Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Τσιώλης: «Θα αισθανθώ όμορφα στο Χαριλάου»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του Άρη και νυν του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:


Για τον ημιτελικό του κυπέλλου και τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο: «Ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε γιατί πραγματικά το προχθεσινό παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο. Από σήμερα θα ασχοληθούμε για το παιχνίδι με τον Άρη, γιατί χθες κάναμε αποκατάσταση. Τα θέματα και τα προβλήματα μας μετά από το ματς με τον Ατρόμητο ήταν πολλά».

Για το πως αισθάνεται μετά τον αποκλεισμό: «Είναι πικρός και τα βάζεις με την τύχη. Για πρώτη φορά η ομάδα είχε ραντεβού με την ιστορία της. Επίσης για πρώτη φορά μετά 17 χρόνια επαγγελματικής καριέρας στην προπονητική περίμενα να φθάσω για πρώτη στον τελικό του κυπέλλου. Το παιχνίδι δεν έγινε επί ίσοις όροις το παιχνίδι γιατί μείναμε πολύ γρήγορα με δέκα παίκτες. Και αυτό το λέω χωρίς να να ρίξω μομφή πουθενά γιατί ο Τάσος Κάκος ήταν καλός και σωστός στις αποφάσεις του».

Για την επιστροφή του στο Κλεάνθης Βικελίδης ως αντίπαλος:
«Προσπαθώ να το δω με τη θετική του πλευρά. Όσο αγάπη και χαρά ένιωθα όταν ήμουν σε ένα παιχνίδι με τον Άρη έτσι θα αισθάνομαι και τώρα που θα έρθω ως αντίπαλος. Μαθαίνω τα πάντα για τον Άρη. Με συνδέουν πολλά πράγματα. Και με τη διοίκηση του Άρη έχω καλή σχέση. Ακόμα και στην Τρίπολη , Αρειανούς βρίσκω. Όπως είδα και από τη συμπεριφορά του Άρη όταν ήρθε στην Τρίπολη τα πράγματα ήταν μια χαρά. Δεν νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον την πρώτη περίοδο συνδέθηκα με τους φίλους του Άρη. Κάναμε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Όπως εγώ έχω πολύ καλά αισθήματα για τον Άρη, έτσι νομίζω ότι αισθάνονται και αυτοί και για μένα».

Για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης είπε: «Ο Άρης έχει βρει πολύ καλό ρυθμό. Παίζει πολύ γρήγορα. Έχει παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι από δύο επιθετικές ομάδες. Δεν μου αρέσει το στατικό ποδόσφαιρο. Θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και πιθανόν να έχουμε και πολλά γκολ. Ελπίζω εμείς να ξεπεράσουμε το σοκ του κυπέλλου. Καμία από τις δύο ομάδες δεν καίγεται και τόσο πολύ γιατί δύσκολα και οι δύο ομάδες μπορούν να προλάβουμε μια θέση στην πεντάδα. Εάν θα μπούμε σε αυτή την πορεία θα είναι εφόσον οι άλλες ομάδες έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Με τον Άρη έχουμε κοινούς στόχους και έχουμε περίπου και το ίδιο πρόγραμμα».

Για την έκτη θέση: «Κάθε ομάδα πρέπει να εκμεταλλεύεται ότι της δίνεται. Εάν για παράδειγμα αποβληθούν οι δύο ομάδες τότε πρέπει να προσπαθήσουμε. Και εμείς και ο Άρης είμαστε στην κόψη του ξυραφιού για την έκτη θέση. Και σίγουρα θα παίξει ρόλο το αποτέλεσμα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα έχουν προβλήματα στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα τα μπαλώνουν».

Για το διακανονισμό που προχώρησε με τον Άρη για την αδειοδότηση: «Δεν θα δημιουργούσα πρόβλημα στον Άρη. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα μπορούσα να δημιουργήσω πρόβλημα στο Άρη. Με χαρά μου υπέγραψα τον διακανονισμό. Πρόκειται για δικά μου δεδουλευμένα και των συνεργατών μου από τον Ιούλιο μέχρι και τον Νοέμβριο. Η διοίκηση αδυνατούσε το χειμώνα και κάναμε ένα νέο διακανονισμό. Μάλιστα κατέβηκα εγώ την πρώτη φορά στην Αθήνα για διευκολύνω τη διοίκηση του Άρη. Χρειάστηκε μία ακόμα συνάντηση και ήρθαν οι άνθρωποι του Άρη και με βρήκαν. Και εγώ και οι συνεργάτες μου δεν διεκδικήσαμε ούτε μία μέρα παραπάνω. Εξάλλου ήταν κοινή συναινέσει η αποχώρηση. Έφυγα σαν φίλος».

Για την επιτυχημένη πορεία του στον Αστέρα Τρίπολης: «Σίγουρα έχεις μέσα σου την ικανοποίηση ότι εκεί που δουλεύεις κάνεις επιτυχία. Και το αισθάνομαι τώρα με τον Αστέρα. Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα στον Άρη. Γιατί ο Άρης για αυτό τον λόγο με πήρε. Και κάναμε καλή πορεία τους πρώτους μήνες. Δεν μπορείς να κριθείς σε πέντε αγωνιστικές. Ο Άρης είχε όλη τη δυνατότητα να πάει καλά. Απλά είχε την ατυχή συγκυρία με τα προβλήματα που υπήρχαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά από 90 ημέρες προετοιμασίας να παίξουμε με τον ΠΑΣ Γιάννινα και μετά να έχουμε μια μεγάλη διακοπή».

Για ποιο λόγο δεν μπόρεσε να πετύχει όσα θα ήθελε στον Άρη: «Ήταν σίγουρο ότι θα την κάναμε. Ο Άρης όμως έχει ένα ειδικό βάρος και πίεση. Με ηρεμία θα τα καταφέρναμε. Όταν θα έμπαινε η ομάδα σε κανονικό ρυθμό. Με υπομονή και ηρεμία θα τα καταφέρναμε. Και καλούς παίκτες είχαμε και καλό ρόστερ. Σίγουρα όταν η ομάδα θα έβρισκε το ρυθμό».

Όσο για τι απαντάει σε όσους λένε ότι δεν άντεξε την πίεση του Άρη: «Να μας αξιώνει ο θεός να παίζουμε σε τέτοιες ομάδες με τέτοιο βάρος και τέτοιο όγκο. Τώρα είμαι σε μια ομάδα που έχει 500 φιλάθλους σε κάθε ματς. Ο διαιτητής αλλιώς αντιμετωπίζει τους τον Αστέρα και αλλιώς τον Άρη».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Πάθαμε μπλακ άουτ. Όταν δέχεσαι τρία γκολ σε λίγα λεπτά.
Αυτό μπορεί να συμβεί όταν παίζει σε μια καυτή έδρα με έναν Ολυμπιακό θυμωμένο που έχανε. Στις δύο πρώτες επιθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε τα δύο γκολ. Όταν ξεκινάει ένα δεύτερο ημίχρονο το\ο πρώτο δεκάλεπτο πρέπει να απομακρύνεις την μπάλα από την περιοχή σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: