Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

"Επιβραβεύθηκαν οι κόποι μας"

Ο Σωκράτης Φυτανίδης μίλησε για την σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Τι είπε για τον Ολυμπιακό, την έξοδο στην Ευρώπη αλλά και τον στόχο του Ατρομήτου στα πλέι οφ.
"Επιβραβεύθηκαν οι κόποι μας"
Για τον Σωκράτη Φυτανίδη, αποτελεί ιδιαίτερη στιγμή καθώς στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει κάτι ανάλογο. Στέλνει μήνυμα στον κόσμο να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον Ατρόμητο, ώστε να... μεγαλώσει και να γίνει ακόμα πιο ισχυρός στο μέλλον αποκτώντας νέους φιλάθλους. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Ένα σχόλιο για τον αγώνα.
"Ήταν ένα δύσκολο και αγχωτικό παιχνίδι. Ο Αστέρας μας πίεσε και κατάφερε να προηγηθεί στο δεύτερο ημίχρονο. Βάσει της τακτικής που ακολουθήσαμε καταφέραμε να οδηγήσουμε τα πράγματα εκεί που θέλαμε. Αν και κάναμε κάποια λάθη που δεν συνηθίζαμε δώσαμε και την ψυχή μας για να προκριθούμε.
Είμαστε μία ομάδα που διεκδικούμε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό το θετικό αποτέλεσμα. Προκριθήκαμε και είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό. Επιβραβεύθηκαν οι κόποι μας. Η επιτυχία μας είναι ιστορικής σημασίας και σε συνδυασμό με την καλή σεζόν στο πρωτάθλημα αποτελεί συνέχεια της καλής δουλειάς που γίνεται από την αρχή της σεζόν.
Στον τελικό θα κοιτάξουμε τον Ολυμπιακό στα μάτια και δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν. Όλα ξεκινάνε από το μηδέν και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας".
Ο προπονητής σας είπε ότι είχατε άγχος;
"Υπήρχε άγχος και πάντα θα υπάρχει σε τέτοια παιχνίδια. Δεν είναι όπως τους αγώνες του πρωταθλήματος όπου μπορεί ένα παιχνίδι να το γυρίσεις ενώ είσαι πίσω στο σκορ. Ή όταν ένα παιχνίδι είναι βαθμολογικά αδιάφορο. Αυτό ήταν ένα δύσκολο ματς κυπέλλου.
Είχαμε παίξει ήδη δύο τελικούς με Άρη και ΠΑΟΚ και αυτό κάνει μεγαλύτερη την επιτυχία μας καθώς δείχνει τον δύσκολο δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουμε στον θεσμό. Έχουμε μπροστά μας ιστορικά παιχνίδια που θα δώσουν αίγλη στον σύλλογο και θα κάνουν χαρούμενους εμάς και τον κόσμο της ομάδας".
Βρίσκεστε στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση αυτή την περίοδο;
"Αυτή την περίοδο είμαστε σε δύσκολη θέση καθώς έχουμε δώσει πολλούς αγώνες και υπάρχει κόπωση. Όποιοι παίκτες κλήθηκαν να βοηθήσουν το έκαναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό δείχνει ότι έχουμε καλό σύνολο και παίκτες ικανούς που μπορούν να μας βοηθήσουν οποιαδήποτε στιγμή".
Έχετε σκεφτεί πως θα αντιμετωπίσετε τον Ολυμπιακό στον τελικό;
"Προέχουν άλλα ματς ως τον τελικό στα οποία έχουμε στόχο να τα διεκδικήσουμε. Υπάρχει στο μυαλό μας κοιτάμε όμως κάθε ματς ξεχωριστά και κάθε πράγμα στον καιρό του. Όταν φθάσει η ώρα θα ασχοληθούμε πιο αναλυτικά με τον τελικό".
Είναι η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας σου;
"Σίγουρα από την στιγμή που δεν είχα άλλες ευκαιρίες να διεκδικήσω κάποιο τρόπαιο αλλά και να αγωνιστώ σε ανώτερο πρωτάθλημα είναι η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου. Θα είναι ιδιαίτερη στιγμή όχι μόνο για μένα αλλά και για πολλά παιδιά της ομάδας που δεν είχαν την ευκαιρία στο παρελθόν να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο. Θα τα δώσουμε όλα για να το κατακτήσουμε".
Είστε έτοιμοι να διεκδικήσετε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα;
"Στο ξεκίνημα δεν περνούσε από το μυαλό μας ότι θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο κατά την διάρκεια της σεζόν. Τώρα είμαστε κοντά να πετύχουμε τους στόχους μας. Στα πλέι οφ θα μπούμε χωρίς άγχος αφού έχουμε πετύχει την έξοδο στην Ευρώπη. Θα αγωνιστούμε με το ίδιο πάθος όπως κάνουμε όλη τη σεζόν και ότι βγει. Έχουμε δείξει με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε ότι τα έχουμε πάει καλά και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στα πλέι οφ".
Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν τον Ατρόμητο να ξεχωρίζει ακόμα και από μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος;
"H διοικητική σταθερότητα. Η ομάδα δείχνει ότι έχει ένα πλάνο που λειτουργεί πολύ καλά και εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο από το να προπονούμαστε όσο καλύτερα μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι κάθε εβδομάδα να προσπερνάμε τα αγωνιστικά εμπόδια που παρουσιάζονται μπροστά μας".
Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;
"Περιμένουμε και άλλο κόσμο στο γήπεδο γιατί ξέρω ότι ο Ατρόμητος έχει περισσότερο κόσμο. Στόχος μας είναι να έρθουν μικρά παιδιά κοντά στην ομάδα και μέσα από τις επιτυχίες να τους κάνουμε φιλάθλους του Ατρόμητου. Όλοι αυτή την σεζόν έχουμε δουλέψει σκληρά ώστε να έχουμε ανοδική πορεία και να τους κάνουμε χαρούμενους".
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: