Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Γκρίγκα: «Βγάζω το καπέλο στους Έλληνες»

/
Γκρίγκα: «Βγάζω το καπέλο στους Έλληνες»
Απογοητευμένος από την ήττα 1-0 από την Ελλάδα εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Στάνισλαβ Γκρίγκα.

Ο προπονητής της Σλοβακίας στάθηκε κυρίως στην αναποτελεσματικότητα της ομάδας του, ωστόσο, τόνισε και το γεγονός ότι η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι είχε πολλά προβλήματα κατάφερε να πάρει στο τέλος τη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γκρίγκα:

«Όλοι ξέρουμε να μετράμε. Σε 4 αγώνες έχουμε 7 βαθμούς. Τέτοια ματς πρέπει να τα κερδίζουμε. Οι Έλληνες παίκτες δεν έπαιζαν καλύτερα από την Σλοβακία, αλλά το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι ξέρουν να εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις. Εμείς κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά το αποτέλεσμα είναι πως μείναμε χωρίς γκολ. Αυτοί οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται. Οι παίκτες της Εθνικής Σλοβακίας παίζουν σε πολλές ομάδες του εξωτερικού και βγάζω το καπέλο στους Έλληνες παίκτες, γιατί μπορεί να είχαν ένα μειονέκτημα, αλλά κατάφεραν και πήραν τη νίκη. Για αυτό έχει καλά αποτελέσματα η Ελλάδα», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Αναφορικά με την θέση της Σλοβακίας στον όμιλο, είπε: «Εμείς παίζουμε για την Σλοβακία και γι’ αυτό δεν πρέπει να χάσουμε από ανταγωνιστικότητα. Θα κάνουμε το καλύτερο. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι με την Ελλάδα και ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως σήμερα, έχουν πιθανότητες να πάμε καλύτερα και πρέπει να παλεύουμε για τη συνέχεια».

Όσον αφορά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και ποια θα είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα, είπε: «Αυτό είναι η δουλειά του προπονητή της Εθνικής. Έρχονται παίκτες από τις ομάδες που παίζουν σε κάποια κατάσταση. Στη δική μας ομάδα δεν έχουμε έναν γκολτζή. Οι ευκαιρίες που είχαμε ήταν πολλές. Επόμενος αγώνας θα γίνει σε τέσσερις μήνες και μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Μπορεί να έχουμε 4 σκόρερ και να έχουμε πρόβλημα σε άλλους τομείς. Αυτό είναι το πρόβλημα των μικρών χωρών. Πρέπει να δουλέψω με τους παίκτες που υπάρχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: