Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τον πρώτο λόγο η Γιουβέντους!!


Τον πρώτο λόγο η Γιουβέντους
Τη Γιουβέντους χρίζει φαβορί ο Μαρτσέλο Λίπι στην αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στη Νάπολι για την 8η αγωνιστική του Καμπιονάτο. Ο Ιταλός τεχνικός, ωστόσο, ρίχνει και ένα «καρφί» σε αυτούς που διοικούν το ιταλικό ποδόσφαιρο, γιατί με τον τρόπο που καθορίζουν το πρόγραμμα, αναγκάζουν τις ομάδες να δίνουν σημαντικά ματς μετά από τη διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μπορεί το παιχνίδι της εθνικής Ιταλίας με τη Δανία να μην έχει γίνει ακόμα, αυτό που έχει «ξεκινήσει» και μάλιστα από πολύ νωρίς, είναι το ματς της Γιουβέντους με τη Νάπολι. Τα Μέσα Ενημέρωσης της Ιταλίας δείχνουν να ασχολούνται περισσότερο με την αναμέτρηση των δύο πρωτοπόρων που, αν και δεν θα κρίνει τον τίτλο, θα δώσει ωστόσο μια εικόνα για το φετινό Καμπιονάτο.

Ο Μαρτσέλο Λίπι από τη μακρινή Κίνα κλήθηκε να μιλήσει για αυτό το ματς στην εφημερίδα «Tuttosport» και να δώσει τις δικές του εκτιμήσεις. «Η Γιουβέντους είναι φαβορί σε αυτό το ματς, αν και η Νάπολι έχει μια σπουδαία ομάδα. Το σίγουρο είναι πως το θέαμα που θα παρακολουθήσουμε θα είναι υψηλού επιπέδου», είπε ο Λίπι, αναφερόμενος στην αναμέτρηση των πρωτοπόρων.

Ποιοι θα είναι οι παίκτες - κλειδιά; «Ο Τζοβίνκο, που τον θεωρώ φαινόμενο και ο Καβάνι, που για να τον σταματήσει ο Κόντε πρέπει να σκαρφιστεί πολλά κόλπα. Αν, βεβαίως, βρεθούν στο γήπεδο και παίξουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους», επισήμανε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας.

Τι εννοεί με αυτό; «Είναι παράλογο που το πρόγραμμα αναγκάζει τους προπονητές των δύο καλύτερων ομάδων να προετοιμάσουν ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι έχοντας ένα σωρό παίκτες διάσπαρτους σε όλο τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κανονίζεται το αγωνιστικό πρόγραμμα με τέτοιο τρόπο ώστε οι αγώνες της εθνικής να μην επηρεάζουν το πρωτάθλημα και το αντίθετο. Τώρα δεν ξέρει κανείς σε ποια κατάσταση θα επιστρέψουν οι διεθνείς. Και αυτό μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα», τόνισε ο Μαρτσέλο Λίπι.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: