Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Σαλπιγγίδης: «Είμαστε μεγάλη ομάδα»

Σαλπιγγίδης: «Είμαστε μεγάλη ομάδα»
Τέτοιες νίκες «χτίζουν» χαρακτήρα και όπως τόνισε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά τη νίκη επί της Σλοβακίας, η Ελλάδα αποδεικνύει για πιο λόγο συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου.

Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και όπως είπε ο «χρυσός» σκόρερ της «γαλανόλευκης», όλοι στην ομάδα ευελπιστούν σε κάποιο στραβοπάτημα των έτερων αντιπάλων μας προκειμένου η Ελλάδα να δώσει ακόμα μια φορά το «παρών» σε μεγάλη διοργάνωση, όπως το Μουντιάλ στη Βραζιλία.

«Σε τέτοιου είδους παιχνίδια μετράει μόνο η νίκη. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η Εθνική, όχι αν θα πετυχαίνω εγώ τέρματα. Οι τρεις βαθμοί είναι η ουσία».

«Νομίζω ότι οι μεγάλες ομάδες δεν φοβούνται, απλώς έχουν αυτοσυγκέντρωση και σέβονται τον κάθε αντίπαλο. Είμαστε μεγάλη ομάδα και το αποδείξαμε και σήμερα. Το πανηγυρίσαμε όλοι μαζί στον πάγκο, γιατί έχουμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα».

«Γενικά πρέπει να έχεις συναίσθηση του χώρου και να έχεις και τύχη για να βρεις… δίχτυα. Στο προηγούμενο ματς δεν είχα το δεύτερο, σήμερα εξελίχθηκε πολύ καλά. Πάντα θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να βοηθάω την ομάδα μου. Είμαστε περήφανοι ως Έλληνες. Ευελπιστούμε να έχουν στραβοπατήματα οι αντίπαλοι μας και να καταφέρουμε να κάνουμε εμείς το ταξίδι στη Βραζιλία, αν και έχει ακόμα δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: