Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

«Αυτά μας κάνουν μια τριτοκοσμική χώρα»

Ο θάνατος του Κώστα Κατσούλη θα πρέπει να γίνει η αφορμή για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, σύμφωνα με τον Νίκο Τζώρτζογλου. «Αυτά μας κάνουν μια τριτοκοσμική χώρα», είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Αυτά μας κάνουν μια τριτοκοσμική χώρα»
Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΠΣ Ηρακλείου που τονίζει πως θα προτείνει την διακοπή όλων των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου μέχρι νεοτέρας, ο Νίκος Τζώρτζογλου τοποθετήθηκε επί του θέματος στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Βαγγέλη Νερατζιά.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ υποστήριξε πως αυτή δεν θα είναι μια απλή, θα είναι όμως η πιο ουσιαστική λύση για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα.

Επιπλέον, αντιπαρέθεσε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίοδο που ήταν στο… τιμόνι της ΠΑΕ Εργοτέλης, τονίζοντας πως ακόμα και σήμερα, όλες οι ομάδες θα έπρεπε να ενεργήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν αφορμή από σημερινά δημοσιεύματα βομβαρδισμών από σωματεία, υπουργεία κλπ και προφανώς κάτι δεν μας άρεσε, διακρίνουμε το στοιχείο του θεατρινισμού και θεωρήσαμε σκόπιμο πως θα πρέπει να κάνουμε κάτι πιο ουσιαστικό για να σταματήσει η βία στα γήπεδα. Κάναμε ένα έκτακτο ΔΣ και την Κυριακή το μεσημέρι θα κάνουμε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς και μια από τις προτάσεις μας θα είναι να σταματήσει μέχρι νεοτέρας το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μέχρι να βρει το υπουργείο αθλητισμού την λύση για το θέμα της βίας στα γήπεδα.

Η εμπειρία αυτή μέχρι τώρα δείχνει ότι γίνεται ένα τραγικό συμβάν, βγαίνει ο υπουργός και λέει πως σταματάμε τα πρωταθλήματα για μια αγωνιστική και μετά πάλι τα ίδια. Αυτά μας κάνουν μια τριτοκοσμική χώρα στην Ευρώπη. Αυτό αποδεικνύεται κάθε Κυριακή.

Εγώ έχω προσωπική εμπειρία, προσπάθησα κι επέβαλα αυτά που λέω, η ομάδα μου η ΠΑΕ Εργοτέλης εκείνα τα χρόνια ήρθε τρίτη σε εισιτήρια, γιατί έστειλα στα σπίτια τους εκείνους τους κάφρους που έκαναν τους φίλους του Εργοτέλη. Έβαζα παιδία μέσα στο γήπεδο κι έκαναν το παιχνίδι γιορτή. Το γήπεδο κάθε Κυριακή γέμιζε και φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε sold out, κάτι ανάλογο θα μπορούσε να γίνει και τώρα, δε νομίζω ότι είναι πάνω από 20-30 αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα.

Δεν αμφιβάλω πως θα υπάρξει κόστος και ίσως να έχουν και οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων και άλλοι φορείς, αλλά πρέπει να επιλέξουμε. Στατιστικά, 2-3 εκατ. κόσμου στην Ελλάδα αγαπάει το ποδόσφαιρο. Πως γίνεται από αυτούς να πηγαίνουν μόνο 15-20 χιλιάδες στο γήπεδο κάθε σαββατοκύριακο; Να επιλέξουμε πελάτες από το 98% που δεν πάει στο γήπεδο.

Θα πρέπει να γίνει ένα νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα λέει πως όσους έχουμε πιάσει να τους κλείσουμε στον Κορυδαλλό. Να λειτουργούν οι κάμερες στα γήπεδα και να γίνουν κι άλλες προτάσεις καταπολεμήσεως τις βίας, αλλιώς να μην αρχίσει το πρωτάθλημα.

Δεν είναι εύκολο κι έχει ρίσκο, θα πρέπει όμως η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς να πάρουν αυτή την απόφαση
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: