Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Λίγα πράγματα στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι…

Μόνο επιβαρυντικό για την ΑΕΚ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς, για το ντέρμπι του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, καθώς σε αυτό έχει συμπεριλάβει ελάχιστα πράγματα που δεν συνιστούν κάποια βαριά καμπάνα. Ωστόσο, ιδιαίτερα επιβαρυντική για την Ένωση, αναμένεται (ως συνήθως) να είναι η έκθεση της αστυνομίας, η οποία πιθανότατα θα στοιχήσει και την τιμωρία της έδρας των «κιτρινόμαυρων».

Στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης, ο Αθηναίος ρέφερι έχει καταγράψει μια τρίλεπτη διακοπή του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο λόγω εισβολής 15 οπαδών της ΑΕΚ, καθώς και ότι με τη λήξη του παιχνιδιού υπήρξε νέα εισβολή. Σχετικά με την τελευταία, ο Ανδρέας Παππάς αναφέρεται σε έναν αριθμό 40 ατόμων (αλλά ήταν σαφώς περισσότεροι), ενώ τονίζει ρητά πως η εισβολή έγινε για λόγους πανηγυρισμού.

Σε άλλο σημείο του φύλλο αγώνος, ο διαιτητής αναφέρει πως ο Βασίλης Δημητριάδης μπήκε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του παιχνιδιού και κλώτσησε μία καρέκλα, με συνέπεια να του απαγορευτεί η είσοδος στο δεύτερο ημίχρονο. Θεωρείται βέβαιο πως η παλιά δόξα της ΑΕΚ θα τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τουλάχιστον ένα μήνα.

Αναφορικά με την Ένωση, το φύλλο αγώνα δεν θεωρείται ιδιαίτερα επιβαρυντικό. Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη στην ΑΕΚ για «επεισόδια ευρείας κλίμακας». Στην περίπτωση αυτή, είναι δεδομένο πως οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν ποινή μίας ή δύο (το πολύ) αγωνιστικών χωρίς κόσμο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η ΑΕΚ δεν είναι υπότροπη, είτε για εκτεταμένα, είτε για ευρείας κλίμακας επεισόδια. Αυτό που απεύχονται στην Ένωση, είναι να φτάσει η ποινή της έδρας στις δύο αγωνιστικές, καθώς υπάρχει φόβος να χρειαστεί να εκτίσουν μία από τις δύο στο εντός έδρας ματς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ημερομηνία.

Να επισημάνουμε, τέλος, πως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ αναμένεται να ασχοληθεί και με τις –διάσημες πλέον- δηλώσεις του Τζιμπρίλ Σισέ για τη διαιτησία του ντέρμπι. Αυτές, εμπίπτουν στις παραβάσεις περί «δημοσίων δυσμενών κρίσεων κατά των διαιτητών» και «δυσφήμισης του αθλήματος» και ενδέχεται να απειληθεί με ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών. Όλα τα παραπάνω, πάντως, θα αρχίσουν να συμβαίνουν από την επόμενη εβδομάδα…Phgh novasportfm

Δεν υπάρχουν σχόλια: