Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Οπαδικά «επαγγελματίας»! Εθνικά «φάρδος»!!

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την... διαφορετική αντιμετώπιση που τυγχάνουν στους συλλόγους νίκες σαν αυτή που πέτυχε η εθνική Ελλάδος στην Μπρατισλάβα!
Η αλήθεια είναι ότι η μετάβαση από την πλήρη αδιαφορία για τα ματς της εθνικής ομάδας στην προσήλωση σε αυτά δεν έγινε και με τον πλέον... ομαλό τρόπο! Από εκεί που δεν ξέραμε καν τον αντίπαλο της Ελλάδας φτάσαμε να πανηγυρίζουμε το Euro της Πορτογαλίας. Οπότε γίνεται κατανοητό ότι από την μία μέρα στην άλλη η εθνική δεν γίνονταν να αποκτήσει... οπαδούς.
Αναγκαστικά θα μεταφέρονταν σε αυτή οπαδοί των συλλόγων και μαζί τους και όλος ο υπόλοιπος μηχανισμός (παράγοντες, δημοσιογράφοι, εφημερίδες κλπ). Ανάλογα ποιος πετύχαινε το γκολ της νίκης ή έκανε την... μαλακία στην ήττα υπήρχαν και υπάρχουν και αντίστοιχοι τίτλοι. Γνωστά είναι αυτά. Άρα δεν περίμενε κανείς να αλλάξει κάτι με το... διπλό στην Μπρατισλάβα!
Η αλήθεια είναι ότι η εθνική κυμαίνονταν από την... μετριότητα μέχρι το «δεν βλέπονταν». Όμως στο τελικό ταμείο πριν πάμε στην Βραζιλία δεν θα μας ζητήσει κανείς τον λόγο γιατί κόντρα στους Σλοβάκους αν και κερδίσαμε δεν παίξαμε καλά.
Η νίκη μετράει, το τρίποντο μπήκε στο σακούλι και πάμε παρακάτω. Ακόμη και η τύχη για να την έχεις πρέπει να το... δουλέψεις και λίγο. Οπότε είναι τουλάχιστον άστοχο να δουλεύει συνεχώς αυτή η... καραμέλα με το φάρδος, το άστρο του Σάντος, την... σκυτάλη που του έδωσε στο θέμα τύχης ο Ρεχάγκελ και άλλες τέτοιες ομορφιές.
Είπαμε η εθνική δεν έχει «δικούς της» οπαδούς οπότε δεν τρέχει και τίποτα να την πούμε και τυχερή και κωλόφαρδη και όπως αλλιώς θέλουμε. Ούτε στα σχόλια των sites θα κράξει κανείς, ούτε θα αφήσει τις εφημερίδες στο μανταλάκι!
Αντίθετα αν στην θέση της ήταν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ ανάλογα και με την περίσταση το «επαγγελματική νίκη» θα είχε... φορεθεί περισσότερο!



πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: