Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ;

Από την στιγμή που βγήκε μπροστά ο Σαββίδης τα... μεταγραφικά σενάρια στον ΠΑΟΚ είναι δεκάδες! Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του τι αναζητάει ο «δικέφαλος του Βορρά»!
Ενίσχυση σε δυο θέσεις, υπό προϋποθέσεις σε τρεις, είναι ο στόχος διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Οι εισηγήσεις του Γιώργου Δώνη που μεταφέρθηκαν μέσω του Ζήση Βρύζα στον Ιβαν Σαββίδη έγιναν δεκτές από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η έρευνα ξεκίνησε.
Ο προπονητής του Δικεφάλου –με τη σύμφωνη γνώμη του τεχνικού διευθυντή Γιώργου Γεωργιάδη- αποφάσισε ότι η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση σε δυο θέσεις. Ο Δώνης θεωρεί ότι η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε έναν μεσοεπιθετικό. Έναν παίκτη που προσφέρει ταχύτητα στις επιθετικές ενέργειες της ομάδας. Έναν παίκτη που στο «ένας με έναν» θα κάνει τη διαφορά και θα προσφέρει ζωντάνια στο παιχνίδι της ομάδας.
Έναν παίκτη σαν τον Βιειρίνια με λίγα λόγια. Ο πορτογάλος θα ήταν ιδανική περίπτωση αλλά θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να τον παραχωρήσει ως δανεικό η Βόλφσμπουργκ στον ΠΑΟΚ. Το ενδεχόμενο πέρασε σαν σκέψη από το μυαλό των επιτελών του Δικεφάλου αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος από την πλευρά των γερμανών, τους ανάγκασε να στρέψουν σε άλλους παίκτες την προσοχή τους.
Η δεύτερη θέση για την οποία γίνεται συζήτηση είναι αυτό του στόπερ. Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι ο Κουμάλο θα απουσιάσει τουλάχιστον για ένα μήνα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας με την είσοδο του 2.013 λόγω της συμμετοχής του με την εθνική ομάδα της Νοτίου Αφιρικής στο Κόπα Άφρικα. Η απουσία του καθιστά απαραίτητη την απόκτηση ενός παίκτη για να πλαισιωθούν ο Βιβιάν, ο Κατσικάς και ο Ιντζίδης που είναι οι τρεις παίκτες που έχει στη διάθεση του ο προπονητής του Δικεφάλου.
Παράλληλα η μέχρι τώρα αγωνιστική παρουσία του Κουμάλο κάθε άλλο παρά ικανοποιεί και με δεδομένο ότι το καλοκαίρι το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται και ο παίκτης θα επιστρέψει στην Τότεναμ, αναζητείται ένας παίκτης που θα μακροημερεύσει στην Τούμπα. Ο Ισραηλινός Μπαν Χαιμ (με την τεράστια πείρα στην Πρέμιερ Λιγκ) αποτελεί κύριο και βασικό στόχο του Δικεφάλου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις.
Δεν αποκλείεται ο Δικέφαλος να αναζητήσει και 3ο παίκτη. Αυτό θα συμβεί αν η Λεβερκούζεν που έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του Κώστα Σταφυλλίδη αποφασίσει να εντάξει τον παίκτη στο δυναμικό της τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δυο ομάδες οι γερμανοί διατηρούν το δικαίωμα να αποκτήσουν νωρίτερα το νεαρό διεθνή ποδοσφαιριστή καταβάλλοντας ένα έξτρα ποσό αποζημίωσης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Σε μια τέτοια περίπτωση ο Δικέφαλος θα στραφεί στην απόκτηση αριστερού μπακ καθώς θεωρείται -και είναι- αδύνατον να βασιστεί μόνο στο Λίνο και στον ιδιαίτερα ταλαντούχο –πλην άπειρο- Κωνσταντινίδη.
Υπό προϋποθέσεις ο Δικέφαλος θα προχωρήσει σε τρεις μεταγραφές λοιπόν και μάλιστα άμεσα. Γιατί άμεσα; Για να έχουν τη δυνατότητα οι παίκτες που θα αποκτηθούν –εφόσον είναι ελεύθεροι υποχρεώσεων όπως ο Μπεν Χαιμ- να ενσωματωθούν στην ομάδα, να έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν στα δεδομένα ώστε να είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.
Υ. Γ. 1 Τον Κώστα Κατσουράνη τον σέβονται στην Τούμπα. Εκτιμούν την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και τα χαρίσματα του. Συμβόλαιο όμως δεν σκοπεύουν να του προτείνουν. Το γράφω γιατί στην Θεσσαλονίκη οι γνωστοί παπατζήδες άρχισαν τις ανοησίες.
Υ. Γ. 2 Ακρως διασκεδαστικοί είναι αυτοί εκεί στην επιτροπή εφέσεων. Μείωσαν την ποινή του Δώνη απο 30 σε 25 μέρες στέρησης εισόδους στους αγωνιστικούς χώρους. Ετσι τους είπε ο Σαρρής έτσι έκαναν. Και του Σαρρή άλλος του είπε τι να πει. Καταλάβατε φαντάζομαι... Να μην αναλύω τα αυτονόητα.



πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: