Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Άσπρη βούλα, μαύρη… νύχτα για Μέταλιστ!!

Άσπρη βούλα, μαύρη… νύχτα για Μέταλιστ!
Το παιχνίδι της Μέταλιστ με τη βούλα αυτή τη φορά… δεν βγήκε σε καλό!

Αντίθετα με το «Καραϊσκάκη» (όπου η απώλεια πέναλτι δεν της κόστισε) κι αφότου ένα τέτοιο την κράτησε ζωντανή στο πρώτο ματς με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η σημερινή αστοχία του Σαβιέρ πληρώθηκε ακριβά από τους Ουκρανούς!

Με την απόκρουσή του στο 64’, ο Ρούι Πατρίσιο κράτησε το 1-1 για τους Πορτογάλους και τους έδωσε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Europa League!

Εξαιρετικά στημένη η ομάδα του Σα Πίντο, άντεξε στο τέλος και (σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου ματς) πανηγύρισε δίκαια την πρόκριση.



Με υπέρ της το σκορ απ’ το πρώτο ματς, η Σπόρτινγκ δεν είχε λόγο να μπει και να «σκοτωθεί» στο παιχνίδι. Και η Μέταλιστ που είχε, όμως, δεν παρουσιάστηκε ακριβώς… παραγωγική. Όχι μονάχα εξαιτίας της καλής τακτικής των Πορτογάλων. Αλλά και εξαιτίας του φόβου που δημιουργούσε η απουσία του βασικού αμυντικού της διδύμου. Ενός φόβου που δικαιολόγησε απόλυτα ο Φαν Βολφσβίνκελ -μπαίνοντας σφήνα στα στόπερ και βάζοντας, με ωραία κεφαλιά στο 44’ (ακόμα πιο) δύσκολα στους Ουκρανούς.

Αν μπορούσε να παραγγείλει την… ιδανική εξέλιξη μετά την ανάπαυλα, η Μέταλιστ δύσκολα θα ζητούσε κάτι καλύτερο απ’ την πραγματικότητα. Αυτή που έφερε τον Κριστάλδο να ισοφαρίζει στο 57’ (έπειτα από ωραίο συνδυασμό) και τον Σαβιέρ στη βούλα στο 64’ (μετά από πέναλτι του Ξαντάο στον Ντέβιτς). Ο Ρούι Πατρίσιο, όμως, απέδειξε ότι «παραήταν καλό για να είναι αληθινό». Ο γκολκίπερ της Σπόρτινγκ απέκρουσε την εκτέλεση του Βραζιλιάνου -και όσες αγχωμένες προσπάθειες των Ουκρανών ακολούθησαν μέχρι το τέλος- κι έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά της διοργάνωσης.



ΜΕΤΑΛΙΣΤ (Μίρον Μάρκεβιτς): Γκοριαΐνοφ, Βιγιάγκρα, Μπερεζόβτσουκ, Σένικνικ (85' Μπλάνκο), Ομπράντοβιτς, Έντμαρ (46' Ντέβιτς), Χαβιέρ, Σόσα, Τόρες (71' Μάρλος), Κριστάλδο, Τάισον

Στον πάγκο έμειναν οι: Ντισλιένκοβιτς, Σελάγιεφ, Βαλιάγιεφ, Ραντσένκο

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Ρούι Πατρίσιο, Πόλγκα, Περέιρα, Ινσούα, Ξαντάο, Σάαρς, Ισμαΐλοφ, Καπέλ (83' Εβάλντο), Φερνάντες (60' Νέτο), Αντρέ Μάρτινς (72' Μάρτινς), Φαν Βολφσβίνκελ,

Στον πάγκο έμειναν οι: Μαρσέλο, Καρίγιο, Ρίμπας, Ντιέγκο Ρούμπιο










πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: