Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Αυτή η ΑΕΚ μπορεί να βρει επενδυτές και κεφάλαια!!

Αυτή η ΑΕΚ μπορεί να βρει επενδυτές και κεφάλαια!
Η ανάγκη αυτών που σήμερα βρίσκονται στη διοίκησή της να καμαρώσουν για ένα κατόρθωμα, η ανάγκη των φίλων της να νιώσουν λίγο πιο ήσυχοι για το μέλλον της, και το φτηνό εμπόριο του Τύπου βάζουν την ΑΕΚ και πάλι σε μια κατάσταση νιρβάνας.

Την βάζουν να σκέφτεται ότι ξαφνικά έλυσε τα προβλήματά της.
Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Την βάζουν και πάλι να ζει με το ψέμα ότι εξασφάλισε την άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προτού καλά καλά ακούσει ότι πράγματι η UEFA θα της δώσει παράταση ζωής δίχως την τιμωρία που έχει αποφασίσει να της επιβάλει για την αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για την ακρίβεια, αυτό που κάνουν είναι να συνεχίζουν, όλοι στην ΑΕΚ, την τέχνη της μισής αλήθειας. Διότι ναι, αυτή είναι η μισή αλήθεια, η ΠΑΕ ΑΕΚ πάει να τη σκαπουλάρει στο τεστ του Μαρτίου. Η άλλη μισή αλήθεια όμως λέει ότι έχει μπροστά της έναν Γολγοθά, για να καταφέρει να μην χάσει μέχρι το τέλος Ιουνίου, τις αρχές του Ιουλίου, την άδεια ευρωπαϊκής λειτουργίας.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποκτά αυτές τις μέρες το δικαίωμα να πάρει μια ανάσα, για να συνεχίσει το κυνήγι του κεφαλαίου που της χρειάζεται για να ζήσει. Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ανάγκη από λεφτά. Πολλά λεφτά για αυτή την εποχή. Έχει λοιπόν ανάγκη, καίγεται να φτιάξει ένα ρεαλιστικό επιχειρηματικό σχέδιο, με παραδοχές προσαρμοσμένες στα δεδομένα της σημερινής εποχής, αλλά και της αυριανής, αυτής που έρχεται, αυτής που φωνάζει ότι θα είναι πιο δύσκολη από ποτέ για την ελληνική κοινωνία της σύγχρονης εποχής.

Τα νούμερα δεν βγαίνουν, για κάποιον που θέλει να την κοιτάξει την ΠΑΕ ΑΕΚ σαν ένα μαγαζί που θα του φέρει πίσω την επένδυση, που θα του κάνει απόσβεση σε ένα, δυο ή μερικά χρόνια. Τα νούμερα βγαίνουν μόνο για όποιον έχει το όραμα και τη διάθεση να αντιληφθεί το μέγεθος της ευκαιρίας που προσφέρει η ΠΑΕ ΑΕΚ σε όποιον την αγαπήσει σαν project. Στα δικά του μάτια η ευκαιρία είναι ευδιάκριτη. Διότι η ΑΕΚ, πιο πολύ από ποτέ, μπορεί να αποδειχθεί πολύ γόνιμο έδαφος για έναν επενδυτή που νιώθει, για έναν επιχειρηματία που θα της ρίξει τον σπόρο που της ταιριάζει.

Η ΑΕΚ που θα βάλει μπροστά το χτίσιμο του δικού της γηπέδου, και θα υποσχεθεί στον κόσμο της, με πράξεις κι όχι λόγια, ότι μαζί με το γήπεδο θα αρχίσει να χτίζει μια νεανική ομάδα με φλόγα, μια ελληνική έκδοση της Μπιλμπάο ή της Ντόρτμουντ, αυτή η ΑΕΚ ναι, μπορεί να βρει λεφτά να επενδυθούν πάνω της ακόμη και αυτή την εποχή.

Με αυτό το σχέδιο στο χέρι, και με ικανό πυρήνα για να το υποστηρίξει, μια τέτοια ΑΕΚ προλαβαίνει και την προθεσμία του Ιουνίου και όλες τις επόμενες. Και ναι, αυτή η ΑΕΚ θα τύχει μαζικής υποστήριξης από την πλατιά μάζα του κόσμου της. Την είχε αυτή την υποστήριξη η ΑΕΚ από τον κόσμο της και σε εποχές πιο φτωχές από τη σημερινή, το διδάσκει η ιστορία της. Αυτό είναι άλλωστε το μεγαλείο της.

Μόνο που δεν έχει χρόνο. Πρέπει να βιαστεί. Αλλιώς θα παραμείνει αφημένη στα χέρια ανθρώπων που την θέλουν του χεριού τους, για να την κρατούν στο χέρι και να της βάζουν χέρι.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: