Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

«Μοβ κάρτα» στον Κλόζε!!

«Μοβ κάρτα» στον Κλόζε
Με την «Μοβ Κάρτα», το βραβείο που έχει θεσμοθετήσει η Φιορεντίνα για ενέργειες που προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι, τιμήθηκε ο Μίροσλαβ Κλόζε. Ο Γερμανός επιθετικός στο παιχνίδι της Λάτσιο με τη Νάπολι είχε σκοράρει με το χέρι, ζήτησε ωστόσο από το διαιτητή να ακυρώσει το γκολ, ομολογώντας την παρανομία του.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπου τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια και κάθε αποτέλεσμα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, το ευ αγωνίζεσθαι μοιάζει σχεδόν ουτοπικό. Δεν είναι λίγες οι φορές που επιθετικοί προσποιούνται για να κερδίσουν πέναλτι ή αμυντικοί φροντίζουν με κρυφά χτυπήματα να εμποδίσουν τους αντιπάλους να φτάσουν στο γκολ. Για αυτό το λόγο όταν συμβαίνουν περιστατικά που ξεφεύγουν από την… πεπατημένη, όλοι σπεύδουν να συγχαρούν τους πρωταγωνιστές.

Κάτι τέτοιο συνέβη με το γνωστό, πια, γκολ με το χέρι που πέτυχε ο Μίροσλαβ Κλόζε στο ματς της Λάτσιο με τη Νάπολι. Ο Γερμανός έσπευσε να ενημερώσει τον διαιτητή για την παρατυπία που διέπραξε και τον βοήθησε να πάρει τη σωστή απόφαση και να ακυρώσει το γκολ. Για αυτή του την ενέργεια η Φιορεντίνα τίμησε τον Κλόζε, με τη «Μοβ Κάρτα», το βραβείο που έχει θεσμοθετήσει για το fair play.

Κατά τη βράβευσή του ο Κλόζε επανέλαβε πως δεν έκανε κάτι το αξιοσημείωτο. «Είναι φυσιολογικός ο τρόπος που αντέδρασα. Πέτυχα ένα αντικανονικό γκολ και απλά το ομολόγησα. Πρέπει να θυμόμαστε πως μας παρακολουθούν παιδιά και πρέπει να τους δίνουμε το καλό παράδειγμα», είπε ο Γερμανός.

Όταν κάποιος του επεσήμανε πως άργησε κάπως να πάει στο διαιτητή, ο Κλόζε έδωσε τη δική του εξήγηση. «Μόλις μπήκε η μπάλα στα δίχτυα, παρατήρησα πως ο διαιτητής δεν ήρθε αμέσως σε μένα. Γύρω μου υπήρχε πολύς κόσμος και δεν είχα χώρο για να τρέξω προς το μέρος του. Μόλις μπόρεσα, τον πλησίασα και του είπα ό,τι είχε γίνει. Δεν προσπάθησα να παραπλανήσω κάποιον, από την αρχή ήξερα τι ήθελα να κάνω και να πω», ξεκαθάρισε ο Μίροσλαβ Κλόζε.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: