Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΛΒΕΤΙΑ: "Πονηρή αλεπού ο Ρεχάγκελ"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αισιόδοξος για τη νίκη της Ελβετίας στη σαββατιάτικη κρίσιμη αναμέτρηση, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010, κόντρα στην Εθνική Ελλάδας φάνηκε σε δηλώσεις του ο Οτμαρ Χίτσφελντ.

«Χαίρομαι πολύ που θα συναντήσω πάλι τον Ρεχάγκελ. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής, με τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Ειδικά η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004 ήταν ένα θαύμα. Είναι μία αλεπού των πάγκων και αιφνιδιάζει τον αντίπαλο προπονητή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πιστεύω πως θα παρατάξει την Ελλάδα με λίμπερο και δύο στόπερ. Το συγκεκριμένο σύστημα του έχει δώσει αποτελέσματα στο παρελθόν. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μοντέρνα ή αναχρονιστικά συστήματα. Το μόνο που μετρά είναι το αποτέλεσμα».

Ο 60χρονος Γερμανός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του μόνον τους τρεις βαθμούς: «Είδα πολλούς αγώνες της Ελλάδας στο βίντεο την περασμένη εβδομάδα. Χρειαζόμαστε μόνο τη νίκη, γιατί η Ελλάδα υπερισχύει στην ισοβαθμία. Δεν φοβάμαι όμως, γιατί έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου».

Έκπληξη προκάλεσε η επιλογή του Χίτσφελντ να καλέσει στην εθνική τον αμυντικό Αλέν Νεφ, που αγωνίζεται με την Τριεστίνα στη Β’ κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος. Ωστόσο, οι εξηγήσεις του Γερμανού τεχνικού ήταν αρκετά πειστικές: «Είναι ψηλός και τον χρειαζόμαστε, γιατί οι Έλληνες είναι πολύ δυνατοί στις στημένες φάσεις. Είναι ένα από τα όπλα τους και θα πρέπει να είμαστε καλυμμένοι.

Στην άμυνα, ο Τζουρού είναι τραυματίας, ο Σεντέρος δεν έχει πολλά ματς στα πόδια του, ενώ δεν κάλεσα τον Ντεγκέν, γιατί δεν αγωνίστηκε καθόλου με τη Λίβερπουλ. Για μένα το επίπεδο της Β’ κατηγορίας στην Ιταλία αντιστοιχεί με αυτό της μεγάλης κατηγορίας στην Ελβετία. Να ξέρετε ότι η πόρτα της Εθνικής Ελβετίας δεν είναι κλειστή για κανέναν ποδοσφαιριστή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: