Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Αν έχεις …Σισέ διάβαινε!!

Αν έχεις …Σισέ διάβαινε
Με τον Παπίς Σισέ να φτάνει τα 9 γκολ σε 8 αγώνες και την τύχη με το μέρος της, η Νιούκαστλ πέρασε αλώβητη από το «Λίμπερτι» επικρατώντας της Σουόνσι με σκορ 2-0 και περιμένει «στραβοπάτημα» της Τσέλσι, για να πάρει προβάδισμα για την ευρωπαϊκή έξοδο. Καλύτεροι οι Ουαλοί, άτυχοι στην τελική προσπάθεια.

Η Σουόνσι την κατοχή, η Σουόνσι τις ευκαιρίες, η Νιούκαστλ τα γκολ.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου έδειξε ότι ξέρει να παίρνει τα παιχνίδια –ακόμη και αν με βάση την εικόνα που δείχνει δεν το δικαιούται- και άφησε στην έκτη θέση την Τσέλσι,

Οι «καρακάξες» περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, αλλά με δύο εξαιρετικές ατομικές ενέργειες του Σισέ πήραν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Η Σουόνσι απέδωσε κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έφτασε την κατοχή μπάλας σε …χουντικά ποσοστά, αλλά στην τελική προσπάθεια ήταν άτυχη και απρόσεκτη.

Α’ Ημίχρονο

Γκολ από την αρχή! Η Νιούκαστλ «πάγωσε» το «Λίμπερτι» όταν ο Γιοάν Καμπάιγ με μια εξαιρετική πάσα έβγαλε μόνο του με το τέρμα τον Παπίς Σισέ και αυτός με όμορφο τελείωμα άνοιξε το σκορ. Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τους παίκτες των δύο ομάδων να κυκλοφορούν την μπάλα γρήγορα και με επιθετικές διαθέσεις. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν αισθητά πιο απειλητικοί, αλλά χωρίς η τελική πάσα να είναι αυτή που θα προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα των «καρακαξών».

Η Σουόνσι συνέχισε να αποδίδει εξαιρετικά στα 2/3 του γηπέδου, με τα στατιστικά να δείχνουν 90% επιτυχία στις πάσες, και τον Τιμ Κρουλ να επεμβαίνει όποτε χρειάζεται, όπως στο σουτ του Σίγκουρντσον στο 30’. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ ή να σημειωθεί η κλασική ευκαιρία, αν και οι «κύκνοι» έφτασαν να έχουν ποσοστό κατοχής που έφτασε ακόμη και στο 83%!

Β΄ Ημίχρονο

Όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, έτσι άρχισε και το δεύτερο, με τη Σουόνσι να απειλεί και τη Νιούκαστλ να αμύνεται. Στο 53’, ο Άλεν έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά το ασθενές διώξιμο από τον Τέιλορ, ωστόσο το σουτ του απέκρουσε με το γόνατο ο Κρουλ. Στο 57’ οι γηπεδούχοι φάνηκαν και πάλι απειλητικοί, αλλά ο Μουρ δεν κατάφερε κρατήσει το κοντρόλ και κάπου εκεί άρχισε η αγωνιστική ανάκαμψη της Νιούκαστλ, η οποία κορυφώθηκε στο 69΄.

Ο Παπίς Σισέ σκόραρε και πάλι, μετά από μεταβίβαση του Καμπάιγ, και έκανε το 2-0, με ακόμη ένα –μαγικό- προσωπικό του τέρμα. Ο Σενεγαλέζος φορ έφτασε τα 9 γκολ σε 8 εμφανίσεις και έκανε τους οπαδούς της ομάδας του που ταξίδεψαν ως την Ουαλία να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια αλλαγή και η Νιούκαστλ πανηγύρισε ακόμη μία νίκη.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:
Σουόνσι: Βορμ - Ράνχελ, Τέιλορ, Κόκερ, Γουίλιαμς - Μπρίτον, Άλεν, Ντάιερ (66' Σινκλέρ), Ρούτλετζ – Σίγκουρντσον, Μουρ (66' Γκρέιαμ)

Νιούκαστλ: Κρουλ – Σίμσον, Περτς, Γουίλιαμσον, Σαντόν – Καμπάιγ (73' Γκόσλινγκ), Τιοτέ (46' Τέιλορ), Γκουτιέρες – Μπεν Αρφά, Μπα (59΄Φέργκιουσον), Σισέ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Παρασκευή 6/4

Σουίνσι-Νιούκαστλ 0-2
(5', 69' Σισέ)

Σάββατο 7/4

Σάντερλαντ-Τότεναμ
Μπόλτον-Φούλαμ
Τσέλσι-Γουίγκαν
Λίβερπουλ-Άστον Βίλα
Νόριτς-Έβερτον
Γουέστ Μπρομ-Μπλάκμπερν
Στόουκ-Γουλβς

Κυριακή 8/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ΚΠΡ
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: