Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Κουβέλης: «Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα»!


Κουβέλης: «Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα»!
Κατηγορηματικά απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να ψηφίσει η Δημοκρατική Αριστερά τις προτεινόμενες αλλαγές στα εργασιακά ο Φώτης Κουβέλης. Αποχωρώντας από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση ξεκαθάρισε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως δεν είναι δυνατό να συναινέσει στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων που αξιώνει η Τρόικα.

««Η τρόικα δυστυχώς προβάλλει αξιώσεις που δεν έχουν σχέση με όσα πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα σε σχέση με τα 11,5 δισ. Δε μπορεί η τρόικα να αξιώνει το διαμελισμό των εργασιακών δικαιωμάτων. Η κατανομή των μέτρων είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή για τα εργασιακά», τόνισε ο κ. Κουβέλης, ο οποίος πρόσθεσε...

«Η Δημοκρατική Αριστερά αποκρούει κατηγορηματικά και δε θα ψηφίσει τα οποιαδήποτε μέτρα έχουν σχέση με αυτά που αξιώνει η τρόικα για τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, που στοχεύουν στην ισοπέδωση της εργασίας και ισοδυναμούν με τροφοδότηση της ύφεσης και της καλπάζουσας ανεργίας. Όλα τα άλλα ζητήματα για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν, αλλά η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι οι αξιώσεις της υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως ελπίζει αυτά τα μέτρα να είναι και τα τελευταία.

«Παίζουν δυστυχώς με τη φωτιά και για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη συνολικά...Ζήτησα από τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής να παρουσιάσει πολιτικά το πραγματικό εθνικό και κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας να αναδείξει τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Στηρίζουμε την κυβέρνηση, θέλουμε να υπάρχει ενιαία εθνική γραμμή, αλλά θέλουμε να αποδώσει. Το πακέτο πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο, να είναι εσωτερικά δίκαιο, καθώς και ότι τα μέτρα είναι βαριά αλλά πρέπει στο εσωτερικό να μην είναι οριζόντια. Πρέπει το πακέτο να βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση αλλιώς οι αγορές δεν θα πειστούν.

Το σημείο στο οποίο φτάσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο είναι το ακραίο σημείο. Άλλες παρεμβάσεις δεν βοηθούν ούτε την παραγωγή, ούτε την ανταγωνιστικότητα, ούτε την απασχόληση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τόνισε ότι «είναι λάθος η εμμονή στο ζήτημα αυτό το έχουμε αποδείξει με αριθμούς και στοιχεία. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί οι Έλληνες μέσα σε μια Ευρώπη στρατηγικά αμήχανη», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: