δεν έχει σχέση με εκείνο της πρεμιέρας. Τώρα, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Είναι η ιδανική ευκαιρία (στον όμιλο) για να κάνει το... καθιερωμένο (τα τελευταία χρόνια) διπλό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η Μάλμε (φιναλίστ του Πρωταθλητριών το 1979 όταν έχασε 1-0 από τη Νότιγχαμ), δεν είναι τοπ όνομα πια και δεν διαθέτει την ποιότητα και την εμπειρία των «ερυθρολεύκων». Έχει δείξει όμως καλά στοιχεία στη φετινή της πορεία ως τους ομίλους.

Κενά και προβλήματα έχει και μάλιστα αρκετά, αλλά η πίεση (κακά τα ψέματα) είναι στον Ολυμπιακό. Δεν είναι μόνο γιατί προέρχεται από την ήττα στο Περιστέρι. Βέβαια, πάντα όταν χάνει ο Ολυμπιακός, ακόμη κι ένα ματς, έχει πρόβλημα και απειλείται με.. κρίση.

Για το πως θα πάρει το παιχνίδι αυτό ο πρωταθλητής χωράει πολύ ανάλυση. Μέσα στο ματς θα διαπιστώσουμε τι ήταν καλό και τι όχι. Θα χρειασθεί πάντως να είναι σε καλή μέρα όλοι του οι παίκτες. Να είναι ένας, ο Μήτρογλου για παράδειγμα, στη βραδιά του, όπως πέρυσι στις Βρυξέλλες.

Όπως πάντα σε τέτοια παιχνίδια η άμυνα θα παίξει τον πρώτο λόγο. Οι Πειραιώτες έχουν εμφανισθεί ευάλωτοι φέτος στα περισσότερα παιχνίδια. Σε έξι επίσημα παιχνίδια, μόνο στα δυο (ΟΦΗ και Βέροια) έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους. Αν δεν το λύσουν αυτό το πρόβλημα στη Σουηδία τότε θα πρέπει η επίθεση να ξεπεράσει και πάλι τον εαυτό της (όπως με Ατλέτικο) για να έρθει η νίκη.

Σε τέτοια ματς, όσο κι αν η νίκη είναι το πρώτο ζητούμενο, το να μη χάσεις είναι το πιο σημαντικό. Ο Μίτσελ πάντως ξέρει καλύτερα από όλους. Με νίκη θα ξεχασθεί και η ήττα στο Περιστέρι και όλα θα γίνουν και πάλι όλα καλά. Είναι παιχνίδι κομβικής σημασίας. Ήταν και πριν τη νίκη επί των Μαδριλένων, είναι ακόμη περισσότερο τώρα. Με ήττα δεν χάνεται, αλλά με νίκη εκτοξεύεται για να κάνει το θαύμα να μπει σφήνα ανάμεσα σε Ατλέτικο και Γιουβέντους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: