Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Σάντος: «Όχι επιθετικά, αλλά σωστά»

Σάντος: «Όχι επιθετικά, αλλά σωστά»
Στο αποτέλεσμα και όχι στην εμφάνιση της Εθνικής ποδοσφαίρου στάθηκε ο Φερνάντο Σάντος μετά το παιχνίδι με την Σλοβακία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επεσήμανε ότι η ομάδα μπορεί να μην έπαιξε επιθετικά όπως και στα προηγούμενα ματς αλλά σωστά και έτσι κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος μετά το παιχνίδι με τη Σλοβακία:

-για το παιχνίδι:
«Μία νίκη δύσκολη αλλά και με ιδιαίτερη γεύση όπως όλες οι νίκες, απέναντί σε μια πολύ καλή ομάδα.
Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο παιχνίδι. Είχαμε την πρωτοβουλία. Αλλά και η Σλοβακία ήταν επικίνδυνη με αντεπιθέσεις. Στο δεύτερο η Σλοβακία μπήκε δυνατά. Εμείς αντιδράσαμε και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ κάτι που ήρθε. Μετά είχαμε το υπέρ μας 1-0, μοχθήσαμε. Η Σλοβακία έδωσε τα πάντα έπαιξε με πολλούς παίκτες στην επίθεση αλλά τελικά πήραμε ένα αποτέλεσμα που είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Με μπερδεύει το γεγονός ότι λέτε πως δεν παίξαμε καλά. Παίξαμε σωστά. Ίσως όχι τόσο επιθετικά όπως και τις άλλες φορές στα άλλα παιχνίδια αλλά το ότι πήραμε τη νίκη αποδεικνύει ότι παίξαμε σωστά και καλά. Έτσι κι αλλιώς καμία από τις δύο ομάδες δεν θα μπορούσε να παίξει καλά σε ένα τέτοιο γήπεδο με αυτό τον αγωνιστικό χώρο.

Η Σλοβακία προερχόταν από μία ισοπαλία και ήταν λογικό να μπει δυνατά. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού και είχαμε δημιουργήσει φάσεις για να πετύχουμε ένα τέρμα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λογικό να πιέσει η Σλοβακία καθώς θέλει και αυτή τη νίκη και την πρόκριση. Είναι μια καλή ομάδα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίξαμε με τις δύο καλύτερες ομάδες στον όμιλό μας. Δείξαμε πάθος και αποφασιστικότητα και ήμασταν αυτοί που έπρεπε για να πάρουμε το αποτέλεσμα».

-ισχύει η φράση «επαγγελματίας νικητής»
«Οι νίκες δεν έρχονται πάντα με πολλά γκολ. Αλλά έρχονται με μόχθο. Εάν αυτό ο μόχθος είναι επαγγελματισμός τότε ναι τη δέχομαι. Ήμασταν μια ομάδα που τρέξαμε και προσπαθήσαμε πολύ. Κι εμείς θέλουμε να μην μοχθούμε τόσο πολύ για τη νίκη»

-για την αλλαγή του συστήματος
«Θέλαμε να πιέσουμε περισσότερο στον άξονα. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι πως επειδή ο αντίπαλος ήταν δυνατός θέλαμε να έχουμε μια φρεσκάδα στον άξονα με τον Νίνη και να έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας».

-για τις καιρικές συνθήκες και κατά πόσο επηρέασαν:
«Οι καιρικές συνθήκες περισσότερο επηρέασαν εμάς αλλά και η ομάδα μας –δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει παίκτες- που προσαρμόστηκε γρήγορα. Πάντως αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι η Ελλάδα σήμερα πήρε μια νίκη πολύ σημαντική απέναντί σε μια δύσκολη ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: