Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η υποκρισία της Τσέλσι!!

Οταν ο κύριος Φιτζγουότερ επιτέθηκε ρατσιστικά στον Ντρογκμπά, τιμωρήθηκε δια βίου με αποκλεισμό από τα γήπεδα. Οταν το έπραξε ο Τέρι, η διοίκηση του έβαλε πρόστιμο...
Η υποκρισία της Τσέλσι!
Το βασικό ποδοσφαιρικό θέμα στο φύλλο της «Sun» την Παρασκευή (19/10) είχε τον ελληνικό τίτλο «Υποκριτές». Και αφορούσε τη διοίκηση της Τσέλσι -επί της ουσίας δηλαδή τον Ρώσο μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς- για τον τρόπο που χειρίστηκε την ανάρμοστη συμπεριφορά του Τζον Τέρι στην περιβόητη ρατσιστική επίθεση προς τον Αντον Φέρντιναντ της ΚΠΡ στον αγώνα πρωταθλήματος των δύο ομάδων τον περασμένο Οκτώβρη.
Το «Υποκριτές» μάλιστα είχε συγκεκριμένη εξήγηση: Τον περασμένο Μάιο το Δικαστήριο του Χέντον στο βορειοδυτικό Λονδίνο επέβαλλε ποινή αποκλεισμού τριών χρόνων από τα γήπεδα στον 55χρονο οπαδό της Τσέλσι Στέφεν Φιτζγουότερ, για φραστική-ρατσιστική επίθεση στον Ντιντιέ Ντρογκμπά στον ημιτελικό του κυπέλλου με την Τότεναμ στις 15 Απριλίου, παιχνίδι στο οποίο μάλιστα οι «μπλε» είχαν επικρατήσει με το εντυπωσιακό 5-1, με τον Ιβοριανό στράικερ να ανοίγει το σκορ.
Ταυτόχρονα η Τσέλσι τιμώρησε δια βίου τον κύριο Φιτζγουότερ, την ώρα που με τον αρχηγό Τζον Τέρι αρκέστηκε απλώς σε ένα πρόστιμο.
Τον «έδωσαν» οι οπαδοί
Τον συγκεκριμένο κύριο είχαν αναφέρει στους άνδρες ασφαλείας του γηπέδου του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» άλλοι οπαδοί των «μπλε», με συνέπεια να συλληφθεί από τη Σκότλαντ Γιαρντ. Με τη σύμφωνη γνώμη της Τσέλσι η υπόθεση έφτασε μέχρι τα δικαστήρια και έτσι ο Φιτζγουότερ θα βλέπει πλέον το «Στάμφορντ Μπριτζ» αλλά και τα υπόλοιπα γήπεδα μόνο από... φωτογραφία.
Εκείνη την περίοδο μάλιστα η διοίκηση της ομάδας του Λονδίνου είχε εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση:
«Ο σύλλογος της Τσέλσι και η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της ομάδας απεχθάνονται κάθε είδους διάκριση και πιστεύει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο σύλλογό μας και την κοινωνία μας. Θα κρατήσουμε αυστηρή στάση απέναντι στον συγκεκριμένο κύριο, στον οποίο δεν θα επιτρέπουμε πλέον να παρακολουθεί τους αγώνες της Τσέλσι. Ευχαριστούμε τους υπόλοιπους οπαδούς της ομάδας μας που ανέφεραν το περιστατικό στο παιχνίδι του ημιτελικού, που είχε ως συνέπεια την τιμωρία ενός ακόμη ατόμου που έδειξε ρατσιστική και υβριστική συμπεριφορά».
Αντίστοιχα, όταν βεβαιώθηκαν από το βίντεο όσα είπε κατά πρόσωπο ο Τέρι στο Φέρντιναντ και ανακοινώθηκαν οι ποινές (τέσσερις αγωνιστικές και πρόστιμο 220.000 ευρώ), η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε ότι εκτιμά και υποστηρίζει την απολογία του αρχηγού της, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν είναι αποδεκτή η συγκεκριμένη συμπεριφορά και έπεσε κάτω από τα στάνταρ του ποδοσφαιριστή και του συλλόγου.
Η επιστροφή στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»
Το πιο αστείο στην Τσέλσι είναι ότι επιστρέφει τώρα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για τον αγώνα πρωταθλήματος με την Τότεναμ, με τον έτερο αρχηγό της (και φίλο του Τέρι) Φρανκ Λάμπαρντ να έχει κάνει πριν από λίγο καιρό μια ταινία μικρού μήκους κατά του ρατσισμού, προκειμένου να σταματήσει και η αντιπαράθεση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Σαν να έχει δίκιο η «Sun», που γράφει για «Υποκριτές»...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: