Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ζούρος: «Μεγάλη τιμή η Εθνική»

Τιμή χαρακτήρισε ο Ηλίας Ζούρος τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Το όνομα του Έλληνα κόουτς ακούγεται μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Γιόνας Καζλάουσκας, ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει κάποια επαφή με τους ανθρώπους της ΕΟΚ. Ο προπονητής της Ζαλγκίρις, αντιπάλου του Ολυμπιακού στο 8ο όμιλο του Top-16 της Euroleague, μίλησε ακόμα για τις εντυπώσεις του από το λιθουανικό σύλλογο, για το χθεσινό ματς (02/02) με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά και για τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Ζούρος:

Για τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία βρίσκεται στη λίστα με τους υποψηφίους για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής

«Δεν γνωρίζω τίποτα για την Εθνική. Υποθετικά δεν μπορώ να πω κάτι, αλλά σαν Έλληνας είναι μεγάλη τιμή να είσαι προπονητής στην Εθνική ομάδα. Δεν έχει γίνει κάτι ώστε να μπορώ να σας πω. Η ομοσπονδία αποφασίζει γι’ αυτό. Ο κάθε προπονητής είναι στη διάθεση της ομοσπονδίας για την Εθνική που είναι πάνω απ’ όλα».

Για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε

«Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Είχαμε την δυνατότητα να το πάρουμε. Στη μεγαλύτερη διάρκεια ήμασταν κοντά να το πάρουμε. Στο τέλος χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Η απουσία του Καλνιέτις είναι πολύ σημαντική γιατί μας δίνει πόντους και παράλληλα παίζει καλή άμυνα. Ήταν διαφορετική η εικόνα μας σε θέμα πίεσης και ταχύτητας, ωστόσο το παλέψαμε.

Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν μπορούμε να πούμε για καμία ομάδα πριν ξεκινήσει το ματς ότι θα κερδίσει».


Για τη συνέχεια στο Top-16 της Euroleague

«Δεν είναι τίποτα ακόμα καθαρό. Πριν ξεκινήσει θα έλεγαν όλοι ότι φαβορί είναι η Φενέρμπαχτσε και ο Ολυμπιακός. Ο δεύτερος γύρος θα είναι αμφίρροπος, υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια. Εμείς έχουμε στην έδρα μας Φενέρ και Βαλένθια και φυσικά θα ψάξουμε τη νίκη. Οι έδρες είναι σκληρές. Η Ζαλγκίρις έχει μία έδρα που δεν θα περάσει εύκολα κανείς».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις ως κόουτς της Ζαλγκίρις

«Για να μια ειλικρινής, όταν αναλαμβάνεις μία ομάδα πριν παίξει το πρώτο της παιχνίδι και έχοντας και απουσίες, ξαφνικά είναι τελείως διαφορετική η ομάδα. Σε μικρό χρονικό διάστημα δεν προλάβαμε να περάσουμε αρκετά πράγματα. Τώρα το κάνουμε. Για παράδειγμα στο τελευταίο παιχνίδι κάναμε κάποια δικά μου πράγματα όσον αφορά στην τακτική. Ενθουσιασμός υπάρχει αλλά δεν αρκεί.

Η φιλοσοφία στην Ζαλγκίρις είναι ότι πρέπει όλοι να έχουν χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια και πρέπει να είναι ικανοποιημένοι. Είναι φιλοσοφία του προέδρου. Η ομάδα δίνει την δυνατότητα σε όλους να παίζουν και στόχος είναι να γίνεται παραγωγή. Από την πρώτη μέρα που ήρθα κατάλαβα ότι στόχος ήταν να περάσει στους «16» και να είναι έπειτα ανταγωνιστική.

Η Ζαλγκίρις είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Από τους πιο μεγάλους σε επίπεδο κόσμου, οργάνωσης και ονόματος. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Τα περισσότερα παιχνίδια μας μέχρι τώρα ήταν εκτός και είχαμε πολλά ταξίδια που σημαίνει ότι δεν έχουμε χρόνο για πολλές προπονήσεις».


Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει πρώτος στο 8ο όμιλο

«Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει την πρωτιά αφού έχει τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στη Φενέρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: