Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα»

Ο Στράτος Περπέρογλου δεν αμφιβάλλει για την Εθνική. «Δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι, αλλά ελπίζω να έχει έρθει η σειρά μας να πετύχουμε κάτι καλό», δηλώνει στο sport-fm.gr ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα.

«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα»

Έχει, δε, πλήρη επίγνωση της… αποστολής. «Αντιπροσωπεύουμε μια ολόκληρη χώρα κι έναν λαό που περνά δύσκολες ώρες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε», τονίζει.

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Χρήστο Ρομπόλη…

-Στράτο, ολοκληρώθηκαν τα φιλικά και μας χωρίζουν λίγες μέρες από το Ευρωμπάσκετ. Σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι η ομάδα; «Δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Ορισμένες στιγμές ψαχνόμαστε, ειδικά στην επίθεση, αλλά το θετικό είναι πως στα τελευταία δύο παιχνίδια έχουμε βελτιώσει πολύ την άμυνά μας και είναι αυτό που θα πρέπει να μας χαρακτηρίζει και στα επίσημα παιχνίδια. Γιατί μπορεί να έχεις κάποια άσχημα βράδια, αλλά αν η άμυνά σου είναι σε καλό επίπεδο, μπορείς να κερδίσεις κι αυτά τα παιχνίδια. Όπως έχει πει κι ο προπονητής, θα βελτιωνόμαστε και στη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ κι ελπίζω πως όταν έρθουν τα κρίσιμα χιαστί παιχνίδια θα είμαστε σε φουλ φόρμα».

-Πάντως τόσο ο κόουτς, όσο και οι συμπαίκτες σου θεωρούν πως θα τη βρείτε την άκρη στην επίθεση με τόσους ικανούς σκόρερ και δημιουργούς… «Το Ευρωμπάσκετ είναι μια σκληρή διοργάνωση. Παραδοσιακά οι άμυνες κυριαρχούν. Όσο για την επίθεσή μας, πιστεύω πως υπάρχει ταλέντο στην ομάδα και δουλεύουμε για να βελτιώσουμε κάποιους αυτοματισμούς. Ελπίζω στα νοκ άουτ παιχνίδια να βρίσκουμε ο ένας τον άλλον πιο εύκολα».

-Συμφωνείς με την κρατούσα άποψη πως ο προημιτελικός, αν με το καλό φτάσει εκεί η Εθνική, θα είναι αυτός που θα την κρίνει ως πετυχημένη ή όχι; «Είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι. Αν νικήσεις είσαι στην τετράδα, αν χάσεις μετά θα παλέψεις για το Προολυμπιακό. Στόχος μας είναι αυτός, θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

-Επέστρεψες φέτος στην ομάδα μετά την περσινή σου απουσία. Πώς βιώνεις αυτή την επιστροφή. «Χαίρομαι που βρίσκομαι πάλι με τα παιδιά. Γνωρίζουμε πως οι προσδοκίες είναι μεγάλες, αλλά πιστεύω σε αυτή την ομάδα, έχουμε ταλέντο και ελπίζω να έχει έρθει η σειρά μας να πετύχουμε κάτι καλό, γιατί έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία επιτυχία. Το θέμα είναι ότι δεν παίζουμε μόνοι μας. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες σε αυτό το Ευρωμπάσκετ. Είναι δυσκολότερη διοργάνωση ακόμη κι από το Παγκόσμιο. Όμως υπάρχει η πίστη ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό».

-Την ίδια πίστη δείχνει να έχει και ο κόσμος, που ήταν δίπλα σας στα φιλικά που δώσατε. «Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στα φιλικά, τόσο εδώ στο ΟΑΚΑ, όσο και στην Ξάνθη. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ξέρουμε ότι αντιπροσωπεύουμε μια ολόκληρη χώρα κι έναν λαό που περνά δύσκολες ώρες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: