Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Μπά(ρ)τσα στο Παρίσι!!

Η Μπαρτσελόνα πήγε ως «αεράτη» και η Παρί ως «πληγωμένη». Οι Γάλλοι, όμως... πείναγαν και υποχρέωσαν τους Καταλανούς στην πρώτη τους φετινή ήττα (3-2). Πήρε βαθμό ο καλός ΑΠΟΕΛ με τον Άγιαξ (1-1)!

Μπά(ρ)τσα στο Παρίσι!
Μέχρι σήμερα η μεν προβλημάτιζε, η δε πήγαινε… τρένο!

Οι ρόλοι, όμως, στο Παρίσι αντιστράφηκαν! Διότι η Παρί Σεν Ζερμέν έβγαλε πολύ πάθος στο παιχνίδι της και πήρε τη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με σκορ 3-2, υποχρεώνοντας τους Καταλανούς στο να δεχθούν τα πρώτα τους γκολ στη φετινή σεζόν και φυσικά να γνωρίσουν την ήττα!

Και την ώρα λοιπόν που η παρέα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (παρακολουθούσε απ’ τις εξέδρες) ανέβαινε στην κορυφή του ομίλου, ύστερα από δύο αγωνιστικές, ο ΑΠΟΕΛ έπαιρνε τον πρώτο του βαθμό στο ΓΣΠ απέναντι στον Άγιαξ (1-1), δείχνοντας πως μπορούσε και το… κάτι παραπάνω!

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα 3-2
(10’ Νταβίντ Λουίζ, 26’ Βεράτι, 54’ Ματουιντί - 11’ Μέσι, 56’ Νεϊμάρ)

Ήταν το ένα απ’ τα δύο ντέρμπι της βραδιάς (μαζί με το Μαν. Σίτι-Ρόμα). Και αν μη τι άλλο οι δύο ομάδες φρόντισαν με το… καλημέρα να το επιβεβαιώσουν. Διότι η μεταμορφωμένη προς το καλύτερο (λογικό και το κίνητρο που είχε του Τσάμπιονς Λιγκ και του αντιπάλου) Παρί Σεν Ζερμέν πήρε προβάδισμα στο 10’ με τον Νταβίντ Λουίζ να επωφελείται την αμυντική αδράνεια. Και πριν οι γηπεδούχοι το χαρούν, οι Καταλανοί έκρυψαν την μπάλα με τους Νεϊμάρ-Ινιέστα-Μέσι και ο τελευταίος ισοφάρισε στην επόμενη φάση!

Κι εκεί που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ανεβασμένοι, η… κατάρα του Βαλντές… χτύπησε ξανά, με τον Τερ Στέγκεν να κάνει έξοδο Μεσολογγίου και τον Βεράτι από κοντά στο 26’ να δίνει ξανά προβάδισμα στους πρωταθλητές Γαλλίας. Προσπαθούσε η Μπάρτσα, αλλά η άμυνά της απόψε την… πρόδωσε. Διότι κανείς δεν έκοψε την μπαλιά του Φαν Ντερ Βιλ και ο Ματουιντί που ήρθε σαν… τρένο από κοντά δεν έχασε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα της Παρί (στο 54’). Κι όσο αν ο Νεϊμάρ μείωσε δύο λεπτά αργότερα, οι «μπλαουγκράνα» δεν κατάφεραν να επιστρέψουν και να πάρουν κάτι απ’ το ματς, καθώς κάτι η ατυχία τους (σε δοκάρι του Μουνίρ), κάτι το μη καθαρό μυαλό, κάτι το πάθος των γηπεδούχων (σε σωτήρια επέμβαση του Μαρκίνιος), διατήρησε το 3-2 υπέρ των Γάλλων!

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίζ, Μάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (71' Καμπάιγ), Μόουρα (90' Μπαεμπέκ), Παστόρε (86' Σαντόμ), Καβάνι

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ματιέ, Μασεράνο, Ντάνι Αλβες (83' Σάντρο), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (69' Τσάβι), Ινιέστα, Πέδρο (62' Μουνίρ), Νεϊμάρ, Μέσι


ΑΠΟΕΛ-Άγιαξ 1-1
(32’ πεν. Μαντούκα - 28’ Άντερσεν)

Πρώτη φορά φέτος μπροστά στον κόσμο του στο Champions League είχε ένα… άγχος ο ΑΠΟΕΛ. Απ’ την άλλη ο Άγιαξ είναι πιο συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις και αυτός ήταν που είχε τις πρώτες απειλές για την εστία του Πάρντο. Και τελικά στο 28’ μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή του, εκμεταλλευόμενος το λάθος στην άμυνα των Κυπρίων και με τον Άντερσεν πήρε προβάδισμα. Δεν πτοήθηκαν, όμως, οι γηπεδούχοι. Με τους οπαδούς τους να συνεχίζουν τη στήριξη. Έστω κι αν το πέναλτι που κέρδισαν δεν το λες και το πιο… μαρς (σε χέρι Ολλανδού), ο Μαντούκα δεν έχασε την ευκαιρία στο 32’ να ισοφαρίσει και να βάλει… φωτιά στο ματς.

Και δεν ήθελε πολύ να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ο Σεριντάν και να έρθουν τα πάνω-κάτω πριν καν λήξει το πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη συνέχισαν την προσπάθεια για… κάτι καλό. Για να πετύχουν τη νίκη. Είχαν πάθος, είχαν θέληση, αλλά το σουτ του Σέρτζιο βρήκε αντίσταση απ’ τον Σίλεσεν κι όσο περνούσε η ώρα, όλο και… έσφιγγαν τα γάλατα. Με τις δύο ομάδες να παίζουν πιο ισορροπημένα, να μην θέλουν επ’ ουδενί να χάσουν τουλάχιστον το βαθμό (για να μην μείνουν πρόωρα νοκ-άουτ) και να κλείνονται. Και μάλλον στο τελευταίο τέταρτο, αμφότερες περιορίστηκαν στο 1-1, παίρνοντας από ένα πόντο.



Τα αποτελέσματα στον έκτο όμιλο:

ΑΠΟΕΛ - Άγιαξ 1-1
(32’ πεν. Μαντούκα - 28’ Άντερσεν)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 3-2
(10’ Νταβίντ Λουίζ, 26’ Βεράτι, 54’ Ματουιντί - 11’ Μέσι, 56’ Νεϊμάρ)

Η βαθμολογία:

1. Παρί Σεν Ζερμέν 4β.
2. Μπαρτσελόνα 3β.
3. Άγιαξ 2β.
4. ΑΠΟΕΛ 1β.

Η επόμενη 3η αγωνιστική (21/10):

ΑΠΟΕΛ-Παρί Σεν Ζερμέν
Μπαρτσελόνα-Άγιαξ*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: