Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

«Δάσκαλος ο Αναστασιάδης»

hagan_0901
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή αλλά και του ΠΑΟΚ, Έμπενίζερ Χάγκαν. Μίλησε για αγώνα του κυπέλλου μεταξύ των δύο πρώην ομάδων του και τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα δυσκολευτεί πολύ για να προκριθεί και πως ο Ηρακλής έχει την ικανότητα να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έμπενίζελ Χάγκαν:
Για το πώς ήρθε στον Ηρακλή:
“Το 1998 ήρθα από την Καλαμάτα. Ήρθα στον Ηρακλή αφού είχα μιλήσει με τον κ. Σταύρο Παπαδόπουλο που μου είπε τα καλύτερα λόγια καθώς δεν ήξερα πολλά. Είχε έρθει και ο Τζούμπα και πήρα απόφαση να έρθω”.
Για τις στιγμές που ένιωσε στον Ηρακλή:
“Στον Ηρακλή ένιωσα πέντε χρόνια πολύ καλές στιγμές. Υπήρχαν καλοί παίκτες αλλά και καλά παιδιά. Είχαμε και έναν προπονητή που μας κράτησε πολύ καλά τα αποδυτήρια. Εκείνη την χρονιά με τον Ηρακλή είχα περάσει τις καλύτερες στιγμές μου. Είχαμε προπονητές που έκαναν πολύ καλή δουλειά στα αποδυτήρια κάτι το οποίο είναι το σημαντικότερο”.
Για την αλλαγή που έφερε  ο Όγιος στα αποδυτήρια του Ηρακλή:
“Φαίνεται πως έφερε διαφορά στον Ηρακλή ο Όγιος. Βλέπεις πως η ομάδα ξαφνικά άλλαξε. Ο Όγιος έχει τον τρόπο να φέρει τους παίχτες κοντά. Ο κάθε παίκτης χρειάζεται τον προπονητή κοντά του να μπορεί να του μιλήσει ανά πάσα στιγμή”.
Για την απόδοση του Ηρακλή στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:
“Δεν περίμενα τον Ηρακλή τόσο καλό. Τον περίμενα να κοιτάξει το πρωτάθλημα και την άνοδο χωρίς να δώσει βάρος στο κύπελλο. Ήταν άτυχος με τον ΠΑΟΚ και έχασε. Επίσης πιστεύω πως η προετοιμασία που έκανε η ομάδα τόσο καιρό βγαίνει και ο Όγιος βρήκε τον τρόπο να βγάλει τα καλά στοιχεία της ομάδα. Είναι μια πολύ γρήγορη ομάδα με πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο”.
Για τον Άγγελο Αναστασιάδη:
” Ο Αναστασιάδης δεν μόνο προπονητής αλλά και δάσκαλος. Ήταν πολύ κοντά σε ότι πρόβλημα υπήρχε και δεν έλεγε ποτέ όχι σε κανένα όταν είχε πρόβλημα. Ξέρει να κρατάει ισορροπία στα αποδυτήρια και συζητούσαμε όλοι οι παίκτες  πως αυτός ο άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο να περάσει το μήνυμα του. Είναι φοβερός άνθρωπος. Είναι πολύ σπάνιο να μπορεί ένας προπονητής να βγάλει το 100% των παικτών του”.
Για τις αναμνήσεις του από τον ΠΑΟΚ:
“Θυμάμαι πολλά από τον ΠΑΟΚ. Υπήρχαν και καλές και κακές στιγμές. Η καλύτερη στιγμή ήταν το γεγονός πως καταφέραμε να πάμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και το χειρότερο πως δεν περάσαμε”.
Για την αγωνιστική εικόνα του τωρινού ΠΑΟΚ:
“Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, με προσωπικότητα που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι. Αυτό που λείπει είναι η ομαδικότητα και θεωρώ πως σαν σύνολο θέλει πολύ δουλειά ακόμα η ομάδα. Ότι χρειάζεται χρόνο η ομάδα είναι το μόνο σίγουρο. Φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά. Δεν ξέρω τι γίνεται στα αποδυτήρια και πως τα κρατάει ο προπονητής. Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολα. Παίκτες καταξιωμένοι στην Ευρώπη φεύγουν γρήγορα από την Ελλάδα. Όλα πάντως ξεκινάνε στα αποδυτήρια”.
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή ενόψει του κυπέλλου Ελλάδας:
“Ο ΠΑΟΚ έρχεται από μια ήττα στην νέα Σμύρνη και ο Ηρακλής με πολύ καλή ψυχολογία. Τον ΠΑΟΚ δεν τον παίρνει να χάσει και έχει παίκτες με προσωπικότητα που δεν θέλουν να χάνουν. Ο Ηρακλής θα ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Εγώ δεν θέλω ο Ηρακλής να προχωρήσει πολύ στο κύπελλο γιατί έχει έναν συγκεκριμένο στόχο και θα δυσκολευτεί να τον πετύχει αν υπάρχει και το κύπελλο. Το ρόστερ του είναι ελλιπές για παραπάνω στόχους. Παρόλα αυτά ο ποδοσφαιριστής μόνο με τον εγωισμό και την ταυτότητα του θα δώσει τα πάντα. Δε θα προκριθεί εύκολα ο ΠΑΟΚ και δεν είναι δύσκολο να ανατραπεί το σκορ του πρώτου αγώνα. Αν πετύχει ο Ηρακλής ένα γρήγορο γκολ θα γίνει άλλο παιχνίδι. Ξέρουμε όλοι πως λειτουργεί το άγχος στην καλύτερη ομάδα. Αν ο Ηρακλής είναι αυτό που ήταν στο Καυταντζόγλειο μπορεί να πάρει το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με προσωπικότητα που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Ο Λούκας, ο Στοχ η ακόμα και ο Αθανασιάδης που δεν είναι σε καλή κατάσταση μπορούν να βάλουν από το τίποτα γκολ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: