Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

«Έρχομαι αύριο στον ΠΑΟΚ»

okkas1
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Οκκάς. Αποκάλυψε πως η καριέρα του πλησιάζει στο τέλος της και υπογράμμισε πως δεν ήθελε να φύγει ποτέ από τη Τούμπα…
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Οκκάς:
Για τις επαφές που διατηρεί στη Θεσσαλονίκη:
“Στην Θεσσαλονίκη έχω πολλούς φίλους και μάλλον τους καλύτερους. Κρατάω ακόμα σχέσεις και μου λείπει πολύ η πόλη”.
Για το αν σταματάει την καριέρα του:
“Έχει προκύψει ένα απρόοπτο θεματάκι και ίσως να φύγω από την Ανόρθωση. Μπορεί να πάω για κάποιους μήνες σε άλλη ομάδα, όμως, δεν ξέρω ακόμα τι απόφαση θα πάρω. Είναι κοντά το τέλος της καριέρας μου. Αν δεν τελειώσει σε έξι μήνες θα τελειώσει σε 1,5 χρόνο. Αγωνιστικά νιώθω καλά και πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω. Μπορεί να μην αποδίδω, όπως παλιά, όμως, υπάρχει η εμπειρία και το μυαλό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος  γενικότερα από την καριέρα μου”.
Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει τίτλο όλα αυτά τα χρόνια:
“Μια ομάδα του βεληνεκούς του ΠΑΟΚ να έχει να πάρει τόσα χρόνια έναν τίτλο είναι ανεξήγητο. Εμείς είχαμε πολλά προβλήματα που επηρέαζαν την ομάδα ως έναν βαθμό, όμως, διψούσαμε για τον τίτλο. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να γινόμαστε καλύτεροι. Δέκα χρόνια χωρίς τίτλο για τον ΠΑΟΚ είναι ένας εφιάλτης. Βέβαια η σημερινή ομάδα πιστεύω πώς μπορεί να πρωταγωνιστήσει”.
Για τους λόγους που δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να κατακτήσει άλλον τίτλο:
“Τώρα είναι πολύ πιο εύκολο να μπορώ να κρίνω κάποια πράγματα. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει από τότε διοικητική σταθερότητα. Η διοικητική αστάθεια έχει φέρει προβλήματα, όχι μόνο αγωνιστικά. Βλέπουμε τώρα πως πάει να γίνει κάτι καλό με τον κ. Σαββίδη”.
Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:
“Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει έναν πανίσχυρο Ολυμπιακό, αυτή η χρονιά ας σημαδευτεί από την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ας μπει η ομάδα στους ομίλους και ας εκπληρώσει ένα όνειρο τόσο χρόνων. Σίγουρα λείπει ο τίτλος, όμως και η συμμετοχή σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι μια επιτυχία τεράστια”.
Για τον αν ήθελε να φύγει από τον ΠΑΟΚ:
“Δεν ήθελα να φύγω ποτέ από τον ΠΑΟΚ. Εκείνα τα τρία χρόνια ήταν ανεπανάληπτα. Μια ποδοσφαιρική καριέρα, όμως, είναι σύντομη. Εκείνο τον καιρό υπήρχαν προβλήματα, αν και δεν θέλαμε πολλές φορές να τα βγάλουμε προς τα έξω. Η κατάληξη που είχε η καριέρα μου στον ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτή που ήθελα. Δεν ήθελα να έχω αυτό το τέλος με την ομάδα που με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου. Εμείς πήγαμε στον ΠΑΟΚ, που διψούσε, τότε, για τρόπαιο. Δώσαμε τα πάντα και πήραμε την αγάπη του κόσμου. Εύχομαι να ήταν καλύτερα τα διοικητικά και τα οικονομικά της ομάδας, μακάρι να έμενα για πάντα στην ομάδα. Αυτή, όμως, είναι η μοίρα του ποδοσφαιριστή”.
Για τις συγκρίσεις που γίνονται με τον Βιερίνια:
“Ο Βιερίνια ήταν πιο τεχνίτης από εμένα, εγώ ήμουν πιο μαχητής και πιο αποτελεσματικός ίσως στην περιοχή. Το παιδί πρόσφερε στον ΠΑΟΚ και ήταν και είναι πολύ αγαπητός. Ο  ΠΑΟΚ μαθαίνω ότι ψάχνει για φορ. Είμαι διαθέσιμος για τους επόμενους μήνες, έρχομαι και αύριο στον ΠΑΟΚ…”.
Για το ποια ομάδα από αυτές που πέρασε προτιμάει:
“Αγαπώ τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Αγαπώ όλες τις ομάδες στις οποίες έπαιξα, ακόμα και την Θέλτα. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους που μου έδωσαν την ευκαιρία να δείξω τι αξίζω. Μέσα από τα λάθη που έκανα, θέλω να με θυμούνται ως έναν ποδοσφαιριστή που έδινε τα πάντα για την ομάδα του”.
Για την συνεργασία του με τον Άγγελο Αναστασιάδη:
“Με τον κ . Άγγελο συνεργάστηκα ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ και πέντε χρόνια στην Εθνική, όπου ήμουν αρχηγός, έχω φτάσει τις  106 συμμετοχές με την Εθνική Κύπρου. Διάλεξα να αποσυρθώ πριν από δυο χρόνια για να δώσω ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Ο Αναστασιάδης είναι πάνω απ΄ όλα άνθρωπος.Μας δημιουργούσε την αίσθηση ότι είμαστε σπουδαίοι και έτσι βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Βοήθησε πολύ τον ΠΑΟΚ, αλλά φυσικά και την Εθνική Κύπρου να κάνει σημαντικά βήματα μπροστά”.
Για τις σχέσεις του με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου:
“Με τον Μιχάλη είμαστε οικογενειακοί φίλοι. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και για εμάς να πάρουμε μια πολύ δύσκολη απόφαση. Μου κολλάει συνέχεια γιατί είμαστε φίλοι. Μου λέει ‘είσαι γέρος και παίζεις ακόμα, εγώ σταμάτησα, σταμάτα κι εσύ, με ξεφτιλίζεις’. Έκανα 20 γεμάτα χρόνια καριέρας, ήμουν τυχερός, δεν είχα τραυματισμούς. Νιώθω ευλογημένος γι΄ αυτό και κάθε στιγμή που πέρασα ήταν σημαντική”.
Για την υπομονή που πρέπει να δείξει ο ΠΑΟΚ:
“Πρέπει να έχουμε υπομονή. Η ομάδα είναι σε σωστό δρόμο. Πρέπει να δοθεί χρόνος στον προπονητή για να δουλέψει και να μην ξεχειλίζει το ποτήρι συνέχεια, όπως συνηθίζουμε εμείς οι μεσογειακοί λαοί. Χρειάζεται υπομονή και πολύ δουλειά. Ο κόσμος είναι διψασμένος, αλλά αισθάνομαι πως ήρθε η ώρα να κάνει κάτι μεγάλο ο ΠΑΟΚ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: