Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Μουρίνιο: «Μόνο μία ο Ρονάλντο;»

Μουρίνιο: «Μόνο μία ο Ρονάλντο;»
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αξίζει να κερδίσει το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» για το 2012, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο στο «France Football». Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε ότι δεν μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να πάρει για τέταρτη φορά το βραβείο που δίνουν πλέον το γαλλικό περιοδικό σε συνεργασία με τη FIFA για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Ωστόσο, ο «Special One» θεωρεί ότι βραβείο να δοθεί στον Ρονάλντο.

«Ας σταματήσουμε με τα αστεία. Η “Χρυσή Μπάλα” είναι για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Μιλάμε για τον Κριστιάνο (Ρονάλντο) ή τον (Λιονέλ) Μέσι. Σας κάνω μία ερώτηση, αν και οι δύο είναι στο ίδιο επίπεδο είναι φυσιολογικό για κάποιον να έχει κερδίσει τέσσερις φορές το τρόπαιο και άλλος μόνο μία; Δεν είναι...», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος προπονητής και πρόσθεσε:

«Στη συνέχεια, υπάρχει ακόμη ένα θέμα. Να πάρει τη “Χρυσή Μπάλα” ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει σημειώσει κάποια σημαντική επιτυχία με τον σύλλογο ή την εθνική του ομάδα; Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ή για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, τα οποία έχουν μικρή αξία. Για μένα, οι τίτλοι που είχαν αξία ήταν της Τσέλσι με το Champions League και της Ρεάλ Μαδρίτης με το πρωτάθλημα. Η μία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και η άλλη ήταν πρώτη στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου».

Καταλήγοντας, ο Μουρίνιο τόνισε: «Ως εκ τούτου, εάν δεν κερδίσει φέτος ο Κριστιάνο Ρονάλντο, τότε δεν θα κερδίσει επειδή δεν είναι αρκετά φιλικός, η εικόνα του δεν πουλάει αρκετά και δεν χρειάζεται να ζητήσει συγγνώμη για να υποστηρίξει έναν συμπαίκτη του».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: