Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

«Καλύτερη ομάδα του αιώνα ο Παναθηναϊκός»

«Καλύτερη ομάδα του αιώνα ο Παναθηναϊκός»
Με άκρως εγκωμιαστικά λόγια αναφέρθηκε για τον Παναθηναϊκό ο Μάαρτεν Λέουνεν, ενόψει της αναμέτρησης με την Καντού, για τη δεύτερη αγωνιστική στην Ευρωλίγκα.

Ο 27χρονος φόργουορντ χαρακτήρισε την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ως την «καλύτερη του 21ου αιώνα», ενώ από την πλευρά του, ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε για το μεγάλο έργο που άφησε στο «τριφύλλι» ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Ο Παναθηναϊκός άλλαξε τη φιλοσοφία του το καλοκαίρι με την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος άφησε το δικό του σημάδι στην ιστορία της ομάδας και την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ με τις εκπληκτικές προπονητικές του ικανότητες. Τώρα ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει κάτι καινούριο, αλλά εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στις ομάδες υψηλού επιπέδου. Μπορούν να βασίζονται ακόμα στον Διαμαντίδη, έναν από τους πιο δυνατούς παίκτες στην Ευρώπη, και στον Τσαρτσαρή. Απέκτησαν παίκτες υψηλού επιπέδου και έμπειρους, όπως ο Σχορτσανίτης, ο οποίος έκανε ένα μεγάλο ματς στη Μαδρίτη, και ο Ούκιτς. Επίσης, προσέθεσαν και κάποιος καινούριους, όπως τον Μπράμος και τον Άρμστρονγκ. Στόχος μας είναι να μείνουμε κοντά στο σκορ μέχρι το τελευταίο λεπτά και να παίξουμε με τις πιθανότητές μας», δήλωσε ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Από την πλευρά του, ο Μάαρτεν Λέουνεν είπε: «Μου αρέσει πολύ η Ευρωλίγκα και το να παίξω στο ΟΑΚΑ θα είναι ένα δυνατό συναίσθημα. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις πιο θρυλικές ευρωπαϊκές ομάδες και ίσως η πιο δυνατή ομάδα στην Ευρώπη, στις αρχές αυτού του αιώνα. Αν αναλογιστούμε αυτό, ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρα σκληρός αντίπαλος, παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε το καλοκαίρι. Ξεκινήσαμε άσχημα στη διοργάνωση, με την εντός έδρας ήττα από την Ολίμπια και γι’ αυτό θέλουμε πολύ να νικήσουμε και να πάρουμε την εκδίκησή μας. Ο Παναθηναϊκός έχει έναν δυνατό ψηλό τον Σχορτσανίτη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να κυριαρχεί στη ρακέτα, όπως έκανε στη Μαδρίτη. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξουμε και να κάνουμε έξυπνες επιλογές για τον περιορίσουμε».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: