Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα δυο παιχνίδια του Άρη στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και τα «κέρδη» που μπορεί να έχει η ομάδα!
Ο ΑΡΗΣ σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται είναι υποχρεωμένος να κυνηγά τόσο στο Βικελίδης όσο και εκτός έδρας το θετικό αποτέλεσμα ή πολύ απλά τη νίκη. Μπροστά του έχει δυο παιχνίδια που οι φίλοι άλλων ομάδων θεωρούν ήδη χαμένα για τον ΑΡΗ. Οι μόνοι που μπορούν να τους διαψεύσουν είναι ο Νίκος Πασσιαλής, ο Δημήτρης Μπουγιουκλής και οι παίκτες τους.
Από την πρώτη μέρα της αλλαγής σκυτάλης στην θέση του προπονητή γίνεται λόγος για αλλαγή κλίματος στα αποδυτήρια, μεγάλη διάθεση από τους παίκτες, δουλειά στην φυσική κατάσταση από τους προπονητές, αλλαγή συστημάτων κι όλα όσα ακούγονται από τον κόσμο και γράφονται από τους δημοσιογράφους στον… μήνα του μέλιτος του νέου προπονητή σε μία ομάδα.
Πασσιαλής και Μπουγιουκλής έχουν ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά τους, αλλά παράλληλα τους έχει δοθεί η ευκαιρία της ζωής τους. Γενικότερα η ομάδα στα δυο παιχνίδια με Παναθηναικό και Ολυμπιακό έχει πάρα πολλά να κερδίσει με θετικά αποτελέσματα και φυσικά πολύ λιγότερα να χάσει αφού όλοι είναι σε θέση να συναισθανθούν τις φετινές απαιτήσεις.
Στο μόνο κομμάτι που οι απαιτήσεις μένουν ίδιες είναι αυτό της φανέλας και της ιστορίας του συλλόγου. Και για αυτό οφείλει ο ΑΡΗΣ να παίξει και στα δυο παιχνίδια για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Πρώτη στάση στο ΟΑΚΑ την Κυριακή στις 20:30…
Υ.Γ. 1 Πρέπει σήμερα να ξεκαθαρίσει το θέμα της διοίκησης Πρωτοδικείου. Το έχουν αντιληφθεί άπαντες και πλέον θα φανεί ξεκάθαρα ποιοι είναι διατεθειμένοι με πράξεις να βάλουν το κεφάλι στο… ντορβά και ποιοι θα μείνουν στα λόγια. Όχι βέβαια ότι έχουν ευθύνη για την κατάσταση οι Λαμπριάκος, Κατσαούνης, Στεφανίδης. Κάθε άλλο.
Οι άνθρωποι μπήκαν στην ΠΑΕ ως διοικούσα όταν όλοι σφύριζαν αδιάφορα και μαζί με τους Ζαμπέτα, Γρόλλιο και το ΔΣ της ΚΜΑ έτρεξαν όλες τις εξελίξεις και κράτησαν ζωντανή την ομάδα που ψυχορραγούσε λόγω των λαθών των προηγούμενων διοικήσεων. Πλέον όμως θα πρέπει και οι δικές τους αποφάσεις να έχουν το αίσθημα ευθύνης μίας κανονικής διοίκησης, έστω και Πρωτοδικείου και παράλληλα και το μεγαλύτερο ειδικό βάρος από μία απλά διοικούσα επιτροπή.
Ως διοίκηση όμως πλέον θα έχουν και το δικαίωμα να αποφασίζουν για το μέλλον (πχ θέμα προπονητή) χωρίς κανείς να έχει το δίκαιωμα να επέμβει σε αυτές τις αποφάσεις τους. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και οι εναλλακτικές λύσεις είτε για απευθείας ανάθεση είτε μέσω ΓΣ της Κοινωνίας. Εκεί βέβαια ίσως χρειαστεί να πάμε σύντομα για... καλό λόγο.
Γράφω ίσως γιατί περιμένω πρώτα το φως. Αρκετά όλα αυτά τα χρόνια προβλήθηκαν  άνθρωποι με τα... ΘΑ. Πλέον για να... πιστέψουμε όλοι ας προηγηθούν οι πράξεις.
Υ.Γ.2 Άσε μας ρε Φούφη…
Υ.Γ.3 Μετά τον Αλκέτα Παναγούλια και τον Ανέστη Πεταλίδη έφυγε και ο τρίτος της παρέας ο Παναγιώτης Σπύρου. Γιατρέ καλό ταξίδι…
Υ.Γ. 4 Λίγοι προφανώς έχουν αντιληφθεί ότι ο Μπουτάρης τα… αστεία που λέει κατά καιρούς τα λέει γιατί ξέρει ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ας μαζέψει πρώτα τα σκουπίδια που μας έχουν πνίξει στην Θεσσαλονίκη και μετά ας ασχοληθεί και με τους συλλόγους της πόλης. Πάντως ειδικά για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ, αν δεν ξέρει ας ρωτήσει παίκτες όπως τον Αλεξιάδη, τον Σπυρίδων, τον Κούη, τον Φοιρό, τον Μπαλλή, τον Χρηστίδη, τον Πάλλα, τον Λουκανίδη, τον Παπαιωάννου, τον Ζίνδρο και τόσους άλλους τι σημαίνει ΑΡΗΣ για την Θεσσαλονίκη.
Δεν γράφω για τον μπασκετικό ΑΡΗ του Γκάλη, ούτε για το Βόλει του Γκάνεφ, παλαιότερα του Μουστακίδη, του κόουτς Χαριτωνίδη. Δεν φταίει αυτός όμως. Βρίσκει και τα κάνει ειδικά όταν Ερασιτέχνης, ΠΑΕ και ΚΑΕ αμελούν να βγάλουν μία ανακοίνωση για τις αστειότητες. Εκτός κι αν θεώρησαν ότι με τις αστειότητες δεν έπρεπε να ασχοληθούν γιατί αυτός ήταν και ο στόχος του κυρ-Γιάννη…



πηγή: gazzetta.gr