Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Κουνάει… μαντίλι η ΑΕΚ!!

Για σεντόνι θα δείξει, αλλά μαντίλι κούνησε από σήμερα η ΑΕΚ! Με γκολ του Βάργκας και «άγγελο» ξανά τον Ανέστη, η «Ένωση» πήρε το ντέρμπι (1-0) και χάνεται απ’ τα μάτια του ΠΑΟΚ στη βαθμολογία.

Την κακή μοίρα όποιου μπαίνει μπροστά της το 2016 επεφύλαξε και για τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ!

Βγάζοντας ξανά τον χαρακτήρα νικητή που της έχει δώσει ο Πογιέτ, η «Ένωση» λύγισε 1-0 τον «δικέφαλο του Βορρά» και τον έκανε το έκτο θύμα του σερί της.

Οι «κιτρινόμαυροι» προστάτευσαν μέχρι τέλους το γκολ του Βάργκας (33’) και χάρη σε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση του Ανέστη (που έκανε τεράστια απόκρουση στο 90’) ξεχείλωσαν στους έξι πόντους τη διαφορά στη βαθμολογία.

Άξιος της μοίρας του ο ΠΑΟΚ, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις μεγάλες ευκαιρίες που έφτιαξε στο τέλος και τελείωσε με δέκα παίκτες το ματς, εξαιτίας αποβολής του Μπερμπάτοφ (για αγκωνιά στον Σιμόες).

Πώς έπαιξαν

inner

inner

Το ματς

Το κρύο που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ έμοιαζε ικανό να παγώσει και την κόλαση. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ μπήκε «καυτή» στο γήπεδο. Με την ώθηση και του κόσμου της, η «Ένωση» στρίμωξε τον ΠΑΟΚ και τον προειδοποίησε από νωρίς για τις διαθέσεις της. Ενώ όμως η ίδια δεν μετέφραζε αυτή την πίεση σε ευκαιρίες, την πρώτη φορά που πέρασαν τη σέντρα, οι Θεσσαλονικείς απείλησαν για τα καλά (με πλασέ του Τσίμιροτ που έκοψε τελευταία στιγμή ο Γκάλο).

Θα μπορούσαν, δε, να έχουν παγώσει (κι άλλο) την εξέδρα, αν ο Ανέστης δεν ντυνόταν ξανά σούπερ-ήρωας για την ΑΕΚ εμποδίζοντας τον Ροντρίγκες να ξετυλίξει το «δώρο» (τετ-α-τετ) που του ‘κανε ο Άρθο. Εκεί λοιπόν που οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να ισορροπούν, οι παίκτες του Πογιέτ δικαιώθηκαν… αναδρομικά για την υπεροχή τους. Όταν ο Βάργκας επέπλευσε σε τρικυμία που δημιουργήθηκε στην περιοχή και (έστω και με τη δεύτερη) βρήκε τον στόχο.

Με το προβάδισμα λοιπόν στα χέρια κι ενώ ο Τούντορ ξεκίνησε άμεσα τις προσπάθειες να το ανατρέψει (βάζοντας απ’ το ημίχρονο τον Μπερμπάτοφ) η ΑΕΚ δεν επιχείρησε να το διευρύνει. Αλλά προτίμησε, κατά την προσφιλή τακτική του Πογιέτ, να το προστατεύσει. Παρά τα μέτρα που άφησε ωστόσο στον ΠΑΟΚ, εκείνος δεν ήξερε… τι να τα κάνει. Έχοντας φρεσκαριστεί λοιπόν με την είσοδο του Τζεμπούρ, ήταν εκείνη που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να τελειώσει το ματς: Όμως ο Γιόχανσον δεν έπιασε γεμάτο το γυριστό μετά το σόλο του Μπαρμπόσα.

Με αυτή την εικόνα στο ματς, ο Πογιέτ θα μπορούσε να νιώθει ήσυχος ότι θα το κλειδώσει. Αν δεν υπήρχε ο… δαιμονισμένος Ροντρίγκες. Γιατί ήταν εκείνος, με τις επελάσεις-μαρτύριο για τους αμυντικούς της ΑΕΚ, που κρατούσε επικίνδυνο τον ΠΑΟΚ. Και παρά την ανόητη αποβολή του Μπερμπάτοφ (για αγκωνιά στον Σιμόες) τον κρατούσε και μέσα στο παιχνίδι.

Δυστυχώς όμως για ‘κείνον και ευτυχώς για τους γηπεδούχους, ο Ανέστης επιβεβαίωσε εκ νέου ότι είναι ανίκητος (φοβερή απόκρουση σε σουτ του Κίτσιου στο 90’). Ο Αραβίδης έγινε ΚΑΙ αμυντικός όταν χρειάστηκε (αποκρούοντας στη γραμμή την κεφαλιά του Κόστα). Και η λήξη βρήκε την ΑΕΚ θριαμβεύτρια και… οριακά στο οπτικό πεδίο των Θεσσαλονικέων στη βαθμολογία.

inner


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Μάνταλος, Γιόχανσον, Βάργκας (61’ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (90’+1’ Σοϊλέδης), Αραβίδης (90’+2’ Μπουονανότε)

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Πλατέλλας

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ (77’ Κόστα), Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τζιόλης (46’ Μπερμπάτοφ), Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μακ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (70’ Ζάιρο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Όλσεν, Μυστακίδης, Σάμπο, Πέλκας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Δημητριάδης (Καστοριάς)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: