Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Εσύ θα ξαναφέρεις το μπάσκετ στον Βορρά!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την απόφαση υπαγωγής στο άρθρο 99 της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, την λάθος σύγκριση με την αίτηση της ΠΑΕ, αλλά και την προσοχή-σοβαρότητα με την οποία πρέπει να χειριστεί ο σύλλογος την επιτυχία
Μετά τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ο ΑΡΗΣ έγινε η τρίτη ομάδα μπάσκετ που πέτυχε την υπαγωγή της στο άρθρο 99. Αντιλαμβάνομαι ότι σε ένα ποσοστό 80% οι φίλαθλοι όλων των ομάδων δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους φίλους του συμπολίτη που μιλούν για σκάνδαλο κτλ, ενώ η δική τους ομάδα είναι εδώ και 1,5 χρόνο στο 99.
Αναφέρομαι και στον κόσμο του ΑΡΗ. Το 99 από την στιγμή που ο ΑΡΗΣ πέτυχε την υπαγωγή του μπορεί να σε οδηγήσει στην σωτηρία που στην συγκεκριμένη περίπτωση ονομάζεται οικονομική εξυγίανση, αλλά μπορεί να σε οδηγήσει και στην καταστροφή.
Θεωρώ ότι στην περίπτωση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, τα βιώματα της διοίκησης Αρβανίτη μας οδηγούν στο πρώτο σενάριο. Της εξυγίανσης με την παράλληλη ενδυνάμωση του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι για τον ΑΡΗ ανοίγονται νέες προοπτικές. Καταρχήν με σύνεση και το πάπλωμα να φτάνει ως τα πόδια, ο ΑΡΗΣ θα μπορεί από την μία να αποπληρώνει τα παλιά του χρέη, αλλά την ίδια στιγμή θα έχει περιορισμένες επιλογές στο ρόστερ του. Θα κάνει σωστές επιλογές, θα… βρίσκει τον κάθε Μποχωρίδη, θα επιλέγει τον εκάστοτε Αθηναίου ή θα πείθει να υπογράψει νέο συμβόλαιο ο επόμενος… Βεζένκοφ; Η ομάδα θα είναι ζωντανή, θα έχει τις καλές, αλλά και τις κακές της στιγμές, δεν θα κινδυνεύει,  θα παλεύει για την διάκριση, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα την πετυχαίνει πάντα.
Αγωνιστικά δηλαδή θα είναι σε ένα αξιοπρεπέστατο σημείο, αλλά δεν θα μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Αν προκύψουν χρήματα, αν βρεθεί επενδυτής (και πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να συμβεί αυτό) ο ΑΡΗΣ μπορεί εκ νέου να φωνάξει δυνατά παρών στις προκλήσεις του ελληνικού μπάσκετ. Να πάρει αρχικά την θέση πίσω από τους δυο αιώνιους της Αθήνας και να επιχειρήσει σταδιακά να επανέλθει στον θρόνο του. Μην κοροιδευόμαστε όμως.
Καθόλου εύκολο δεν είναι αυτό. Χρειάζονται από την μία αρκετά χρήματα, αλλά πλέον μετά από χρόνια έχει γίνει το πρώτο βήμα. Επειδή μάλιστα σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο κανένας από τους παράγοντες της ΚΑΕ δεν εμπλέκεται στο αμαρτωλό παρελθόν η αναζήτηση του επενδυτή είναι αυτοσκοπός.
 Ο Αρβανίτης μετά την περσινή σωτηρία της ομάδας, ανεξάρτητα από τις όποιες σωστές (κατα κύριο λόγο) ή λάθος επιλογές του (υπάρχουν κι αυτές πόσο μάλλον με τέτοια...κληρονομιά) σε κάθε θέμα της καθημερινότητας της ομάδας, πέτυχε στο δεύτερο μεγάλο στοίχημα (μεγαλύτερο όλων) με την υπαγωγή στο 99. Αξίζουν, λοιπόν, πολλά συγχαρητήρια στην διοίκηση της ΚΑΕ και βέβαια στο νομικό επιτελείο που χειρίστηκε την υπόθεση. Πλέον όμως το πράγμα δυσκολεύει πολύ περισσότερο. Πλέον ο μπασκετικός ΑΡΗΣ δεν περιορίζεται σε στόχους επιβίωσης. Πλέον μπαίνει το στοίχημα της διάκρισης. Με σύνεση και σωστά στηρίγματα-επιλογές στο οικονομικό, θωράκιση στο επικοινωνιακό κομμάτι και τα μυαλά στο… κεφάλι, ο ΑΡΗΣ είναι η μόνη ομάδα που έστω και σε ορίζοντα δυο-τριών χρόνων μπορεί να ξαναφέρει το μπάσκετ στον Βορρά.
Ως τότε θα θυμίζει κατά περιόδους ποιος είναι ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ. Ελπίζω μία τέτοια… περίοδος να είναι η 9η Φεβρουαρίου. Την ιστορία, όπως έχουν ως μότο και στην ΚΑΕ, έχουμε υποχρέωση να την ξαναγράψουμε...
ΥΓ1 Βλέπω πολύ κόσμο να γράφει και να λέει ότι η ΠΑΕ πρέπει να διδαχθεί από την ΚΑΕ για το 99. Όσοι το λένε και το γράφουν να με συγχωρέσουν δεν το λέω με κακία, αλλά είναι τελείως άσχετοι. Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες για δυο ΕΤΑΙΡΙΕΣ. Πέρα από τα χρέη και τα ποσοστά των πιστωτών, στην μία περίπτωση η ΕΟΚ και ο ΕΣΑΚΕ είναι υπέρ της υπαγωγής και στην άλλη η ΕΠΟ κόντρα. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι για την ΚΑΕ δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Και δεν υπήρξε ένα χρόνο τώρα που έτρεχε το πρότζεκτ για το 99 σε αντίθεση με την ΠΑΕ, που η δικαστής ήταν απόλυτα ενημερωμένη για το που χωλαίνει η αίτηση της ΠΑΕ. Και πώς να μην είναι αφού επί 1,5 χρόνο λέγονταν και γράφονταν και υποστηρίζονταν από Αρειανούς τα επιχειρήματα απόρριψης που ούτε οι συμπολίτες δεν θα στήριζαν με τόσο πάθος; Ο θόρυβος που έγινε στην ΠΑΕ ήταν το μεγάλο μειονέκτημα, με την ηρεμία και ησυχία που δρομολογήθηκε ο χειρισμός της ΚΑΕ. Να μην αναφερθώ και στον αντίστοιχο χειρισμό...πορισμάτων. Άψογη η διαχείριση από την ΚΑΕ, τραγική από την... εκάστοτε ΠΑΕ (γιατί άλλαξαν και 3-4 φορές).
ΥΓ2 Για ΕΠΟ και φορολογικές ενημερότητες τα γράψαμε και τις προηγούμενες μέρες. Τα είπε και το μεσημέρι στο LIBERO 107,4 ο νομικός σύμβουλος του κράτους (http://www.allaboutaris.com/item.asp?id=32908 ). Ομάδες με πενταπλάσια χρέη μου το… παίζουν εξυγιαντές και την ίδια στιγμή οι… παράγοντες του ΑΡΗ δεν μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις, που για τους υπόλοιπους δεν θα αποτελούσαν καν θέμα προς προβληματισμό.
ΥΓ3 Περί της αίτησης του 99 δεν προσφέρει τίποτα την δεδομένη χρονική στιγμή να την συγκρίνω με την προηγούμενη. Αν όμως τις βάλεις δίπλα, δίπλα και τις διαβάσεις ο καθένας θα καταλάβει ότι οι διοικούντες πλακώνονταν μεταξύ τους, αλλά στον βασικό άξονα οι ομοιότητες είναι πολύ περισσότερες από τις διαφορές, λένε οι νομικοί. Ας σωθεί η ομάδα και θα έχουμε πολλά να πούμε…
ΥΓ4 Μετά από ένα ολόκληρο γύρο που ο Λεβαδειακός φιλοξενούσε κόσμο, βρέθηκε ακατάλληλη η κερκίδα των φιλοξενούμενων!!! Ο Κομπότης προσπαθεί να το δέσει από παντού. Το θέμα είναι ο ΑΡΗΣ τι έκανε για μία ακόμα φορά και… αδικείται. Όταν όμως δεν σε υπολογίζει κανένας στην Αθήνα και όχι απλώς δεν σε σέβονται, αλλά με τα δελτία σε εμπαίζουν κιόλας, έχει φτάσει η ομάδα και τα σαλέ της Αράχωβας, να σπάνε πλάκα μαζί σου.
ΥΓ5 Το Σάββατο να πάω στο εξοχικό της Πυλαίας για πλάκα όπως γίνεται συνήθως ή επειδή ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΟΣ για τον ΑΡΗ να ξεκουράσω παίκτες και να λένε πάλι οι συμπολίτες ότι η νίκη στο πρωτάθλημα είναι πιο σημαντική από το κύπελλο; Για τις 9 Φλεβάρη, πίτσα, μπύρα, καναπές και πράσινε Θεέ Παναθηναικέ μην γίνει καμία… στραβή για εσάς και ο Αυτοκράτορας πάρει τον 22 τίτλο του. Όχι τίποτα άλλο θα ανεβείτε επίπεδο. Ο ΑΡΗΣ θα έχει τριπλάσιους τίτλους συν ένα. Εκτός αν δεν λέτε στους ανήλικους ότι οι τίτλοι στο μπάσκετ σήμερα είναι 21-7 και το μέγεθος του συλλόγου το μετράτε ανάλογα με τα χρήματα του εκάστοτε- περαστικού για τις ιστορίες των ομάδων- επενδυτή.
ΥΓ6 ΑΡΗ ΓΕΡΑ (ΜΟΝΟ) ΕΣΥ ΘΑ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ…
ΥΓ7 Μια που γράψαμε για πορίσματα σε ΚΑΕ και ΠΑΕ, με τον ΑΣ τι έγινε εκείνος ο διαγωνισμός για έλεγχο; Θα υπάρξει ενημέρωση για ένα θέμα που υποτίθεται θα είχε δρομολογηθεί πριν ενα μήνα ή είναι σαν τα δελτία του Ντεσπέιν και του Ντάμποβιτς, Ο ΑΡΗΣ έχει χρυσή ευκαιρία φέτος με την προσθήκη των δυο αυτών παικτών και δυστυχώς οι χειρισμοί είναι τελείως λάθος. Ακόμα και το δίκιο τους με τα παλιά χρέη, πλέον το έχουν απωλέσει με τον επικοινωνιακό τραγικό χειρισμό της υπόθεσης. Γιατί όταν επιλέγες να πληρώσεις τους Έλληνες για τα περσινά και να μην βγάλεις δελτία σε Ντεσπέιν, δεν βγάζεις την προηγούμενη μέρα(!!!) ανακοίνωση ότι θα βγουν τα δελτία ! Το κύπελλο είναι ένας πολύ ρεαλιστικός στόχος για τον ΑΡΗ εφόσον έχεις τον Ντεσπέιν και δεν μας μείνουν μόνο οι αναμνηστικές φωτό στο...παγοδρόμιο που ως ιδέα και εκπλήρωση ήταν κάτι που πραγματικά έλειπε!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: