Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Το… ψάχνει η ΔΟΕ για Αρμστρονγκ!!


Το… ψάχνει η ΔΟΕ για Αρμστρονγκ
Τέλος δεν έχουν οι απώλειες για τον Λανς Αρμστρονγκ. Ολα ξεκίνησαν με τους επτά τίτλους από το Γύρο Γαλλίας που του αφαίρεσε η υπηρεσία αντιντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA). Ο Αμερικανός ποδηλάτης όμως έχει πολλά να χάσει έπειτα από τη δημοσιοποίηση των αποδείξεων που είχε στα χέρια της η USADA για τη δράση του στο ντόπινγκ.

Σειρά πήρε η ΔΟΕ που πλέον… ψάχνεται για να αφαιρέσει από τον 41χρονο το χάλκινο μετάλλιο που είχε πάρει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ. Γιατί ο φάκελος της USADA αποδεικνύει πως ο Αρμστρονγκ είχε αρχίσει να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών πολύ πριν από το 2000.

«Το θέμα είναι τώρα να αποφασίσει η UCI αν ο Αρμστρονγκ έπρεπε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ ή όχι. Αν καταλήξουν πως έπρεπε να είναι τιμωρημένος εκείνη την εποχή, τότε η ΔΟΕ θα πρέπει να του αφαιρέσει το μετάλλιο», είπε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Κανονικά, οι «αθάνατοι» έχουν περιθώριο να αλλάξουν τα αποτελέσματα οχτώ χρόνια έπειτα από τέλος των Ολυμπιακών αγώνων. Ο Μπαχ όμως παραδέχθηκε πως ήδη αναζητούν τρόπο να το κάνουν, αν τους το επιτρέπει ο ελβετικός νόμος.

Ο Μπαχ όμως είχε και ένα μήνυμα για τον Αρμστρονγκ. «Θα ήταν καλό για το άθλημα, αλλά και τον ίδιο, αν σταματούσε να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο και μιλούσε ειλικρινά και ανοιχτά. Είναι αργά, αλλά όχι πολύ αργά», είπε.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: