Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Στο… ρελαντί η Ελβετία!!

Στο… ρελαντί η Ελβετία
Για ένα ημίχρονο η Ισλανδία κατάφερε μέσα στην έδρα της να κοντράρει την Ελβετία στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι παίκτες του Ότμαρ Χίτσφελντ σοβαρεύτηκαν και έφτασαν με σχετική άνεση στο τελικό 2-0 που τους διατηρεί στην κορυφή του 5ου ομίλου, αυξάνοντας την διαφορά από τους διώκτες της.

Ήττα εντός έδρας για την Κύπρο 3-1 από τη Νορβηγία.

Μεγάλη έκπληξη η νίκη της Αλβανίας 1-0 επί της Σλοβενίας στα Τίρανα.

Ισλανδία-Ελβετία 0-2

Αρκετά νωθρά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι Ελβετοί απέναντι στην Ισλανδία, με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να κυλήσει χωρίς κάτι σημαντικό από τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους Ισλανδούς να έχουν κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ότμαρ Χίτσφλεντ αποφάσισαν να παίξουν για τη νίκη και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 66’ με τον Μπαρνέτα. Το 2-0 ήρθε στο 79ο λεπτό από τον Γκαβράνοβιτς, το οποίο έμελλε να είναι και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Οι Ελβετοί έφτασαν τους δέκα βαθμούς και αύξησαν τη διαφορά από τους διώκτες τους στους τρεις βαθμούς.

Κύπρος-Νορβηγία 1-3

Οδυνηρή εντός έδρας ήττα για την Κύπρο με σκορ 3-1 από τη Νορβηγία, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Στάθη Αλωνεύτη στο 42ο λεπτό. Οι Νορβηγοί αντέδρασαν άμεσα και μετά από δύο λεπτά έφτασαν στην ισοφάριση με τον Χάνγκελαντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κύπριοι προσπάθησαν να πιέσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Οι Νορβηγοί πήραν το προβάδισμα στο 82’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελιονούσι και δύο λεπτά μετά έκαναν το τελικό 3-1 με τον Κινγκ. Με αυτούς τους τρεις βαθμούς η Νορβηγία ανέβηκε στην δεύτερη θέση, ενώ η Κύπρος έμεινε αρκετά πίσω στην βαθμολογία.


Αλβανία-Σλοβενία 1-0

Η μεγάλη έκπληξη της 4ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν η νίκη 1-0 της Αλβανίας επί της Σλοβενίας στα Τίρανα. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν τη νίκη, ώστε να ξεφύγουν από την τελευταία θέση του ομίλου, χωρίς όμως, να καταφέρουν κάτι.

Οι Αλβανοί πήραν το προβάδισμα στο 36ο λεπτό με τον Ρόσι και κατάφεραν να το διατηρήσουν μέχρι και το σφύριγμα της λήξης. Με αυτή τη νίκη η Αλβανία πλέον μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο στον όμιλο, ενώ οι Σλοβένοι έμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου:

Κύπρος-Νορβηγία 1-3
(42’ Αλωνεύτης- 44’ Χάνγκελαντ, 82’ πεν. Ελιονούσι, 84’ Κινγκ)
Ισλανδία-Ελβετία 0-2
(66’ Μπαρνέτα, 79’ Γκαβράνοβιτς)
Αλβανία-Σλοβενία 1-0
(36’ Ρόσι)

Βαθμολογία 5ος Όμιλος

1. Ελβετία (4) 10
2. Νορβηγία (4) 7
3. Αλβανία (4) 6
4. Ισλανδία (4) 6
5. Κύπρος (4) 3
6. Σλοβενία (4) 3

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Σλοβενία-Ισλανδία
Νορβηγία-Αλβανία
Κύπρος-Ελβετία (23/10)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: