Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Μώραλης για ΠΑΟΚ!!

moralis
“Δεν μιλάμε για φίμωτρο, μιλάμε για θωράκιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος από υπερβολές και ακρότητες” ήταν η ατάκα του προέδρου της Σούπερ Λιγκ, Γιάννη Μώραλη, σχετικά με το θέμα της περιβόητης διάταξης για δυσμενείς κρίσεις που προκάλεσε τις ενστάσεις του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα Sportday:
Συγκεκριμένα, τόνισε:Μιλήσαμε με τις ξένες λίγκες και πήραμε μια ιδέα για το τι παρόμοιες διατάξεις υπάρχουν έξω. “Κουφάθηκαν” κάποιοι όταν τους μεταφέραμε τις σκέψεις μας και είπαν “καλά εσείς δηλαδή θέλετε να θεραπεύσετε το αυτονόητο;”.
Και προσέθεσε: Εδώ λοιπόν γίνεται κάτι πρωτοφανές. Να μη μιλάνε οι πρόεδροι και οι ιδιοκτήτες και να μιλάνε κάποιοι άλλοι για λογαριασμό τους. Δηλαδή τι θέλουμε; Να μην μιλάει ο Ολυμπιακός και να μιλάει η Capital του κ. Μαρινάκη: Να μην μιλάει ο ΠΑΟ και να μιλάει ο ΣΚΑΙ του κυρίου Αλαφούζου: Αντί για τον ΠΑΟΚ να μιλάει η ΣΕΚΑΠ του κ. Σαββίδη: Αντί της Βέροιας να μιλάνε τα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη και αντί του Σπανού η ΕΤΕΚΑ για τον Ατρόμητο. Όταν έχουμε τέτοια φαινόμενα, με κύκλους, διαρροές και παραλληλόγραμμα που πλήττουν το προϊόν, πρέπει κι εμείς να το προστατεύσουμε. Γιατί αλλιώς είναι σαν να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Δεν γίνεται εδώ στο συμβούλιο, η μία ομάδα να λέει άλλα και τελικά κάποια Μέσα ή τρίτα πρόσωπα που έχουν σύνδεση μαζί της να λένε άλλα. προσβλητικά για το ποδόσφαιρο, πράγματα. Θέλουμε να μπει ένα όριο. Να μην υπάρχουν προσβλητικά σχόλια. Δεν θέλουμε να απαγορεύσουμε σε κανέναν να κάνει ένα σχόλιο για το αν ήταν πέναλτι ή όχι. Δεν μιλάμε για φίμωτρο. Μιλάμε για θωράκιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος από υπερβολές και ακρότητες”.
Όσο για το γεγονός πώς πρτιν λίγο καιρό είχε δηλώσει πώς δεν είναι αισιόδοξος ότι θα λυθεί το θέμα με ΠΑΟΚ Παναθηναϊκό, σημείωσε: “Ναι, το είπα. αλλά θέλω να πιστεύω ότι αν δεν σκεφτόμαστε εκ του πονηρού υπάρχει πεδίο προσέγγισης. Το εν λόγω θέμα θα τεθεί επί τάπητος στην προσεχή γενική συνέλευση της Λίγκας, όπου θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση”.
Αναφέρθηκε, εξάλλου, στο οικονομικά οφέλη από το πρωτάθλημα της Superleague, υπογραμμίζοντας: “Ενα αξιοπρόσεχτο στοιχείο που προκύπτει από έρευνα του ΙΟΒΕ είναι ότι άμεσα και έμμεσα γύρω από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας υπάρχουν 40.000 θέσεις εργασίας! Ναι. 40.000 άνθρωποι ζουν και αξιοποιούνται είτε απευθείας είτε εμμέσως από αυτό. Μιλάμε δηλαδή όχι μόνο γι’ αυτούς που δουλεύουν ως υπάλληλοι στις ΠΑΕ. αλλά ακόμα και γι’ αυτούς που φτιάχνουν τα δοκάρια, τα ρούχα των ομάδων, αλλά και για τα ξενοδοχεία, τα αεροπορικά εισιτήρια, τις βιοτεχνίες, τις μπουτίκ και μια σειρά άλλων επαγγελμάτων. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο πυρήνας της οικονομικής δραστηριότητας της Σούπερ Λίγκας είναι 180 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ η άμεση και έμμεση προκαλούμενη οικονομική δραστηριότητα (σ.σ.: στην καθομιλουμένη γλώσσα “τζίρος”) είναι 2.1 δισ. ευρώ! Κι αυτό είναι ένα κομμάτι που απασχολεί τις μελέτες, δηλαδή πόση μπορεί να είναι τελικά η αξία του προϊόντος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: