Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ως μη γενόμενο…!!

Ως μη γενόμενο…
Ο Ολυμπιακός δεν πάτησε… ποτέ το παρκέ του «Αμπντί Ιπεκτσί», καθώς παραδόθηκε από νωρίς στις ορέξεις της Αναντολού Εφές και ηττήθηκε με το βαρύ 98-72, για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Για ακόμη μία φορά φέτος οι «ερυθρόλευκοι» προβλημάτισαν στην άμυνα, ενώ η τρομερή τους αστοχία τους ανάγκασε να φύγουν με κατεβασμένα κεφάλια από την Κωνσταντινούπολη, όπου μερικούς μήνες νωρίτερα είχαν θριαμβεύσει.

Οι «διασωθέντες» από το ματς ήταν οι Σπανούλης και Χάινς με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ τη δική του προσπάθεια έκανε και ο Περπέρογλου με 10 πόντους. Από την άλλη, ασταμάτητος ήταν ο Τζόρνταν Φάρμαρ, ο οποίος πέτυχε συνολικά 25 πόντους.

Μοναδική «ηλιαχτίδα» στα σύννεφα που σκέπασαν τους «ερυθρόλευκους» στο παρκέ του «Αμπντί Ιπεκτσί» ήταν ένα καλό τετράλεπτο στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου έριξαν για λίγο τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό.

Όμως, περασμένα… ξεχασμένα για τον Ολυμπιακό, όσα έγιναν στο «Αμπντί Ιπεκτσί», καθώς πλέον θα πρέπει να ανασυνταχθεί -κυρίως ψυχολογικά- ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό.

Καμία συγκέντρωση

Με τη γνωστή πεντάδα των Ντόρσεϊ, Άντιτς, Παπανικολάου, Σπανούλη και Μάντζαρη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν… πατούσαν το παρκέ του «Αμπντί Ιπεκτσί». Αρκετά λάθη στην επίθεση, λάθος περιστροφές στην άμυνα, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί αυτό η Εφές και να μετατρέψει το αρχικό 6-2, σε 14-4, μέσα σε περίπου πέντε λεπτά. Το αγωνιστικό «μπλακ άουτ» των Πειραιωτών συνεχίστηκε αμείωτο, οι Τούρκοι με τους Φάρμαρ και Βούγιασιτς «πυροβολούσαν» από τα 6,75μ. και η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στο +19 (28-9), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 30-13.

Ούτε με… ξυπνητήρι

Το… υπνωτισμένο παιχνίδι των παικτών του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν αμύνονταν ούτε στο ελάχιστο, δίνοντας πολλά ελεύθερα σουτ στους Τούρκους. Εκείνοι από την πλευρά τους, είπαν «ευχαριστώ», φτάνοντας στο +23 (40-17), μέσα σε τρία λεπτά. Ο Χάινς έδινε τη δική του «μάχη» κάτω από το καλάθι -αφού ο Ντόρσεϊ ήταν εντελώς εκτός κλίματος- αλλά και εκείνος υπέπεσε γρήγορα σε προσωπικά φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο. Μέσα σε… όλα τα δεινά, οι πρωταθλητές είχαν να αντιμετωπίσουν και την αστοχία, με τα ποσοστά τους να ξεπερνούν με το ζόρι το 30% σε δίποντα και τρίποντα. Οι γηπεδούχοι δεν συγχωρούσαν τίποτα, οι Πειραιώτες δεν έδειχναν σημάδια ανάκαμψης, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 54-32.

Μισές δουλειές…

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες του Ολυμπιακού επιστράτευσαν τα τρίποντα και αυτό που κατάφεραν ήταν να ροκανίσουν κάπως τη διαφορά (57-43), τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 3-11. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, η διαφορά έπεσε και σε μονοψήφιο αριθμό (57-48). Όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν τη… μισή δουλειά, καθώς παρασυρμένοι από το ρυθμό τους, υπέπεσαν σε πολλά λάθη, με αποτέλεσμα η Εφές να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και να κάνει το 69-51. Το ποτάμι δεν είχε γυρισμό για τους πρωταθλητές, με την τρίτη περίοδο να βρίσκει τους γηπεδούχους στο 74-57, με το τρίποντο του Φάρμαρ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Είχε τελειώσει ήδη

Αφού δεν έκανε την «επανάστασή» του στο τρίτο δεκάλεπτο, πολύ δύσκολα θα συμμάζευε τα πράγματα στο τέταρτο ο Ολυμπιακός. Οι… παθογένειες των προηγούμενων λεπτών έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, με την πλάστιγγα να έχει γύρει συντριπτικά υπέρ της Εφές, αφού η διαφορά -σχεδόν στα μισά του δεκαλέπτου- είχε φτάσει ξανά πάνω από τους 20 πόντους (86-65). Ο νικητής είχε κριθεί ήδη, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν σε θέση να μετριάσουν την ήττα τους -ρίχνοντας τη διαφορά που είναι σημαντική για τη συνέχεια της διοργάνωσης- με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 98-72.

Τα δεκάλεπτα: 30-13, 54-32, 74-57, 98-72

Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Μπαλμπάι, Φάρμαρ 25 (4/4 3π., 8ρ., 9 ασ.), Βούγιασιτς 15 (3), Μπατούκ, Ερντέν 13 (8ρ.), Τουντσερί 7 (1), Γκονλούμ, Σαβάνοβιτς 13, Λούκας 10 (1), Κούτσο, Γκιουλέρ 4, Μπάρατς 11.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13 (9ρ.), Λο 4 (1/6 2π.), Άντιτς 5, Σπανούλης 14 (2), Περπέρογλου 10 (2), Ντόρσεϊ 3, Σλούκας 5, Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 6 (2).



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: