Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Το «παραμύθι» με Ρισβάνη!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει σχετικά με το συμβόλαιο του Σπύρου Ρισβάνη και τι ακριβώς ισχύει με την περίπτωση του νεαρού στόπερ.
Τις τελευταίες ημέρες έχω δεχθεί πολλά μηνύματα από φίλους του Παναθηναϊκού , που με ρωτάνε τι συμβαίνει με τον Ρισβάνη και αν ισχύει αυτό, που έχει γραφτεί και έχει ειπωθεί, ότι του χρόνου(περίοδος 2014-15) έχει έναν όρο στο συμβόλαιό του, που λέει ότι αν συμπληρώσει 15 συμμετοχές φέρνει τα χρήματα που παίρνει(περίπου 20.000 ευρώ) πίσω στον Παναθηναϊκό και μένει ελεύθερος. Κάποιοι μάλιστα θεώρησαν σίγουρο αυτό τον όρο, και μου γράφουν, ότι ο Παναθηναϊκός χάνει τζάμπα τον παίκτη.
Και μια ματιά να ρίξει κανείς σε σχόλια φίλων του Παναθηναϊκού πριν λίγες ημέρες με αφορμή κάποιες αναφορές μου αγωνιστικά στον Ρισβάνη, καταλαβαίνει ότι κάποιοι το θεωρούν δεδομένο αυτό που έχει κυκλοφορήσει και είναι βέβαιοι ότι ο Παναθηναϊκός θα τον χάσει με 20 χιλιάρικα του χρόνου τον νεαρό στόπερ. Δεν ξέρω ποιος το έγραψε, η ποιος το πρωτοείπε αυτό το πράγμα, ούτε πως κυκλοφόρησε.
Με αφορμή τα μηνύματά σας και επειδή είδα ότι πήρε έκταση το θέμα του συμβολαίου του Ρισβάνη, το έψαξα με λεπτομέρεια το θέμα το τελευταίο διήμερο. Και διαπίστωσα με μεγάλη μου ευχαρίστηση, ότι αυτό, που έχει κυκλοφορήσει είναι ένα από τα σότα, που κυκλοφορούν και δυστυχώς τσιμπάει ο κόσμος το πιστεύει και βγάζει συμπεράσματα για ένα θέμα που δεν ισχύει.
Η έρευνα που έκανα για το συμβόλαιο του Ρισβάνη που λήγει το 2016 αναφέρει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει αυτός ο όρος που κυκλοφορεί, ότι υπάρχει τελευταία , αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή αναφέρει το συμβόλαιο του παίκτη ότι αν την νέα περίοδο δεν κάνει ούτε μία συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό, τότε δίνει στην ομάδα όσα χρήματα έχει εισπράξει και μένει ελεύθερος. Εξάλλου και η λογική λέει, ότι είναι αδύνατον να έχει δεχθεί η διοίκηση όρο να μείνει ο παίκτης ελεύθερος με 20 χιλιάρικα του χρόνου αν παίξει 15 παιχνίδια.
Αν ίσχυε αυτό θα μιλάγαμε για ιστορική γκάφα, για γκάφα ολκής. Το να χάσεις, δηλαδή,  έναν από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες σου, που παίζει  με 20 χιλιάρικα. Το να είναι εκτός ομάδας, να μην υπολογίζεται, να μην τον πιστεύει ο προπονητής και να ζητάει ο παίκτης να μείνει ελεύθερος ένα χρόνο πριν λήξει το σύμβολαιό του(λήγει το 2016) δίνοντας πίσω τα χρήματα που έχει πάρει μέχρι τότε , για να πάει σε άλλη ομάδα να βρει την τύχη του φαίνεται λογικό και ο παίκτης να το ζητήσει και η ομάδα να δεχθεί τον όρο.
Ανακεφαλαιώνοντας να πω, ότι ο Παναθηναϊκός έχει καλά δεμένο τον Ρισβάνη μέχρι το 2016 και δεν υπάρχει  όρος, που να αναφέρει , ότι μένει ελεύθερος δίνοντας 20 χιλιάρικα εφόσον παίξει 15 παιχνίδια. Από την στιγμή, που ο Παναθηναϊκός τον πιστεύει, ο παίκτης εξελίσσεται και λογικά τη νέα περίοδο θα παίξει και περισσότερο δεν υπάρχει κανένας μα κανένας κίνδυνος να χάσουν οι «πράσινοι» τον παίκτη τζάμπα, η σχεδόν τζάμπα με 20 χιλιάρικα.
Επίσης να πω, ότι στις προθέσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι να γίνει αύξηση των αποδοχών του Ρισβάνη σαν μπόνους για τη φετινή του παρουσία και επέκταση του συμβολαίου του για ένα, η δύο χρόνια ακόμα μετά την λήξη του. Αυτά για να αποκατασταθεί η αλήθεια στο θέμα του συμβολαίου του Ρισβάνη και μία συμβουλή.
Μην τσιμπάτε με οτιδήποτε γράφεται, η ακούτε και βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Ρωτήστε να μάθετε αν ισχύει κάτι και μετά μόλις μάθετε μπορείτε και έχετε το δικαίωμα να πείτε ότι θέλετε.
ΥΓ: Για τη νίκη στο μπάσκετ θα πω ότι ήταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ, εύκολη και μία επιβράβευση της σοβαρής δουλειάς, που κάνει ο Αργύρης Πεδουλάκης, τον οποίο πίστεψα από την πρώτη στιγμή, όταν αρκετοί τον αμφισβητούσαν. Και οι νίκες στο ΟΑΚΑ επί του Ολυμπιακού μοιάζουν με λατρεία που έγιναν συνήθεια...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: