Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Κλίμα συμφωνίας με τρόικα!!

Κλίμα συμφωνίας με τρόικα
Με καταρχήν συμφωνία με την Τρόικα φαίνεται πως πηγαίνει η κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής. Μετά το τέλος της συνάντησης της Τρόικα με τον Γιάννη Στουρνάρα στις 10.30 το βράδυ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν δήλωσε πως «σημειώσαμε σημαντική πρόοδο. Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής. Για τα λίγα που απομένουν αναμένουμε ότι θα τα καλύψουμε σύντομα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε:

«Είμαστε κοντά σε συμφωνία. Σημειώσαμε πολύ σημαντική πρόοδο. Υπάρχουν ορισμένα ανοιχτά ζητήματα που περιμένουμε πως θα κλείσουν τις επόμενες μέρες.

Για την αγορά εργασίας υπήρξε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και τις επόμενες μέρες ο κ. Βρούτσης θα προτείνει λύσεις για τα θέματα.

Συμφωνήσαμε πως η ύφεση θα φτάσει στο 4,2% το 2013. Το χρονοδιάγραμμα ενεργειών παραμένει σε ισχύ. Περιμένουμε τη δόση γύρω στα μέσα Νοεμβρίου.

Παρά τις όποιες εντάσεις κατά τις διαπραγματεύσεις, η Τρόικα επέδειξε πνεύμα συνεργασίας. Πρότειναν συμβιβαστικές λύσεις. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθούν λύσεις στα δύσκολα προβλήματα που υπάρχουν. Έχουμε τον πρώτο λόγο στις διαπραγματεύσεις αυτές».


Με «αυστηρό» τόνο μάλιστα και ενισχυμένος από τις δηλώσεις Τόμσεν που έσπασε τη σιωπή του για να μιλήσει για «πρόοδο», ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως το υπουργείο Οικονομικών, ως θεματοφύλακας της Οικονομίας, δεν θα παύει να προτείνει συμβιβαστικές λύσεις και να παρεμβαίνει όποτε χρειαστεί σε θέματα άλλων υπουργείων», υπονοώντας προφανώς την «εμπλοκή» που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις της Τρόικα με το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: