Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η Σλοβακία ήταν καλύτερη, η Ελλάδα όμως είναι μεγάλη ομάδα!!

Η Σλοβακία ήταν καλύτερη, η Ελλάδα όμως είναι μεγάλη ομάδα
Ο Στάνισλαβ Γκρίγκα ήξερε πολύ καλά τι είχε συμβεί. Από μέσα του πιθανώς να μονολογούσε ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ήξερε επίσης ότι η ομάδα του στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν καλύτερη από τη δική μας. Τόσο καλύτερη που θα μπορούσε άνετα να είχε κερδίσει το παιχνίδι. Η ουσιαστική διαφορά που ξεχωρίζει καλύτερες ομάδες από τις μεγάλες είναι φυσικά το αποτέλεσμα. Να το συνοψίσουμε λοιπόν. Η Σλοβακία ήταν καλύτερη ομάδα, αλλά η Ελλάδα είναι μεγάλη ομάδα. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί το χρυσό 0-1 με το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.  Του Γιώργου Χελάκη

Ο Μητσάρας είχε προειδοποιήσει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όταν η κεφαλιά του έφυγε πάνω από τα δοκάρια και στο 63' βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση και σημάδεψε σωστά.

Ο Χάμσικ για παράδειγμα είναι παίκτης μεγάλης κλάσης. Την μια φορά όμως που χρειάστηκε να σημαδέψει μπήκε αυτός μέσα στα δίχτυα και έστειλε την μπάλα άουτ.

Να ξαναγυρίσουμε τώρα στις μεγάλες ομάδες. Μια τέτοια είναι η Εθνική μας που πήγε στη Σλοβακία με σοβαρές ελλείψεις έπαιξε σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο που δυσκόλευε ακόμα και τα εύκολα κοντρόλ, έχασε τον Σιόβα στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και παρ' όλα αυτά πήρε τη νίκη. Πολλές φορές συμβαίνει οι μεγάλες ομάδες να έχουν σύμμαχο την τύχη. Συνέβη και αυτό το βράδυ στο "Πασιένκι". Η τύχη ήταν πολύ καλή με τον Φερνάντο Σάντος ο οποίος δεν ευτύχισε να δει ορισμένες από τις επιλογές του να βγαίνουν στο παιχνίδι και για να είμαστε ειλικρινής οι επόμενες μέρες θα περνούσαν με σκληρή κριτική στον Πορτογάλο τεχνικό αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Αλλά είπαμε μεγάλες ομάδες είναι εκείνες που ανάμεσα σε όλα τα άλλα μπορούν να διορθώνουν στο γήπεδο τα λάθη του προπονητή τους.

Ο κόουτς στην συνέντευξη τύπου δεν φάνηκε να αντιλαμβάνεται ότι η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο είχε δυσκολία να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και να δημιουργήσει παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση όμως οφείλουμε να του πιστώσουμε την ορθή διαχείριση της κατάστασης μετά το γκολ του Σαλπιγγίδη. Σε κάθε περίπτωση στο να παραμείνουμε μεγάλη ομάδα έχει βάλει και αυτός το χεράκι του.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: