Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ακόμα «πετούν»…!!

Ακόμα «πετούν»…
Δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στην Αλκμάαρ η Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» σάρωσαν με 4-0 τους Ολλανδούς στο «Μεστάγια», στον δεύτερο μεταξύ τους προημιτελικό του Europa League και προκρίθηκαν στα ημιτελικά, αφού «ανέτρεψαν» με πανηγυρικό τρόπο την ήττα με 2-1 στην έδρα των φιναλίστ του Κυπέλου UEFA του 1981. Πλέον, οι παίκτες του Ουνάι Εμερι θα αντιμετωπίσουν την Ατλέτικο Μαδρίτης στα ημιτελικά, σε ένα μεγάλο «εμφύλιο».

Οι Λεβαντίνοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να πιέζουν την αντίπαλη εστία, χάνοντας κάποιες μικροευκαιρίες. Στο 15’, όμως, ο Φενγκουλί σέντραρε από τα δεξιά και ο Ραμί με πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ. Στο 17’, ο Τίνο Κόστα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ραμί με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0. Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι «νυχτερίδες» έχασαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για να σημειώσουν και τρίτο τέρμα.

Με την έναρξη της επανάληψης, παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν σκορ πρόκρισης, άρχισαν να πιέζουν ξανά την εστία του Εστέμπαν και δημιούργησαν ξανά κάποιες ευκαιρίες. Στο 56’, μετά από φάση διαρκείας, ο Σολδάδο γύρισε την μπάλα στην περιοχή πάνω από τη γραμμή του άουτ και ο Αλμπα με ωραίο πλασέ έκανε το 3-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 80’, όταν ο Αλμπα έκανε τη σέντρα και ο Πάμπλο Ερνάντεθ με ένα περίεργο πλασέ έκανε το 4-0.


ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Αλβες, Ραμί, Μπαραγκάν, Αλμπα, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Τοπάλ, Τίνο Κόστα (84’ Μαντούρο), Σολδάδο, Φενγκουλί (76’ Πάμπλο Ερνάντεθ), Ζόνας (68’ Παρέχο)

ΑΛΚΜΑΑΡ: Εστέμπαν, Μαρσέλις, Βιέργκεβερ, Πόουλσεν, Μοϊσάντερ, Μάχερ, Μάρτενς, Ελμ, Αλτιντορ (69’ Μπένσοπ), Μπίρενς (79’ Φάλκενμπεργκ), Χόλμαν (46’ Γκούντμουνσον)


szólj hozzá: Valencia 4-0 AZ Alkmaar

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: