Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Με το… δεξί στην Ιταλία ο Άρης

Σίγουρα στα φιλικά η νίκη δεν είναι το Α και το Ω αλλά σε βοηθάει στην διατήρηση του καλού κλίματος στην ομάδα στην διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Άρης λοιπόν επικράτησε στο πρώτο του φιλικό επί ιταλικού εδάφους της Νιόν με 84-68 και ξεκίνησε με το… δεξί την προετοιμασία του. Ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι στο Μπόρμιο ενώ το επόμενο είναι αύριο με την ομάδα της Λουγκάνο που προέρχεται επίσης από την Ελβετία.
Ο Άρης έδειξε ότι θέλει δουλειά, κάτι απόλυτα φυσιολογικό την δεδομένη χρονική στιγμή ενώ δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, βρισκόμενος από την αρχή πίσω στο σκορ. Οι «κίτρινοι» αντιμετώπισαν πρόβλημα στην άμυνα, κάτι που είχε επισημάνει ο Αντρέα Ματσόν μετά το τέλος του παιχνιδιού με την ομάδα του ΚΑΟΔ και σίγουρα θα ρίξει εκεί το βάρος στα επόμενα παιχνίδια. Ο Άρης έχανε με 39-41 στο πρώτο ημίχρονο όμως στο τρίτο δεκάλεπτο οι «κίτρινοι» σοβαρεύτηκαν και με «όπλο» την εμπειρία τους κατάφεραν να κάνουν ένα επιμέρους σκορ 28-13 και να πάρουν μία ασφαλής διαφορά 14 πόντων (68-54). Κορυφαίοι σε εκείνο το σημείο του αγώνα οι Ρίτσαρντσον και Ντικούδης, ενώ αμυντικά το χαμηλό σχήμα του Ματσόν βοήθησε στον τομέα της ταχύτητας. Το τελικό 84-68 ήρθε εύκολα με τον Τζέρεμι Ρίτσαρντσον να είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη με 25 πόντους ενώ 14 είχε ο Δήμος Ντικούδης και 11 ο Νίκος Χατζηβρέττας. Τα δεκάλεπτα: 21-25, 39-41, 68-54, 84-68.
ΑΡΗΣ: Κλάρκ 9, Στίνσον 6, Ρίτσαρντσον 25, Μπέλσερ 10 , Χατζηβρέττας 11, Μπάρλος 4, Αργυρόπουλος, Σκορδίλης 2, Κακιούζης 3, Ντικούδης 14, Χρυσικόπουλος, Μούρτος, Μανούσος.
Ματσόν: «Καλύτεροι μέρα με την μέρα»
Ο Αντρέα Ματσόν είχε μία κουραστική ημέρα μια και ταξίδεψε από την Βαρκελώνη προκειμένου να βρεθεί στο Μπόρμιο και να καθίσει στον πάγκο της ομάδας του. Όμως μπόρεσε να δει κάποια πράγματα μέσα από τον πρώτο αγώνα επί ιταλικού εδάφους και υπογράμμισε ότι: «Έγινε ένα καλό παιχνίδι, εμείς παρότι ήταν φιλικό παίξαμε για να κερδίσουμε και τα καταφέραμε. Δεν έχουμε δουλέψει πολύ καιρό, όλοι μαζί και αυτό φαίνεται. Βελτιωνόμαστε μέρα με την ημέρα, θα γινόμαστε καλύτεροι. Δεν είναι εύκολο να πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αλλά θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μιας και πλησιάζει η ημέρα της πρώτης αναμέτρησης με το Μαρούσι».
* Η προετοιμασία του Άρη συνεχίζεται σήμερα κανονικά με διπλή προπόνηση, το πρωί πιο χαλαρή και στο γήπεδο το απόγευμα.
* Ο πρώην παίκτης του Άρη, Ρεισόν Τέρι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ομπραντόιρο, ομάδα που φέτος κέρδισε την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας. Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή ο πρώην παίκτης των «κιτρίνων», να είναι συμπαίκτης με τον Κώστα Βασιλειάδη.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το ταξίδι στην Αθήνα είναι έναν βασικό σκοπό. Τις επαφές για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης περιόδου, ένα σημαντικό κομμάτι μέσα από το οποίο θα βγει μεγάλο μέρος του μπάτζετ για την νέα περίοδο. Ο Γιάννης Δαμιανίδης έκανε μία συνάντηση, με τον γενικό διευθυντή της ΕΡΤ, Χρήστο Παναγόπουλου με θέμα την προσφορά του κρατικού καναλιού για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης περιόδου. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης είδε με θετικό… μάτι το ενδιαφέρον της κρατικής τηλεόρασης, με την συνάντηση να γίνεται μέσα σε καλό κλίμα και όλα δείχνουν ότι η ΕΡΤ έχει προβάδισμα για να συμπεριλάβει τον Άρη στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της επόμενης περιόδου. Αλλά οι συζητήσεις δεν σταματάνε εδώ, αφού ενδιαφέρον για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Άρη έχουν δείξει στο συνδρομητικό αλλά και η ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ, που έχει μπει δυνατά στον αθλητικό χώρο. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ θα έχει επαφές και σήμερα με ανθρώπους των δύο πλευρών ώστε να δει κατά πόσο μπορούν να ικανοποιήσουν οικονομικά την ΚΑΕ.
Σήμερα επίσης ο Γιάννης Δαμιανίδης θα δώσει το παρών και στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ όπου θα βασικά θέματα θα είναι δύο. Το πρώτον θα είναι η παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ουσιαστικά θα συζητηθεί το πλάνο της κεντρικής διαχείρισης το οποίο όπως φαίνεται θα προχωρήσει από την επόμενη περίοδο. Επίσης θα γίνει ενημέρωση για την κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος. Μέσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η έγκριση καταστάσεων εσόδων και εξόδων περιόδου από 1/4/2009 μέχρι 30/6/2009 οι οποίες υποβλήθηκαν στο προηγούμενο δ.σ. που έχεις στις 22 Ιουλίου.

Μιλάει και με χορηγούς
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης δεν θα αρκεστεί μόνο στο θέμα των τηλεοπτικών μιας και αναμένεται να έχει επαφές και με δύο ενδιαφερόμενες εταιρίες για την προοπτική συνεργασίας μέσω χορηγίας ενόψει της νέας περιόδου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εταιρείες είναι από τις κορυφαίες στον χώρο που δραστηριοποιούνται και οι συμφωνίες, εφόσον επιτευχθούν, θα φέρουν ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της ΚΑΕ.

Εγκαίνια της μπουτίκ

Τα εγκαίνια της μπουτίκ της ΚΑΕ Άρης με την επονομασία «ARIS LEGEND STORE» θα πραγματοποιηθούν στις 21 Σεπτεμβρίου στις 21:00 το βράδυ. Μετά τη λήξη του αγώνα Άρης-Πανελλήνιος, ο οποίος θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του τουρνουά «Μαυροσκούφεια» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί το κατάστημα, να γνωρίσει και να προμηθευτεί τα προϊόντα των «κιτρίνων».

Ματσόν: «Ιδιαίτερη προσοχή στα φάουλ»

Στο Μπόρμιο βρέθηκε χθες ο Αντρέα Ματσόν μιας και την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, αυτός βρίσκονταν στην Βαρκελώνη όπου έδωσε το παρών στην ετήσια συνάντηση μεταξύ των προπονητών και του τμήματος διαιτησίας της Ευρωλίγκας. Ο Ιταλός τεχνικός αναφερόμενος στα θέματα της συνάντησης είπε: «Ο υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκας, ο κ. Ρήγας ήταν ξεκάθαρος στην ομιλία του σε ότι αφορά τη συμπεριφορά των παικτών και των προπονητών. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Οι κανόνες παραμένουν ίδιοι. Όπως πέρυσι, έτσι και τη φετινή χρονιά δεν θα επιτρέπεται κανένας άλλος, εκτός του προπονητή, να στέκεται όρθιος στον πάγκο και να μιλάει στους διαιτητές» ενώ για το που εστίασαν περισσότερο τόνισε: «Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν και δόθηκαν κάποιες διευκρινίσεις ήταν αυτό των φάουλ. Ειπώθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για τα κριτήρια των φάουλ και δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Για να γίνω πιο σαφής, μιλήσαμε για τα φάουλ που γίνονται σε παίκτες που δεν έχουν τη μπάλα στα χέρια τους. Όπως επίσης και στα φάουλ που γίνονται στους αιφνιδιασμούς. Κάποιες φορές είναι σημαντικότερο να μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά των φάουλ και να μη δίνεις βάση στο ποια είναι τα κριτήρια». Ο Ιταλός τεχνικός συνέχισε λέγοντας: «Δόθηκε σημασία στην άμυνα πάνω στο pick-n-roll και στην άμυνα μέσα στη ρακέτα. Γενικότερα όμως ειπώθηκαν διαφορετικά πράγματα και ακούστηκαν διάφορες απόψεις» και συμπλήρωσε: «Εμείς ακολουθούμε πάντα τους κανόνες. Ξέρουμε τι ακριβώς να κάνουμε και τι να περιμένουμε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ως τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι ο καθένας από την δική του πλευρά να ξέρει πώς να συμπεριφερθεί στο γήπεδο».Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: