Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Κανονικός… Παναθηναϊκός!!


Κανονικός… Παναθηναϊκός!

Μια ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και παραμένει πιστή στο αγωνιστικό της πλάνο μέχρι να πετύχει το στόχο της, είναι αυτή που δημιουργεί ο Αντρέα Στραματσόνι.

Η πρόσφατη περίοδος που ο Παναθηναϊκός ήταν άνοστος στο μάτι και προβλέψιμος στο παιχνίδι του, φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν. Οι πράσινοι πέρασαν με σχετική ευκολία από την Λειβαδιά και το σημαντικότερο, έκαναν ένα ακόμη βήμα προόδου.

Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Με το καλύτερο δυνατό τρόπο στηρίζει η διοίκηση του τριφυλλιού τον νέο προπονητή της ομάδας και αυτό φαίνεται στην πράξη, καθώς έχουν «περάσει» όλες οι ανακατατάξεις στο ρόστερ που έχει εισηγηθεί ο 40χρονος τεχνικός.

Τα αποτελέσματα είναι λίγο πολύ ορατά και μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός πλησιάζει τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουν οι φίλοι και οι οπαδοί του.

Οι πράσινοι παρατάχθηκαν στην Λιβαδειά με στόχο να «πνίξουν» από την αρχή τον αντίπαλο. Η πίεση του Παναθηναϊκού ξεκινούσε ψηλά, από τις πρώτες μπαλιές του Λεβαδειακού και είχε ως αποτέλεσμα να χαλάει με το καλημέρα η δημιουργία μιας σωστά οργανωμένης επίθεσης. Ταυτόχρονα, ως φυσικό επακόλουθο έρχεται η ηρεμία στην αμυντική γραμμή του τριφυλλιού που δεν δέχεται πίεση, δεν κάνει λάθη στην άμυνα και περιορίζει τις ευκαιρίες του αντιπάλου.

Ένα ακόμη στοιχείο, που χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό στην εποχή Στραματσόνι, είναι η συνεχής κίνηση στον χώρο χωρίς την μπάλα, κάτι που πάντα δημιουργεί καταστάσεις και μπερδεύει τον αντίπαλο.

Χαρακτηριστικό αυτού είναι το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού στην Βοιωτία… Ο Τελάντερ βρίσκει με σαραντάρα μπαλιά τον Μέστο που έχει κινηθεί ως δεξί εξτρέμ, ο Ιταλός κατεβάζει σωστά την μπάλα και την γυρίζει στο ύψος του πέναλτι εκεί όπου ο Εσιέν έχει κινηθεί ως δεύτερο φορ στην περιοχή και πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ. Ένα τεράστιο τρίγωνο μέσα στον αγωνιστικό, στο οποίο δεν συμμετείχαν μόνο οι τρεις πρωταγωνιστές και ο Πέτριτς, ο οποίος κάνει προσποίηση και αφηνει την μπάλα για τον Γκανέζο…

Με ανάλογες εμφανίσεις είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα βρει τον δρόμο του. Στα θετικά συγκαταλέγεται η επιστροφή του Μπεργκ στα γκολ, αλλά και η απόλυτη ετοιμότητα του Λουκ Στιλ όταν χρειάστηκε, παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν «κρύος» και θεατής του αγώνα.

Υ.Γ. Μέστο και Μπουμάλ παίζουν σαν παλιοί στον Παναθηναϊκό, αν «βγει» και ο Εβαντζελίστα θα μιλάμε για μια απολύτως επιτυχημένη μεταγραφική περίοδος στον Παναθηναϊκό, συνυπολογίζοντας ότι είναι Γενάρης και όχι καλοκαίρι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: