Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Μια πόλη, μια ομάδα… πέντε γκολ!!

Το ευφυές πανό των οπαδών του Ηρακλή είχε κλέψει την παράσταση στο α' ματς. Απ’ τον σημερινό ΠΑΟΚ όμως κανένας δεν μπορούσε να κλέψει την παράσταση. Γιατί προκρίθηκε στο Κύπελλο με το ισοπεδωτικό 5-1!

Μια πόλη, μια ομάδα… πέντε γκολ!
Είχε ακούσει πολλά τις τελευταίες μέρες. Για την κακή εμφάνιση στο πρώτο ματς Κυπέλλου. Για την ήττα στο πρωτάθλημα απ’ τον Πανιώνιο.

Κι όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε και πίσω στο σκορ απ’ τον Ηρακλή… θύμωσε. Τόσο πολύ, ώστε να ισοπεδώσει τον «γηραιό» με 5-1 και να προκριθεί πανηγυρικά στους «8» της διοργάνωσης.

Πρωταγωνιστής για τον «δικέφαλο του Βορρά» ο Στοχ, που σκόραρε δυο φορές και μαζί με τον Μάρτενς (που συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ) ξεσήκωσαν την Τούμπα.

Το ματς

Ο Έργκους Κάτσε γύρισε στην ενδεκάδα από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το θέμα με τη μπλούζα του UCK, ο Μίροσλαβ Στοχ σκόραρε για πρώτη φορά από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα στις 6 Οκτωβρίου και ο Μάρτιν Μάρτενς στην πρώτη του συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα, σκόραρε. Έτσι ένα ματς που άρχισε με πολύ άγχος για τον «Δικέφαλο» του Βορρά, τελείωσε με μια εμφατική νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά, όπου ο ΠΑΟΚ θα συναντήσει τον Απόλλωνα.

Ο Ηρακλής «πάγωσε» προσωρινά την Τούμπα με το γκολ του Πορτουλίδη στο 4ο λεπτό (από αντικανονική θέση) αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε όρεξη για περιπέτειες και σχετικά γρήγορα αποκατέστησε την τάξη. Στο 20ο λεπτό, ο Κάτσε έκανε του σουτ, ο Κηπουρός απομάκρυνε ασθενώς και ο Αθανασιάδης βρέθηκε στο σωστό σημείο για να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 22’ ένα λάθος του Μπαμπά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Στοχ, που απέφυγε τον Λίμα και με πλασέ έγραψε το 2-1. Κάπου εκεί, η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί οριστικά.

Ο Στοχ σκόραρε για δεύτερη φορά, αφού είχε σπάσει την γκίνια 3,5 μηνών, όταν μετά από πάσα του Κλάους, πήρε την μπάλα και με πλασέ κάτω από τα πόδια του Κηπουρού, έκανε το 3-1. Ο Γλύκος χρειάστηκε να επέμβει και να πιστοποιήσει την φόρμα του σε δύο περιπτώσεις, μία στο 64’ όταν σταμάτησε τον Σιατραβάνη μετά από λάθος του Τζαβέλλα και μία όταν ο Ματσούκας μετά από λάθος του Κατσουράνη, ο Ματσούκας έκανε πάσα στον Ζαχόρα, αλλά ο Βολιώτης πορτιέρο, τον νίκησε στο τετ-α-τετ.

Στο 82ο λεπτό ήταν η σειρά του Στοχ να σερβίρει γκολ και ο Ολίσε να κάνει το 4-1. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολίσε σέρβιρε γκολ στον Μάρτενς που κοντρόλαρε πάνω στην κίνηση και με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 5-1. Στο 86ο αποβλήθηκε ο Τζαβέλλας με δεύτερη κίτρινη.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, η παρουσία φίλων του Ηρακλή στις εξέδρες, με την ένταση ν’ ανεβαίνει στο τέταρτο του πρώτου μέρους, αλλά χωρίς να ξεφύγει η κατάσταση περαιτέρω. Παρά το γεγονός πως υπήρχαν φόβοι για αποδοκιμασίες στον Κάτσε, η παρουσία του, πέρασε στα…ψιλά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτε.

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Βίτορ (21' λ.τ. Κατσουράνης), Μαντούρο, Κάτσε, Μάρτενς, Λούκας (78' Νίνης), Στοχ, Αθανασιάδης (68' Ολίσε)

Ηρακλής (Γκιγιέρμο Ογιος): Κηπουρός, Λίμα, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Ζάχορα, Μπαμπά, Παπαστεριανός, Τσιλιανίδης (72' Χιονίδης), Ονουάτσι (46' Ματσούκας), Τάι (46' Σιατραβάνης)





Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: